Annons

Inredningskunskap: Hörnsoffor och belysningspunkter

Ett vanligt misstag i hem som har hörnsoffor är att de har alldeles för få belysningspunkter. En större soffa innebär ju fler sittplatser vilket också ställer större krav på fler belysta zoner. Det räcker sällan med en enda golvlampa till en sådan stor möbel om fler än en person ska kunna se ordentligt för att exempelvis läsa en bok, tidning eller läsplatta när det är mörkt. Utgå från att det brukar behövas en lampa i varje hörn, även det på mitten. Känns det enformigt med tre golvlampor? Variera dig med vägglampor, klämspottar och stående lampor på sidobord.

.

Kategorier:

Kommentarer

 • DJ skriver:

  Har du tips på hörnsoffor lämpliga för barnfamilj? Har kikat på Petito Grey 3×3. Vill ha runt 2,90×2,90 och gärna i grått. Kravet är tvättbart och gärna med en vettig prislapp. Harn testat IKEAs Söderhamn men tycker att det blev alldeles för stökigt med alla kuddar och det gråa tyget var inte riktigt passande i en familj med småbarn 😉

  Hört blandade åsikter gällande kvalitet på Petito/Furninova….tyvärr!

 • Marie skriver:

  Vi har en soffa som står mitt i rummet, som en slags avgränsare mellan rummets matrumsdel och tevedel. Soffan står helt fritt. Det är omöjligt med ljussättning, tycker jag.
  Finns det några tips hur man ska tänka?

 • Maria skriver:

  Har du tips för lampor för 2an och 3an?

  Maria

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.