Annons

Inredningsnyheter v.36/2019

Septembers första vecka är till ända och här kommer ett snabbt svep med de senaste nyheterna och snackisarna från inredningsbranschen.


Granit utökar sitt sortiment, i dubbel bemärkelse. I höst lanserar de nämligen större möbler, mattor och lampor. Nya bilder här, stylade av Linnea Salmén.


Arket har lanserat en ullpläd i samarbete med konstnären Linnea Andersson och svenska Klippan Yllefabriker. Finns även i blått och rött. Samlarvärde på sikt?


Vedum har släppt nyheter. Senaste kökskulören? Havregul! Ett tydligt tecken på att 90-talet gör comeback som stilreferens.

I samband med mässan i Paris har danska House doctor gjort sitt namnbyte officiellt. Nu samlas företagets fyra varumärken under ett paraply; Society of lifestyle.


Alcro AD blåser liv i gamla klassiska storsäljande kulörer i ad.2020 Bland annat 14 år gamla Chai. Här kan du bläddra i katalogen.


I veckan släpptes info om Stockholm Craft Week som har premiär i år. Vernissager, seminarier, konstnärsamtal och öppna ateljéer i centrala Stockholm och i Gustavsberg den 3–6 oktober 2019.


Kasthall firar 130 år i år, bland annat med en uppmärksammad fotoutställning av fotografen Pär Olofsson som plåtat mattorna i svävande konstellationer. Finns att beskåda i deras showroom.

Notiser
– Mio i blåsvädret efter viral film
– Byggmax fälls för vilseledande reklam
– Himla expanderar och förvärvar bolaget Dirty Linen
– Ellos home öppnar
sin tredje fysiska butik.
Hemtex24 har haft premiär på Ica.


Årets nya färger på Steltonkannan är Cloud, Dark Forest och Light Grey. Mest omtalade hemmet på webben just nu? Inga stillbilder den här veckan – däremot är det redan 1 miljon visningar på youtubeklippet med Bianca Ingrossos nyrenoverade lägenhet. Hur många heminredningsprogram på TV slår de tittarsiffrorna?


Foto: pressbilder och faksimiler från angivna företag

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.