Annons

Trädgårdsinspo på instagram

Att hitta trädgårdsidéer för äldre hus är sällan några problem, men hur man ska hantera planteringar för fyrkantig nyproduktion är desto klurigare. På jakt efter trädgårdskonton att följa? Här är några fina som jag kan tipsa om! Passar även på att inspirera lite på temat cortenstål.


@mariapaalmbacken
En trädgårdsdesigner och trädgårdsformgivare som skapar mycket fint med cortenstål. Här har hon varvat gatsten, grus och en cortenplantering med hakonegräs.


@no19_funkis
Se så fint det är att bryta fyrkantig marksten med ett parti rundad natursten och planteringslådor i cortenstål innan gräsmattan tar vid.


@stalmiljo.se
Ett stort runt vattenbad av corten. Denna hittade jag på Stålmiljö.se’s instagramkonto som givetvis har mer inspo på temat.


@arkitektenstradgard
Så fint att lägga gångsten i grus. Den här terassen i olika våningar av corten hittar du hos min personliga favorit Arkitektensträdgård.


@kungsbackatradgard
Avrundar med ett lokalt tips som jag hittade precis innan sommaren. Bjuder på många fina bilder på nyanlagda trägårdar med varierande skötselkrav.

Har du du fler tips? Dela gärna i kommentarsfältet.

Kommentarer

 • Sandra skriver:

  Kolla in @rostab.se, massor av fint i corten!

 • Lena skriver:

  Jättefina tips! Men det är inte kullersten som syns på första bilden, utan smågatsten.

 • Sarah skriver:

  @pelargonien.se är väl värt att följa. Blandar fin trädgårdsarkitektur med annan trädgårdsinspo och snygga 3D-modeller av trädgårdsvisioner.

 • Lina skriver:

  Gillar mywhitegarden mycket!

 • MY skriver:

  Ungefär vad jag tänkte svara 🙂 så jag skriver lite här under . På bild två är det kullersten, det du kallar natursten. Du är verkligen inte ensam om att kalla gatsten för kullersten men tänkte att du är ju så proffsig i övrigt och nu har du skrivit om gatsten som kullersten ett par gånger så du kanske är intresserad av att lära dig vad som är vad.

 • Josefine skriver:

  Maria på Almbacken och Inspirationordinarydays är mina favorit-trädgårds-insta.

 • Jossan skriver:

  Tack för tipsen! @ourhomeinsweden har också snygga kanter av corten. ????

 • Anette Ridderstad skriver:

  På Eldabutiken.se finns olika eldstäder och uteugnar att ha i trädgården, både i corten och annat som både värmer superskönt och blir lite extra mysigt på uteplatsen.

 • Henrik skriver:

  Och har du ingen stor trädgård utan kanske bara en balkong så vill jag tipsa om @henkesbalkong

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.