Annons

Lookalikes: Svamplampor

Det ante mig att Monica Backströms svamplampa skulle få en revival när jag noterade en lysa i bokhyllan på Ett hem för några år sedan. Och se, nu har Åhléns presenterat denna nyhet. Som dotter till textilkonstnären Astrid Sampe blev Monica själv känd för sina alster i glas. Hennes svampar hade sin storhetstid på 70-talet men kommer garanterat få ett uppsving på andrahandsmarknaden nu när det prickiga och polykroma glaset åter är i ropet. Vad säger ni om de här? Lika som bär?

Bild 1: Monica Backströms svamplampor för Kosta Boda finns i flera färger och säljs på auktionsverken.
Bild 2: Åhléns svamplampa Ø 25 cm, pris 599 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Kristina skriver:

  Både ja och nej tycker jag! Åhléns lampa har ju mer en klassisk lampform, hade jag sett den för sig själv hade jag inte tyckt att den såg ut som en svamp.

 • Nilla skriver:

  Tyst, nej, inte nämna Monicas svampar. Vill kunna fynda dem själv i lugn och ro????????

 • Lisa skriver:

  Har sålt iväg flera svamplampor på tradera, älskar dem en stund men lessnar fort… (bra att kunna glädja nån annan) men tycker inte att de här var så lika varann…

 • Angelica skriver:

  Någon mer än jag som tycker att Kristina Dam Studios nyhet ”Cupola” påminner väldigt mycket om Sofia Tufvassons ”Doodle”?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.