Annons

Lookalikes: Pendel

Börjar kännas som en favorit i repris men Gubis klassiska pendel Semi som skapades 1968 av två danska arkitektstudenter; Claus Bonderup och Torsten Thorup (till en tävling arrangerad av The Royal Danish Academy of Fine Arts School of Architecture) verkar populär. Lampan med dess rena linjer och en geometriska form i lackad aluminium gick ju inte bara och vann tävlingen, den blev en modern designikon och har inspirerat många andra företag i sin produktutveckling. Eller vad säger ni om Mios nyhet? Nog är väl de här lika som bär?


Bild 1: Gubis lampa Semi
Bild 2: Mios lampa True

Kategorier:

Kommentarer

 • Emma Thun skriver:

  Tänk att dom kan vara så lika och ändå är kopian inte alls så fin…? De små detaljerna som avgör det stora hela ❤️

 • Nini skriver:

  Jag har en annan kopia, den som Ikea gjorde för nu rätt länge sedan och efter att den ursprungliga SEMI hade slutat tillverkas. Jag har den i köket. Perfekt matbordslampa. Har bytt el i den men i övrigt hänger den med. Eftersom den är i plåt finns heller inget slitage på själva lampskärmen och den är fortfarande vit. SEMI började ju åter tillverkas igen för en del år sen i många färger och storlekar. Min IKEA-kopia är precis lika fin som Gubis original. Längst ner i den här posten på min svenska blogg finns en bild som visar min Ikea-kopia. https://ninisworld-blog.blogspot.com/2018/08/vaxter-i-koksfonstren.html

 • Ingela skriver:

  Jotex kopia är ännu mer lik Gubis. Finns i olika färger. Den i mässing är så tjusig ????

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.