Annons

Inredningsnyheter v. 34/2019

Sladdar in sent som tusan denna söndag för att summera inredningsveckan som gått. Mässbakis? Är det ett vedertaget begrepp? Alldeles oavsett är det prick så det känns i mitt sinne efter en vecka full av intensiva intryck och tankeväckande samtal.

Nyhetsflödet har dominerats av Formexmässan som förstås är omöjlig att summera i ett svep – men här är några fina nyheter att ha koll på. Hoppas du ska hitta något du gillar.

Li Edelkoort hade satt samman en superfin entréutställning med taktila produkter inspirerade av naturmaterial – samlade under rubriker som feather, pebble, shell, moon osv …


Störst på mässan? Ernst. Både bokstavligt och bildligt (det senare även i dubbel bemärkelse för han måste ha slagit selfierekord). Jag fastnade för hans nya keramikburkar med läderrem på locket.


Saker som är sköna att ta på och som inspirerats av naturliga former är väldigt i ropet just nu. Som Erik Nyströms munblåsta glas av Skruf Glasbruk som påminner om täljt trä i sin struktur. Hur fina?


Emma Von Brömssen är aktuell med ett nytt mönster som inspirerats av kålblad.


Jönköpingsbaserade Quod som gör veganska doftljus i svensktillverkade porslinshållare är aktuella med två nya dofter och många creddiga återförsäljare!

Svenska mattföretaget Pappelina med rötter i Dalarna firar 20 år i branschen under 2019 och gör det med nya kollektionen EFFI.


Klippan Yllefabrik hade gjort ett fint samarbete med Hanna Wendelbo. Hittar inte några bilder på hennes kuddar men måste ändå ge Klippan en eloge för att de bjuder på så mycket tradition istället för trend i sina nya pressbilder.


Norrgavel har lanserat en dagbädd. Jag fortsätter hålla tummarna för en gungstol i nästa släpp.


Ferm Living har släppt sin kollektion för 19/20. Bläddra i katalogen här.


Inredningsprofilerna Pella Hedeby, Lovisa Häger, och Frida Nilsson har tagit fram en kollektion av spillmaterial från designof. Fint!


Eva Solo lanserar sina bästsäljare i två nya kulörer varav den sandfärgade är en av dem. Tumme upp också för deras smaksättande sticka till vattenflaskorna.

Notiser
– Ellos öppnar outlet i Borås.
IKEA kortar öppettiderna i vissa varuhus.
– NK tar in en ny marknadschef, närmast från Kasthall.
Lagerhaus öppnar popup butik i Ringen på Söder.
– EM Home växer med fyra butiker när Bromölla och Karlskrona Möbelaffär, samt Bror Pehrsons Möbler i Alvesta och Växjö går in i kedjan under oktober .

– Montanas grundare Peter J. Lassen har gått ur tiden.

Sist men inte minst. Sandberg har lanserat nya tapetkollektionen Ett Hem. Stylad och fotad av Anna Kubel och Jasmina Bylund som även har varit delaktiga i färgsättningen. Fint jobbat!


Foton: pressbilder från respektive företag – använda med tillåtelse

Kommentarer

 • Sofie skriver:

  Älskar Klippans filtar! Min dotter har en i vagnen på vintern ^^

 • Ann-Charlott skriver:

  Var kan man hitta Emma Von Brömsens kuddfodral kålblad?

 • Fanny Lindén skriver:

  Hej Frida, jag följde dig slaviskt för ett antal år sedan och prenumererade på ditt magasin. Sedan kom jag på andra tankar kring konsumtion och slutade sukta efter saker. Men tänk nu när jag råkade trilla in på din sida igen så känner jag mig inspirerad att ta upp konsthantverket och börja skapa! Du inspirerar och jag ser att du också går en mer medveten väg. Fint att se och allt gott till dig!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.