Annons

#helgenshygge

När jag rensade ut mina föräldrars hus i våras hittade jag mormors gamla korsstygnsbroderade doftkuddar i en låda. Jag tog med mig några hem och bestämde mig för att fylla dem med nytt potpurri. Ett enkelt sätt att skapa lite extra hygge med lavendeldoft när man öppnar sitt linneskåp.


Jag knipsade av några små buketter från våra buskar när de blommade och de har hängt på tork på tallrikshyllan i köket under semestern.


Igår repade jag av dem och det doftade så gott! Bara att dra av de små kapslarna med fingrarna var aromaterapi i sig. Sen fyllde jag påsarna med nytt innehåll och knöt ihop. Om man inte har egna ärvda kan man använda små babystrumpor i spets eller sy liknande med handsöm av små dukar.


Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Linnea skriver:

  Vad fyllde du påsarna med? Var det bara lavendel eller hade du något annat i?

 • Elisabeth Wahlberg skriver:

  Din farmor hade lavendelpåsar i sitt linneskåp också. Den doften förknippar jag alltid med henne, vår fina farmor/mormor Elin????/Elisabeth

 • Joakim skriver:

  Tack för fina tips 🙂

 • Åsa Aabakken skriver:

  Så söta påsar måste också göra lavendelpåsar det doftar helt underbart ♥️♥️♥️.

 • Lovisa skriver:

  Så ljuvligt, tack för tips! Måste testa med syren nästa vår…

 • Christina skriver:

  Hej!

  Vi är på väg att flytta till en ny lägenhet och tänkte köpa ny belysning, då den jag och min sambo har idag är väldigt dålig för mig, men den hade han valt redan innan jag flyttade in.

  Jag älskar klar, kall, och LJUS belysning, då jag mår väldigt dåligt av dova och varma toner. Så kallad ”mysbelysning” eller starka, men gula, lampor ger mig migrän, plus att jag ser dåligt när det inte är klart, kallt och ljust, så inte så mycket myskänsla över det för min del.

  Har du något tips på vad jag ska satsa på för belysning för att få ett naturligt, kallt, dagsljussken som sprider sig över hela rummet, och inte bara i enstaka hörn/just precis där ljuspunkterna är placerade? Jag tycker ju hemskt mycket om vackra och dekorativa lampor, men är rädd att jag ska köpa fel och inte alls få det resultatet jag vill ha och behöver!

  Min sambo är inte så förtjust i trenden med ”nakna” lampor, och ser gärna att de har någon form av skärm eller annan utformning som inte bara är en glödlampa, oavsett hur dekorativ den må vara. Men då tycker jag att man dämpar så mycket att ljuset och skenet, att det blir jobbigt. Jag skulle så gärna vilja hitta något som fungerar för oss båda!

  Skulle verkligen behöva råd angående detta! Hoppas att du har några idéer att dela med dig av! <3

 • Sofie skriver:

  Var kommer tallrikshyllan ifrån?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.