Annons

Budgettips: Gör egna tavlor med färg och fixkam

Jag får väldigt många frågor från läsare som bor i stora nybyggda hus, som saknar något att hänga på väggen – men som inte har råd med konst just nu efter alla utlägg de haft med bygget. Väggarna ekar tomma och det känns naket trots att alla möbler är på plats.

Ett budgettips? Köp en plywoodskiva och valfri färg + spackel och en fixkam (en sån som man annars använder för att sätta kakel). Blanda en tjock färg och svep dig till olika mönster! Foto: Anders Bergstedt för Alvhem Styling: Greydeco
Foto: Anders Bergstedt för Alvhem Styling: Greydeco

Kategorier:

Kommentarer

 • Matilda skriver:

  Smart ???? Vad ska man ha för typ av färg att blanda med spackel? Funkar väggfärg?

  • Nina skriver:

   Det finns medium som blandas med färgen för att uppnå olika effekter. T.ex tjockare färg, glansighet osv. Kolla i en butik som säljer konstnärsmaterial.

 • Frida Ramstedt skriver:

  Fråga i färghandeln. Hittar du ingen som funkar att blanda kan du dra ut spacklet först och rolla på färgen sen.

 • Astrid skriver:

  Så bra tips! Hittade också ett annat i en annons: ett stort canvas man klistrar fast en massa loppisfyndade pusselbitar på (gärna oregelbundet, och många typ längst ner och i ena hörnet) som man sedan målar över med en och samma tjocka färg.
  Du kanske vet vilken annons det handlade om, tror det var någon möbel.
  tack för dina roliga DIY tips!!

  • Stina Bernström skriver:

   Vad snyggt det lät med pusselbitar. Var hittade du den? Försöker googla men hittar den inte.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.