Annons

DIY: Gör egna kuddfodral utan symaskin

Att fynda vintagetyger på loppis är en av årets hetaste trender men vad gör man om man inte har någon symaskin hemma? Kolla in det här knytknepet som gör att du enkelt kan skapa egna kuddfodral utan nål och tråd!


Du behöver:
– Valfri tygbit (exempelvis en stuvbit, duk eller gardin)
– Kvadratisk innerkudde
– Sax (om inte kanterna är jämna)


Vid behov – jämna till tygbitens kanter med en sax och klipp formen av en kvadratisk ruta. Lägg ut tygbiten på golvet med mönstret nedåt/utåt och placera innerkudden i mitten. Vik in flikarna över kudden. Knyt ihop och dölj ändarna bakom knuten. Klart!

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Zph skriver:

  Bra spar- och miljötips att kanske påminna om inför exempelvis jul – att tillfälligt klä om en befintlig kudde istället för att köpa nya

 • Micchan skriver:

  Vilket bra tips!! Snyggt blev det också. 🙂 jag förstår dock inte riktigt hur du viker in flikarna? Har du möjlighet att visa det lite tydligare?

 • Helena skriver:

  Så fint! Tack för tipset!
  Var kommet tyget ifrån?
  /Helena

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.