Annons

DIY: Insynsskydd på hjul

Förra sommaren byggde jag en planteringslåda på hjul med spaljé som ska fungera som ett slags insynsskydd. Jag ville skärma av både insyn och utsikt från en del av vår altan men kunna flytta på lådan beroende på behov. Såhär gjorde jag.

Jag måttade ut platsen den skulle stå på och utgick från den här stommen. Sen räknade jag ut vad det skulle motsvara hos oss och köpte alla delar från en bygghandel som hjälpte mig såga till delarna på beställning. 

Sen bad jag er om råg angående klätterväxterna som skulle bo däri. Det blev Pipranka. 

För att bygga ihop själva lådan skruvade fast sidorna i hörnstolpar men lät dem inte gå hela vägen upp eftersom jag inte ville att de skulle synas från sidan.Därefter skruvade jag på botten och till sist hjulen. Viktigt att köpa hjul som har bromsfunktion om altanen sluttar lite eller om man har barn.

Det tog sin tid att få ihop spaljen som jag skruvade ihop av stavar, men en sen sommarkväll ifjol stod den klar. 

Såhär ser den ut nu. Jag är supernöjd. Vill inte fota odlingslådan åt det håll den egentligen står eftersom bakgrunden inte är så tjusig där men här är slutresultatet!

Kategorier:

Kommentarer

 • Maria skriver:

  Hej! Vilken fin planteringslåda ???? jag har själv gått i tankarna på en liknande. Men jag har funderingar på hur det blir när man vattnar. Hur får man lådan tät? Så inte vattnet sipprar ut? Hur blev det för dig?
  // Mvh Maria

  • Anders skriver:

   Du vill inte ha lådan tät. Då drunknar växterna. Det är viktigt att göra hål i botten på lådan så att vattnet kan sippra ut.

 • Jessica skriver:

  Hej, så himla fina! Jag tänkte bygga liknande men undrar om du planterade blommorna eller lät dom stå kvar i krukorna? Tänker att det blir problematiskt under vintern med krukor eller hur gjorde du nu i vinter? Skulle såå uppskatta svar 🙂

  • Frida Ramstedt skriver:

   Hej, jag klädde insidan av boxen med väv och planterade direkt i lådan. Piprankorna är perenna. De har klarat sig över vintern i flera år nu 🙂

 • Mia skriver:

  Hej!
  Superfin! Tack för att du delar med dig.
  Vad använder du de tre kortare stavarna till som är med på bilden? Förstod allt annat än dom????

 • Cecilia wihlbeck skriver:

  Vilken växtzon bor du i?

 • Catrine Ahnlund skriver:

  Hej! Vad fin! Hur har du över intrat perennerna? ????

 • Angelica skriver:

  Hej! Jag är nyfiken på hur mycket materialet kostade?

  • Frida Ramstedt skriver:

   Hej Angelica, det var så länge sedan jag köpte detta så jag minns inte. Men minns att hjulen var det absolut dyraste. Virket kunde jag få tag på en hel del från ”spillparken” (avdelningen där de säljer spillbitar).

 • Anna Hagelin skriver:

  Hej, jag har tänkt bygga nåt liknande och undrar om trallen under blir väldigt ful av vatten som rinner ut vid regn?

 • Johanna skriver:

  vilka mått har lådan?

 • Tobias skriver:

  Ungefär hur hög blev denna med spaljén? Byggt en låda eftersom min sambo fick inspiration från dig, nu återstår spaljén men vi är inte riktigt överens om höjden.

 • Karin skriver:

  Vad är bottenplattan för material? Vattenfast plywood för att stå emot väta?

 • Joana skriver:

  Så fin.
  Ska kopiera denna , tack för att du delar❤

 • Annika skriver:

  Tack för inspiration! Skulle bli väldigt glad om du kan lägga ut måtten på planken. Ha en fin sommar!

 • Malin skriver:

  Så fin! Tack för att du delar med dig, jag ska bygga en planteringslåda och kommer definitivt ta inspiration från dig. 🙂

 • Angelina skriver:

  Oj så fin! Jag skulle vara så tacksam om jag kunde få måtten ????

 • Sandra skriver:

  Hej, gör wn chansning att du fortfarande är kriv här ????.
  Vad ska man tänka på med hjul? Det finns ju en sjö av hjul, klarar sig alla hjul att vara utomhus?
  Vi ska ha blomlådor på stenläggning, måste men ha starkare/större hjul då?
  Vad har du för hjul?
  Tack på förhand!!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.