Annons

Lookalikes: Sidobord

Canelines sidobord On The Move för utomhusbruk har fått sitt namn för att det formgavs så att det skulle vara lätt att flytta från ställe till ställe när solen flyttar sig på himlen. Bordet är resultatet av en designprocess med designerna STRAND+HVASS, där målet var ett superfunktionellt litet bord som byggde på principerna för ett brickbord, men som samtidigt skulle förnya kategorin med lekfulla och funktonella detaljer. Designen har gjort On-the-move till en vinnare av utmärkelser som Interior Innovation Award 2012. Sidobordet Pronto från Mio är inte helt olikt? Eller vad säger ni om de här. Lika som bär? 
Bild 1: Sidobord On the go från Caneline från 1800 kr
Bild 2: Sidobord Pronto från Mio pris 299 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Ninni skriver:

  Helt solklart Frida !
  Mio, har givit mig svar när jag ifrågasatte deras plagiering av produkter. Deras svar är: ”Inspiration hämtas från olika håll. Många producenter influeras och att produkter kan påminna om andra är inte ovanligt. Dock rör det sig inte om en kopia då det är olagligt. Något som givetvis noggrant kontrolleras, regleras och hanteras enligt uppsatta regelverk, så även hos Mio” slut citat.
  Deras svar tolkar jag som att de HÄMTAR INSPIRATION och sedan ÄNDRAR de på detaljer och kontrollerar så att de inte kan bli åtalade enligt dagens regelverk. För att gå fria. Jag hoppas att lagstiftningen kommer att skärpas, så att genuina Formgivare inte blir plagierade på sina alster. MIO ger mig ett klart svar på att de hämtar inspiration från redan formgivna produkter, det är deras affärsidé för att sälja så mycket de kan på en redan formgiven produkt av en genuin tanke, idé och nedlagd tid samt pengar av en genuin Formgivare och Producent.
  Hälsningar från Ninni.

 • Anna skriver:

  Jag vill minnas att IKEA hade en liknande modell i sin sommarkollektion för typ 20-25 år sedan, kanske cyklar ner i diket nu – men det är så minnet säger mig. 🙂

 • Sandra skriver:

  Anna, det stämmer bra. Jag jobbade i IKEAS sommarbutik år 2000 och minns ett liknande bord som jag tyckte om redan då.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.