Annons

Veckans inredningsnyheter v.9 / 2019

Söndag och i vanlig ordning dags för veckans summering. Trots att det rådit sportlovsveckor runtom i Sverige har det trillat in en hel del nyheter i inkorgen. Trevlig läsning!
Nordiska kök har släppt bilder på ett nytt köksprojekt, detta i en makalöst fin villa i Enskede! Stylat av Lo Bjurulf och Ida Lauga.
För bara en månad sen skrev jag om Ballingslövs nya jubileumskulör till deras kök, som nu även släppts för badrum. 
21 av sveriges främsta konstnärer har skänt varsitt verk till en välgörenhetsauktion för Teskedsorden. Auktionen visas den 5 mars på Bar Brillo. Min favorit? Karin Mamma Anderssons tavla.
Danska Stelton släpper en variant på Hurricane lyktan. 
Picky Living som bl a tillverkar luckor till IKEA kök samarbetar med Triss-lotten och har tagit fram den extravaganta kollektionen Guldkant. 
Christian Bitz lanserar en glas-kollektion av 100% återvunnet glas, där vinsten från försäljningen ska bidra till att samla in 1 miljon till nytta och glädje för befolkningen i Malawi. Pengarna ska b l a användas till att öka tillgängligheten till rent dricksvatten.
Danska Carl Hansen & Son återupptar produktionen av Børge Mogensens Contour Chair. Säljstart i maj. 
Klippan Yllefabrik är aktuella med nya produkter och pressbilder för deras kollektion SS19 tillverkad av 100% gotlandsull. Se alla nyheter här. 
Designtorget lanserar krukor av spårbar lera. Sörmlandskrukan är tillverkad av lera från de östra delarna av Sörmland. Hela processen från att gräva upp leran till att dreja krukan är utförd av keramikern Ida Netterberg, verksam i Gustavsberg. Leran är oraffinerad och behåller på det viset uttrycket av jordskorpan själv. Det är en så kallad postglaciallera som bildades under inlandsisens avsmältning för ca 10 000 år sedan. 
Under Design Indaba i Kapstaden visade IKEA upp sin nya kollektion ÖVERALLT, skapad av designers från afrikanska länder.
 
Notiser:
– Ellos lanserar nytt varumärke och ny sajt 
 Gina Tricot samarbetar med Miniroom.se i ny kollektion
– IKEA börjar med uthyrning av möbler som ett steg i deras hållbarhetsutveckling…
– …Men har också varit i blåsväder just pga deras hållbarhetstänk
Nytt garn med återvunna textilfibrer har utvecklats av Textilhögskolan
– Sova stänger butiker pga onlinesatsning
– Åhléns följer ellos och IKEA’s satsning och skapar digital marknadsplats.
– Därför byter Plantagen VD
– UnStudio har utvecklat en färg som kan kyla ner när klimatförändringarna gör våra städer allt varmare.
 
Det här trapphuset på David Bagares gata 10 har inte helt otippat blivit mer ombloggat än lägenheten i sig. Däremot har Johanna Bradfords hemma-hos-reportage hos en vän spridit sig som en löpeld i bloggosfären. Så fint. Till salu nu via Lundin. 
Foto: Nordiska kök,Ballingslöv, Teskedsorden, Stelton, Picky Living, Klippan Yllefabrik, Carl Hansen & Son, Jesper Waldersten/Fotografiska, Alexander White, Johanna Bradford/Alice.J, 

Kommentarer

  • Ninni skriver:

    Tack Frida för Ditt innehållsrika intressanta veckans inredningsnyheter.
    Kram från Ninni.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.