Annons

Veckans inredningsnyheter v 13/2019

Ny vecka, nya nyheter. Utmärkelser, jubilarer och klimatsmart produktutveckling. Här kommer en snabb scroll för att få koll på det senaste i från inredningsbranschen vecka 13! 
Biblioteket No.5, ett samarbete från Glommen Lindberg, Mats Theselius och Jägnefält Milton, har fått utmärkelsen Guldstolen för bästa inredning.
Den 2 april släpps en jubileumsutgåva av Wegners Y-stol med rygg av valnöt och en sits i rött getskinn. Säljs i begränsad upplaga för att hedra minnet av hans 105-årsdag.
Ladda upp inför påsken med Kay Bojesens nya äggkopp Menageri av FSC-märkt trä.
Före detta chefredaktören för danska Rum lanserar ett nytt printmagasin: Ark Journal.
Kasthall har inlett ett samarbete med Lara Bohinc som resulterat i konstverk till mattor.
Rebel Walls släpper en trendkollektion framtagen i samarbete med konstnärsparet Carl och Karin Larssons släktförening. Tapeterna finns tillgängliga från 25 april, 2019.
Arkitektbyrån Bjarke Ingels Group lanserar en serie badrumstillbehör i samarbete med danska D Line som består av 50-70% återvunnet stål.
Designtorget lanserar mattor gjorda av kasserade plastflaskor. Med hjälp av att återvinna plastflaskorna till petyarn – en hårtunn tråd, kan de användas på nytt. Resultatet är ett mjukt polyestergarn som både för ögat och handen påminner om ull. I butik från april.
 
Notiser
– NK Classic Home byter namn till NK Scandinavian Home
– Formex förändrar flödet i hallarna inför höstens mässa
– Wingårds ritar nya hotellsatsningen Blique by Nobis som öppnar i Stockholm 2019.
– Läs mer om IKEA’s framtidsplaner
– Och George Clooney uppmanar till bojkott av hotell 
 
Till sist. Avslutar svepet med ett omskrivet bostadsprojekt. 79park på Gärdet har fått stor spridning. Bilderna är snygga som tusan. Men ni som har läst min bok förstår vad jag tänker när jag ser skrivbordslampan. På hemmakontoret blir den mer ansiktssolarium än arbetsbelysning. Skön söndag till er alla!
Foto: Guldspaden, Carl Hansen, Kay Bojesen, Photowall, The Ark Journal, Kasthall, Designtorget, Erik Lefvander

Kommentarer

 • Anonym skriver:

  Kom att tänka på det här med jubileumsutgåvor när jag läste inlägget. Mitt intryck är att det kommer jubileumsutgåvor "hela tiden", det känns inte så exklusivt längre. 105 år är ju en aktningsvärd ålder, men jag skulle nog uppfatta stolen mer attraktiv om det lanserades special editions något mer sällan.

 • Anonym skriver:

  Håller med Anonym. Jubileum av döddagar och födelsedagar och namnsdagar (typ) börjar kännas lite krystat fråm företagen som gör designklassiker. Allt för att ha en anledning att göra om och nytt.

 • Anna skriver:

  Så intressant det var att höra din dragning om belysning på föreläsningen! Har fått mig att titta på lampor på ett helt nytt sätt.. Tack!

 • Lovisa skriver:

  Mattan av kasserade plastflaskor såg ju riktigt fin ut ?

 • Andreas skriver:

  Vilka fina produkter. Ser ju super mysigt ut att duka upp med produkter från Kay Boyesens. Men min favorit är såklart mattan från Designtorget. Just love it! Så smart att återvinna tråkiga gamla plastflaskor till något så fint..

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.