Annons

Veckans inredningsnyheter v. 11 / 2019

Då var det dags igen. Här kommer en snabb scroll för dig som vill ha koll på det sensaste från inredningsbranschen. Veckans nyheter!
Engblad & co har lanserat en ny tapetkollektion för det moderna hemmet som ofta har stora öppna ytor och höga fönster.
På Stockholm Design Week 2010 lanserade Massproductions stolen Waiter – speciellt anpassad för att möta både servitörens och gästens behov. Nio år senare, lanseras Waiter XL med armstöd för ökad komfort.
Nya svenska tapetföretaget Långelid Von Brömssens första kollektion har kommit ut. Som alltid magi när Emma har ett finger med i mönsterspelet!
Inför öppningen av nyrenoverade Nationalmuseum i Stockholm fick design- och arkitekturstudion TAF och String Furniture uppdraget att ta fram en konsolhylla till det konstnärliga samarbetet NM&, en serie produkter framtagna till den nya museirestaurangen. Resultatet blev den eleganta och nätta hyllan Museum.
Designtorget satsar på egen produktion. I ett designsamarbetemed Straight Design Studio presenteras glas-serien Krås, en hyllning till det klassiska höganäskruset.
Ballingslöv har släppt nya inspirationsbilder på sin nya kulör ostronbeige. Är svag för platsbyggda sittbänkar, som ni vet. 
Royal Copenhagen är aktuella med en rad vårnyheter. Klicka här för att se alla nya tillskott
HM Home och Rebel Walls gick ut med en pressrelease i veckan om att de gjort tapeter ihop. Jag fastnade dock för andra vårnyheter i deras presskit, som den här fina pläden. 
 
Notiser 
– Leif Pagrotsky föreslagen som ny ordförande för Beckmans Designhögskola 
– Mio öppnar i Luleå 
– Ny inredningsutställning på Nääs fabriker
– Nytt projekt väcker liv i kasserat läder
 
Svenska mattföretaget Layered och danska floristen Poppykalas har samarbetat och tagit fram två färgstarka mattor som lanseras i maj. Låt oss avsluta med något viktigare än ett Hemnetobjekt. Min bloggvän Johanna Bradford som själv drabbats av bröstcancer har startat en insamling till förmån för forskningen om botemedel för denna sjukdom. Jag har skänkt ett bidrag. Gör gärna det du med! Klicka här för att komma till hennes projekt på Cancerfonden. Fin söndag till er alla!
Foto: Engblad, Långelid von brömsen, Massproductions, Designtorget, String, Ballingslöv, HM Home, Johanna Bradford/Nordiska kök.

Kommentarer

  • Emma Thun skriver:

    Emmas alltid lika fina mönster ?
    Förknippar anligtvis det djupt blå med henne så roligt när fler kulörer dyker upp, ett bra sätt att mötas – jag i det vackra mönstret och dottern i kulörvalet.
    https://emmassamling.wordpress.com/2018/06/01/vernissage-med-emma-von-bromssen-pa-naas-fabriker/

  • Tack snälla Frida för omnämnandet, och som jag håller med dig om pläden – så fin! Glad måndag!

  • Emmy skriver:

    Bidragit så klart!

  • E. skriver:

    Långelid Von Brömssens påminner om William Morris brer rabbit! Undrar om inspirationen hämtats därifrån?

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.