Annons

Vad önskar jag mig i födelsedagspresent?

Jag fyller ju 40 i år. Närmare bestämt nu på lördag. Niklas tjatar på mig och undrar vad jag önskar i present. Så himla svårt tycker jag. Visst finns det grejor man jag har span på men det är ju snarare sådant jag funderat på att köpa till mig själv än saker jag har mage att önska mig av andra. Men men. Medan jag sitter och bevakar brevlådan (väntar nämligen på det sprillans första exemplaret av min bok som ska komma med posten idag) så har jag knåpat ihop en lista. Tema Livsnjut. Kanske är det fler som samlar sig till en födelsedag eller ska fira någon som fyller jämnt i vår och går i liknande tankar? 
En helg på Helenekilde badehotell. Jag tänker sovmorgon, långfrukost med en tidning, promenader vid havet, middag på verandan och tid att prata till punkt. 
Och på tal om att helga starten på dagen så önskar jag mig Natur frukostporslin i färgen snövit från Gustavsberg (för övrigt är den enda porslinsfabriken som fortfarande har kvar sin tillverkning i Sverige). Design Natur Siv & Stina Juhlin. 
Önskar mig också en riktigt skön pyjamas. Mjuk, viktigt. Bra kvalité som är enkel att tvätta och som inte nopprar sig, ännu viktigare.  

 
Jag försöker äta nyttigt och ta hand om mig själv men ost banne mig är min akilleshäl. Önskar mig LaGuioles klassiska ostknivar.
Lampor är ”bagageinredning” som man kan ta med sig vart man än flyttar. Jag har några drömlampor på önskelistan som kan få hänga med mig hela vägen till ålderdomshemmet. Svenskt tenns lilla Kamel är just en sådan. Eller 1842. Eller Kinabollen. Eller valfri med veckad skärm från LeKlint.

Ett minnessmycke. Jag har ett nästan på pricken likadant smyckesskrin som Julia Brukroken (minus innehållet) men en viktig sak fattas. Minnessmycket jag köper till mig själv i 40-årspresent. Jag håller utkik på auktionssajterna men har inte hittat det ännu. 

Min cykel sjunger på sista versen. Sneglar på velocipedernas Rolls Royce. En Skeppshult kanske vore en fin 40-årspresent till mig själv?
Wegners gungstol j16. Ni anar tant-temat? Men jag är inte så cool. Jag gillar att lyssna på P1 och lösa Melodikrysset. Och jag har alltid älskat gungstolar (speciellt denna). Det är så rogivande. Speciellt med lite knarr. Den här kan jag se mig själv läsa kvällssagor i tillsammans med både barnen och barnbarnen. 
Visst är det lite med ljusstakar som med smycken? Det är fint att ha särskilda minnen till dem. Mika Lindblad och Ronja Reuber tog fram Oort i återvunnen aluminium i en limiterad kollektion för Designtorget i år. Ett minnesmärke från 2019. 
Vad som helst från Norrgavel. Där kan det aldrig gå fel. Oavsett om det är en liten handdrejad kruka eller en möbel. Allt är sinnligt.
Sist men icke minst. Hudvård. Alltid lika kul att få sådant man inte unnar sig själv. Stort och smått. Vad som helst från LA Bruket. Den här Saltscruben som doftar Rosmarin är en favorit men också mindre naturlig hudvård som Exuviance pads, ansiktsmasker från Thomas Roth och sånt som skrynkelhuden blir glad av. 

Kategorier:

Kommentarer

 • Emma skriver:

  En cykel! Enda prylen som jag gråtit över att ha blivit av med, när den blev stulen.

 • Josefine skriver:

  Fina saker! På min 40-årslista, om du vill ha mer inspiration, står
  – Fågelbadet kvadrat från Signe Persson Melin
  – En tavla från min syster. Hon målar så fint men hon är för självkritisk för att ge mig någon.
  – Ekfat att samla regnvatten i.
  – Ett brett, svart tenntrådsarmband.
  – En mobil från Flenstedts mobile, gärna Kontrapunkt.

 • Lena skriver:

  Vilka toppentips! Själv önskar jag mig (och tror även du skulle bli glad för)
  -Signe Persson Melins krukor som såldes på Röhsska
  – En klassisk tekanna (men det har du redan väl)
  – Frumostbricka till sängen på fot (Skagerak har en jättefin i trä)
  – Victorinox brödkniv

 • Zandra skriver:

  Har ostknivarna själv och tycker de är superfina. Blev dock besviken över att handtagen är i plast.

 • Monnah skriver:

  Du får fira din födelsedag med att dina böcker översvämmar hela Sverige! Fick just mejl från Bokus att Boken är på väg. ? Hoppas att du får en fin födelsedagsvecka!

 • Carro skriver:

  Åh! Smyckeskrinet! Var kan jag hitta ett sådant? Så fint!

 • Estela skriver:

  Fin önskelista, all gott till dig. ❤️

 • Susannah skriver:

  Ett tips på några som har fina smycken är faktiskt (!) Afound. De har en vintage sektion på webbsidan där man ibland kan hitta riktiga guldkorn.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.