Annons

Up & coming: Arianna E. Funk

Vävning är ett immateriellt kulturarv som fått ett rejält uppsving den senaste tiden. Ju mer man detaljstuderar textilier av skickliga hantverkare desto svårare tycker jag det är att välja tryckta prints före gedigna mönster vävda av 100% naturmaterial. Kolla in Arianna E. Funk som är en av medgrundarna till svenska vävgruppen Studio Supersju. Åh vad jag önskar att något större svenskt textilföretag skalade upp hennes talang.
Foto: lånade från Arianna E. Funk

Kategorier:

Kommentarer

 • Johanna skriver:

  Hur menar du med att det är immateriellt?

 • Anna K skriver:

  Hej Frida! Kolla in detta som Kulturnämnden i Västra Götalandsregionen har stöttat. 🙂
  https://www.vgregion.se/regional-utveckling/verksamhetsomraden/kulturregionen/nyheter/vavcentret-i-sjuharadsbygden/

 • Frida skriver:

  Johanna: Immateriellt kulturarv är sådana som inte går att fysiskt ta på och som lever och överförs mellan människor. Exempelvis kunskapen och traditionerna kring hantverknoch vävning som är en viktig del av en kulturs seder och bruk. UNESCO har en längre och bättre beskrivning om du vill söka mer info.

 • Helena skriver:

  Jag är uppvuxen med en riktig väv-mamma (hon har fyra vävstolar uppställda hemma hos sig! 🙂 ). Har aldrig riktigt uppskattat hennes hantverk. Vet inte riktigt varför (hemmablind? bortskämd? blind?). Inte förrän nu, när jag själv är nästan 40. Nu vill jag ha en av hennes vävstolar hos mig, och själv lära mig hantverket!

 • Emma skriver:

  TACK!!! Ska så snabbt som möjligt leta reda på någon som har en vävstol, och gå med i Weave of the month-club som hon hade på hemsidan. SÅ COOLT!!!

 • Ninni skriver:

  Tack för ett underbart inlägg med länkning till fantastisk fint kreativt hand-arbete.
  Jag har några mattor som min Mormor och Farmor vävt de är älskade mattor med olika vävsätt och tillvaratagande av tyg som blir till mattor. Beställde en trasmatta med ett speciellt vävsätt som jag tycker om av en väninna till min Mamma, den är en del av mitt uppbyggda hem. Så HURRA för dessa medmänniskor som väver och ger nya uttryck och tillvaratagande av en kultur.
  Vänligen Ninni.

 • Estela skriver:

  Så fint ❤️

 • Stella i Italien skriver:

  Åh vad jag uppskattar dinna inlägg under rubriken Up and coming!Är så glad att jag hittade din blogg för några år sen, den blir mer och mer intressant. Kram. Stella

 • Monnah skriver:

  Sjukt snygg ikatväv! Tack för tipset.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.