Annons

Lookalikes: Sängbord

Det enkla är inte alltid det enklaste att göra. Tvärtom kan en till synes simpel form vara ett rent konstverk att få ihop till en perfekt konstruktion. Nakenheten gör ju att man inte kan gömma skavanker och skarvar bakom krusiduller. Lite så är det med Norrgavels ikoniska sängbord Kub. Utåt sett – en fyrkantig box, men populariteten beror på hantverkshöjden och finishen. Som exempelvis den dolda upphängningen, att lådan har ett inbyggt stopp och att innermåttet baseras på månadsmagasinens vanligaste format så att man ska få plats med sina favorittidningar där, intill perfektion. Att själva lådan saknar ett synligt grepp har också en baktanke – den ska smälta ihop med ovanskivan när den är stängd. En svensk klassiker som varit i produktion sedan 2002. Tror ni att Ellos kanske sneglat lite på den när de tog fram sängbordet Allan (av fanér)? 
Bild 1: Norrgavels vägghängda bord Kub.
Bild 2: Ellos sängbord Allan i fanér

Kategorier:

Kommentarer

  • Sofia skriver:

    Ellos har dock tagit med den nutida detaljen uttag för laddsladden i bakkant.

  • Ninni skriver:

    Ellos bygger sina produkter på att snegla mer än mindre ? så tröttsamma… och gällande hantverkshöjd, den kommer de aldrig upp i, även med höghöjdsträning ?.
    Ren reflektion…

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.