Annons

#helgenshygge

Oavsett om man är pedant eller inte så tror jag de flesta tycker det är härligt att öppna ett köksskåp som är i ordning. Jag får dock stressutslag av tanken på att storrensa, så jag lurar mig själv genom att ta ett i taget. Då blir insatsen mindre jobbig och det blir en vardagsöverraskning när man öppnar och påminns om att sakerna står i givakt. Helgens hyggeuppgift till mig själv? Att torka ur och rensa i besticklådan och kryddhyllan. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Alexandra skriver:

  Hej! Blev nyfiken på vad det är för inlägg:matta:skydd du har i botten på lådan och var man hittar sådant? Tack på förhand!

 • P skriver:

  Hej, kan inte du berätta om du avsiktligt lämnat kvar klisterlapparna med logotyp på eller inte orkat ta bort dem? Jag gick lära mig rätt sent att det verkar vara en grej, men jag fattar inte? Anses det inte vara lite skrytigt? Fick för många år sen en tillsägelse för att jag höll på ta bort klisterlapparna på en ljuslykta hos en vän till mig. Jag trodde ju bara att hon glömt.

 • Frida skriver:

  P: jag låter dem ramla av när de diskats ett tag. Händer förr eller senare ändå (därav ojämnt, vissa är kvar) men det brukar förstöra minst att låta dem falla av naturligt (jmf men när man klöser eller skrapar av dem direkt från affären för att det ska gå fort). Alla har väl olika syn på det där men jag bryr mig inte så mycket om någon vill tro att det är skryt så tänker jag att det säger mer om dem än om mig 😉

 • Anna skriver:

  Klisterlapparna är väl till för butiksmärkning i första hand men sitter som berget just därför. Gnugga med lite olivolja så går de av snabbare!

 • S i norrland skriver:

  Hygge? Sett detta ord i fler inredningsbloggar nu…men undrar så vad det betyder i detta sammanhang? För mig är ett hygge en skog som huggits ner….

 • Anonym skriver:

  Förstår inte hur man hellre frågar än googlar. Googla hygge betydelse så hittar du svaret på 2 sekunder.
  Danska för hemtrevligt typ.

 • Malin skriver:

  Åh,vilken ordning!
  Jag gör lika, tar ett skåp eller låda i taget.
  Det blir alldeles för jobbigt att allt på en gång, medan 1 taget kan vara lite kul, och snabbt gjort.
  Perfekt matta/duk/ underlägg du har i lådan!

 • S i norrland skriver:

  Jag ber om ursäkt Anonym för att jag frågade. Snällt av dig att du tog dig tiden att skriva vad ordet betyder. Och att du i samma veva orkade dumförklara mig. Kram kram

 • Jessica skriver:

  Tack för en inspirerande och klok blogg!
  Jag undrar vad det är för kökshandtag du har? Ser väldigt snyggt ut!

 • Sandra skriver:

  Endel verkar tro att lapparna bara ramlar av o att man sparar på dem med vilje. Jag har 10år gamla höganäsmuggar som jag diskat i diskmaskin. Den vita lapparna sitter fortfarande kvar trots att de nu är helt vita o symbolen slitits bort. Det är alltså ingen vanlig lapp utan plast av något slag

 • Trendenser skriver:

  Hej hej! Ordet hygge kommer ursprungligen från norskan och betyder ungefär “ välmående”.Här kan du läsa lite mer om min kategori om hygge hemma;
  https://trendenser.se/2019/january/helgens-hygge.html

 • Trendenser skriver:

  Hej, jag har klippt till dem av tallriksunderlägg från IKEA. Inget dyrt eller avancerat med andra ord 🙂

 • Trendenser skriver:

  Tack! De kommer från Ballingslöv.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.