Annons

Veckans inredningsnyheter – v. 5 / 2019

Då vänder vi blad till februari och nästa vecka smattrar Stockholm Design Week igång med möbelmässa och mängder av pressvisningar med årets lanseringar. Men innan dess, dags att summera januari månads sista nyhetssvep från inredningsbranschen. 
Ballingslöv firar 90 år i år bl a med en ny salviagrön jubileumskulör.
Vedum firar år 100 under 2019 med fina skogsgröna toner i tidlösa materialval.
Carina Seth Andersson har öppnat egen butik på Kocksgatan 52 i Stockholm!
Norska Heymat lanserar en ny kollektion hållbara dörrmattor. Jag fastnade för denna med mönster inspirerad av Japansk sandborstning.
Louis Poulsen lanserar en ny version av storsäljaren PH5 med en skärm i mässing. 
IKEA firar Billy fyrtio år med en specialutgåva i gult. En solgul blinkning åt Mats Theselius klassiska bokskåp för samlare av National Geograpic
Designtorget och formprogrammet på Beckmans Designhögskola och industrilinjen på Konstfack visar: En bit av Skandinavien som får följa med hem. 10 nya produkter av 19 designtalanger – i begränsad upplaga hos Designtorget Kulturhuset och online. 
 
Notiser
Florence Knoll har gått ur tiden, 101 år gammal. 
 – Oscar Properties öppnar en Deli-butik
– Happy Homes och Beckers lanserar färgkollektion med Em home
– Så kan vi skydda Sveriges gator mot terrorbrott med konst
– Lördagen den 23 februari öppnar Röhsska designmuseum äntligen igen!
– Och Skogsägarna Södra leder den förnyelsebara skogsråvaran i bevis med en smart influencerkampanj. Ett utskick av toalettpapper tillverkat av förra årets julgranar. 
Jag samlar mig till ett eget svep om nästa veckas möbelmässa men kan inte låta bli att redan nu lyfta på hatten för svenska Olby som vibrerar av växtkraft. Heja!
Danmarks firar Poul Henningsens 125 års-jubileum i år med en hyllningsutställning på Tivoli (gratis inträde). Han ritade ju de klassiska lamporna till nöjesparken. Jag måste ta en tur dit med tåget i vår. Gillar du NewEngland och Gert Wingårdh på samma gång? Här får du både och. Wawawoom på Hemnet via Nadjafi mäkleri.
Foto: Ballingslöv, Vedum, IKEA, Designtorget, Louis Poulsen, Nadjafi

Kommentarer

  • Karin skriver:

    Hej! Är det någon som vet var den grunda hyllan kommer ifrån som är med på bild från Carina Seth Anderssons butik, bild nr 3?
    Älskar de här uppdateringarna, det är allt som behövs 🙂

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.