Annons

Inredningskunskap – Parkettgolvsbingo

Att lägga parkettgolv kan vara klurigt, inte minst eftersom det finns så himmelens många olika varianter att välja mellan. Vilket som passar bäst beror mycket på huset, dess stilepok och karaktär och inte minst rummens form – men jag roade mig med att sammanställa alla varianter jag kunde komma på. Hur många av de vanligaste parkettläggningarna har du koll på? Kan du klämma till med några fler? 

Kategorier:

Kommentarer

 • Lisa skriver:

  Haha lyssnade precis klart dagens 30 plus trevar avsnitt ?

 • Lina skriver:

  Jag med Lisa! Kjellsklings våta dröm ?

 • Lina skriver:

  Jag kunde inte många ”parkettamn”, älskar att lära mig något nytt! Tack Frida!

 • Room By Sofie skriver:

  Roligt inlägg Frida! Tror jag svarade rätt på ditt quiz på storie 🙂
  I vårt nybyggda hus blir det Holländskt förband!

 • Lena skriver:

  Hej,
  Vilket bra inlägg. Vi har en variant av holländsk i vardagsrummet i vårt hus från 1944. I angränsande rum, 3 st, plus korridor har vi ett slitet grangolv (undergolv) som inte kan renoveras. Tror du det ser konstigt ut att lägga holländsk parkett i de rummen? Jag tänker att stilmässigt så har det väl legat kork eller linoleum där. Men vi har redan kalk på en del golv i huset och en annan parkett i sovrum på undervåningen så jag vill ogärna ta in ett slags golv till, snarare dra ner antalet olika golv. Det blir så rörigt.
  Vad tänker du om en sådan utmaning?
  Lena

 • Ylva skriver:

  Så här kan man tänka även när man sätter kakel!

 • Trendenser skriver:

  Klara får vägleda honom hit för kvällslektyren.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.