Annons

Veckans inredningsnyheter – v. 4 / 2019

Den här veckan har det varit inredningsmässa i Paris. Här kommer en summering av nyhetsflödet från de senaste sju dagarna!
Kvänum och inredningsarkitekten Louise Liljenkrantz har tagit fram ett nytt kök som kommer att visas upp under Stockholm Design Week 2019.
Emma Von Brömssens populära mönster Dancing Crane lanseras nu av Engblad & Co i tre nya färgsättningar.
Även Boråstapeter är aktuella med en ny kollektion – Linen second edition – enfärgade tapeter för att skapa en textil känsla även på väggarna. 
Beslag Design har lanserat TA’OR BOX på den svenska marknaden – ett helt nytt prisvinnande lådkoncept där inga verktyg behövs för att sätta ihop en låda efter eget val. 
Jotuns nyhet LADY Minerals Revive är en väggrenovering som förvandlar ojämna underlag till vackra, betongliknande väggar.
Verner Pantons stol Panton One formgavs redan 1955 men relanserades av Motana 2003. Till våren kommer den i nya uppdaterade färger. 
Kosta Boda har tillsammans med formgivaren Martin Medbo tagit fram vasen Ratio, som kommer säljas i en limiterad upplaga på Svenskt Tenn. 
Svenska designern Charlotte von der Lancken har har tagit fram två nya kollektioner med grafiska mönster för Marrakech Design
 
Notiser
– Här prioriterar Åhléns bort leksakerna från sortimentet 
– Ny chef för IKEA property
– Rusta testar DNA-märkning mot brott
– Myrorna öppnar pop-up shop på The Lobby i Stockholm och säljer tre minikollektioner utvalda av Inrednings/modeprofiler. 
– IKEA fortsätter sin citysatsning.
 
På Maison Objet visades bland annat Pipistrellon i nya färgen champagne.Veckans mest ombloggade hem? Grundarna till Ett Hem, finansmannen Harald Mix och hans stilsäkra fru Jeanette har visat upp sitt hem som tagit andan ur sociala medier. 
Foto: Kvänum, Boråstapeter, Engblad, Beslagdesign, Jotun, Kosta Boda, Inredningshjälpen, AD

Kommentarer

 • Emsan skriver:

  Vän av ordning hälsar: Det står att Jotex öppnar fysisk onlinebutik men det ska vara Jysk enligt länken. Ha en fin vecka!

 • Henrietta skriver:

  Tack för nyheterna!
  Jag förstår inte riktigt Ta’or-konceptet. Är tanken att man kan använda lådorna i köket och i byråar, eller som sänglådor, eller går de på något sätt att stapla på varandra? Mycket snygga är dem, men de kan ju inte gärna bara stå en och en på golvet? Hjälp mig här! 🙂

 • Erica skriver:

  Hej, du har skrivit att Jotex öppnar fysisk onlinebutik men när man klickar på länken står det Jysk så jag antar att det råkade bli fel, tänkte bara säga till om du vill rätta det 🙂 Annars är dessa inlägg alltid härliga att läsa på söndagar så tack för dem, de uppskattas!

 • Lisa skriver:

  Det är bara Åhlens Sunsvall som tar bort leksakerna pga platsbrist och antagligen dålig försäljning. INGET ANNAT ÅHLENS som man kan tro i rubriken ??

 • Sarah skriver:

  Tack för trogna uppdateringar. Favorit på söndagen!

 • Köket på första bilden, så snyggt! Tack för uppdatering, så man har en chans att hänga med!

 • Emma skriver:

  Tack för en som vanligt bra spaning! En notering avseende köket, är det inte lika som bär till det kök i rökt ek som Nordiska kök släppte för säkert två år sedan och som valsat runt i otaliga inspirationsmappar sedan dess? För mig är det ett uppenbart plagiat, men det kanske man inte får säga då det går åt det hållet och den efterapande varianten är den dyrare, dessutom med känd signatur. Vore intressant att höra din åsikt kring just likheterna mellan de två köken och huruvida lika som bär som kategori kan gälla även åt det andra hållet så att säga.

 • Martin skriver:

  Spännande med Rustas DNA men jag förstår inte. "…Dels sprayas gärningspersoner med en unik DNA-kod i butiken vilket gör att de sedan kan knytas till stölden…"
  Så om Hälar-Harry och Kniv-Conny är på Rusta för att sno lite grejer så måste de först fråga personalen om att bli sprayade? Eller ligger det sprayflaskor lite här och var så att de sprayar sig själva?

 • Trendenser skriver:

  Hej Emma, jag tror det snarare är ett sätt att bygga kök än en unik design (med ramverket). Liknande återfinns hos fler återförsäljare bl a IKEA och Ballingslöv och utländska leverantörer som ex.Snaidero, Kitchen and Beyond, Heritage (sök på "wood frame"). Men jag kan ha fel.

 • Trendenser skriver:

  Tack! Har ändrat.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.