Annons

Hemnetgodis: Johanna Bradfords hus

Vad ska man säga? När man inte tror att det går att få ett finare hem, så överträffar hon sig själv igen. Johanna Bradford och hennes man säljer villan i Kullavik (eftersom de ska flytta hem till Borås). Magiskt mysigt. Kolla in Treviksvägen 10

Kategorier:

Kommentarer

 • Men eller hur? Så himla fint hem, men jag är rätt säker på att nästa hus blir helt magiskt, det med!

 • Sandra skriver:

  Blir man överraskad? Det känns alltid så rätt när de köper en ny bostad o plötsligt är det så rätt med något annat. De kanske inte vill prata om det öppet men det är bostadsspekulationer. De köper, renoverar upp o tjänar pengar. Kanske ett sätt att försörja sig på, vad vet jag.

 • Anna skriver:

  Det är så fint. Skulle aldrig flytta om jag var henne ??Tycker också det är kul att se att de återanvänder så många möbler i varje lägenhet de gör (hus nu då). Gissar att många kommer härma det fina köket och blandningen av skåpfärger.

 • Sandra skriver:

  Fantastiskt fint hem verkligen! Dessutom tycker jag om att se hus/hem som inte är sekelskifte. Har sett mig mätt på såna typer av hem. Är dock lite kluven till vad jag egentligen tycker kring det här med att de har köpt ett nytt hus igen. Det kan ju finnas personliga skäl till att de flyttar tillbaka till sin hemstad som vi inte vet om. Om så inte är fallet så kan man ju undra över denna hets med att köpa och sälja, de har ju nu gjorts ett par gånger som någon ovan nämnde. Hur bidrar detta till konsumtionshetsen kan man fråga sig? Blir det nytt kök igen, nya möbler för att det inte passar in i nya huset? Kommer en ny ”Johanna-färg” bli poppis som alla måste köpa? Den som lever får se. Trots denna kluvenhet kommer jag följa deras resa för Johanna är oerhört duktig på det hon gör, ingen snack om den saken liksom.

 • Sandra skriver:

  Fantastiskt fint hem verkligen! Dessutom tycker jag om att se hus/hem som inte är sekelskifte. Har sett mig mätt på såna typer av hem. Är dock lite kluven till vad jag egentligen tycker kring det här med att de har köpt ett nytt hus igen. Det kan ju finnas personliga skäl till att de flyttar tillbaka till sin hemstad som vi inte vet om. Om så inte är fallet så kan man ju undra över denna hets med att köpa och sälja, de har ju nu gjorts ett par gånger som någon ovan nämnde. Hur bidrar detta till konsumtionshetsen kan man fråga sig? Blir det nytt kök igen, nya möbler för att det inte passar in i nya huset? Kommer en ny ”Johanna-färg” bli poppis som alla måste köpa? Den som lever får se. Trots denna kluvenhet kommer jag följa deras resa för Johanna är oerhört duktig på det hon gör, ingen snack om den saken liksom.

 • Camilla skriver:

  Kan ju så klart vara personliga skäl som gör att de flyttar den här gången, det vet vi ju inget om.
  Men annars är min tanke alltid när jag ser folk som flyttar så ofta att de är rastlösa själar som inte hittat inre lugn riktigt. Och det verkar mest sjukt jobbigt att ständigt jaga något bättre och andra drömmar.
  Eller så är det rena spekulationer, är ju en hel del som håller på med det. Flera rätt kända inredninsprofiler (vill inte hänga ut ngn här). Finns ju en rätt ny dom om ett par i Stockholms innerstad som hållt på och köpa/sälja och blev klassade som näringsverksamhet och upptaxerade rejält.

 • Lina skriver:

  Alla deras hem blir verkligen fantastiskt vackra. Sådant öga för detaljer och vilken enorm kunskap de måste samlat på sig. I huset har de ju både rivit väggar och smällt upp nya fönster tex. Inte något man gör i en handvändning. Och något som jag själv, som lider av rädsla för att fatta beslut, ser som enormt modigt.
  Samtidigt kan man ju såklart ifrågasätta rimligheten att bygga nytt kök i precis vartenda hem. Men visst, alla kanske har varit i skrikande renoveringsbehov – det har ju inte jag koll på. annars håller jag med Sandra om att det framstår som rena bostadsspekulationer. (Vilket inte är fel i sig)
  Hoppas de ska trivas i Borås i alla fall. Lite närmare till familjen.

 • eKorren skriver:

  Men oj, de har F Ä R G på bokomslagen! Så vågat! Craaaazyyyy…

 • Lina skriver:

  Obs – med bostadsspekulation menar jag förstås den typen som är transparent och där avsikten att köpa/sälja är ärlig. Jag menar alltså inte att jag tycker att skattesmitning är okej. Och jag tror verkligen inte att Johanna håller på med något avsiktligt olagligt. Kanske finns ett bättre ord för det än bostadsspekulation som inte jag känner till? Vill inte att hon ska känna att jag försöker utmåla henne som en oärlig person.

 • Anonym skriver:

  Väntade bara på bittra kommentarer om färglöshet och antal flyttar … Kan vi inte bara acceptera att alla är olika och gillar olika. Vissa älskar färg, andra inte. Vissa är hemmakära och andra bryr sig inte. Ingen är mer eller mindre modig eller feg. Okej?

 • mäklare skriver:

  Handlar inte om bitterhet. Är ganska stora skatteskillnader om du köper och renoverar på spekulation eller för att bo. Rimligt att flytta och totalrenovera nån gång men inte 7-8 ggr på
  kort tid? Skatteverket borde granska.

 • Frida skriver:

  Sandra mfl:
  Jag tror att alla som fått sitt andra barn kan förstå viljan att bo närmare sin familj. Alla kanske inte vet det men Johanna har genomgått en bröstcancerbehandling och opererades under 2018. Jag har all förståelse för att man omvärderar saker som tidigare varit viktiga efter en sådan upplevelse.
  Ni som är kritiska och ifrågasättande – ta det face to face med Johanna, istället för att skriva anonyma kommentarer här.

 • Johanna Bradford skriver:

  Tack snälla för fina ord Frida och till er andra som tycker att vårt hus är fint. Det värmer!
  Blev dock lite förbryllad över den kritiska tonen hos många som kommenterat här. Förstår inte riktigt att några renoveringar och försäljningar kan väcka sådan typer av känslor och behov av att måla upp mig som en konsumtionshetsande rastlös själ som inte hittat inre lugn. Och som dessutom är skattefifflare.
  Egentligen kanske jag bara borde låta det vara men jag känner ett behov av att försvara mig lite, helt enkelt för att jag blir upprörd när jag blir felaktigt kritiserad.
  Har man inte koll på våra renoveringar tycker jag inte att man ska uttala sig. Vi har inte rivit en enda vägg i huset så det var jag inte riktigt vart du har fått ifrån Lina? Det stämmer dock att alla fönster är utbytta men det behövdes eftersom att många var riktigt dåliga. Dessa vi valt tycker jag dessutom passar huset bättre. Vi har heller inte byggt nytt kök i "precis varenda hem" som du skriver. Hade du läst min blogg hade du såklart haft koll på detta så jag tycker att det är konstigt att du påstår dig har koll.
  Att du Sandra känner dig "kluven till vad jag egentligen tycker kring det här med att de har köpt ett nytt hus igen. Det kan ju finnas personliga skäl till att de flyttar tillbaka till sin hemstad som vi inte vet om" tycker jag nästan är komiskt. Att man kan känna sig kluven inför något som man inte kan har något med att göra egentligen är något helt nytt för mig. Hade du och Camilla läst min blogg hade ni förstått att det finns personliga skäl till att vi flyttar så det finns verkligen ingenting att spekulera i.
  Gällande det som allra flest verkar irritera sig över – att det skulle röra sig om bostadsspekulationer kan jag säga att vi aldrig någonsin köpt någon bostad i spekulation utan de bostäder vi köpt har vi verkligen älskat och många gånger haft som avsikt att bo i läääänge. Men precis som jag har skrivit på min blogg i flera inlägg förändras man och en av de bästa grejerna med livet är att man får ändra sig. Till er som har svårt att förstå mig skulle jag rekommendera att läsa dessa inlägg där jag har skrivit liter mer om våra flyttar och hur jag tänker kring livet:
  https://johannabradford.elledecoration.se/hej-linnestaden/
  https://johannabradford.elledecoration.se/nytt-ar-nytt-hus/
  Vi är helt enkelt luststyrda människor som har lätt för att ångra oss. Kanske är vi raslösa och utan lugn i själen. Vad vet jag. Skulle det röra sig om något "fuffens" vore det ju ganska dumt att göra det så offentligt som jag gör så jag kan verkligen försäkra alla oroliga där ute att allt står rätt till gällande skatter m.m. Jag tror inte heller att någon som förstår hur det är att ha två blöjbarn plus att kämpa med ett cancerbesked skulle tro att vi gör detta för att hoppas kunna tjäna en slant. För det är det inte värt.
  Nu skippar vi den hårda tonen här tycker jag och är det något ni vill kritisera mig för kan ni ta kontakt direkt med mig istället. Antingen via mail eller i mitt kommentarsfält så att jag kan svara direkt. Hobbypsykologer undanbedes dock. Tack på förhand! Och ha alltid dessa ord i åtanke: "Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about. Be kind. Always."

 • Sandra skriver:

  Svar till Frida och Johanna:
  Som en trogen läsare här på trendenser och som aldrig brukar kommentera (det var jag som var ”kluven över flytten”) så har jag verkligen lärt mig en läxa. Man ska inte kommentera om man inte har bara bra och positiva saker att säga och man ska inte framföra egna tankar och reflektioner. Jag tyckte inte min kommentar hade någon som helst elak ton och jag lyfte ett ämne som vidrörts här inne på trendenser dvs konsumtionshetsen.
  Att jag väljer att kommentera härinne och inte face to face är för att jag helt enkelt följer trendenser oftare än Johanna och ser jag ett inlägg, som den från igår som handlade just om henne, ja då vill jag kunna vara spontan och kommentera helt enkelt.
  Johanna, jag vet vad du har gått igenom och även om jag inte tycker att min kommentar var så hemsk som du utmålar den att vara, så ber jag om ursäkt för den.

 • Frida skriver:

  Sandra det är absolut inte meningen att du ska känna att man bara får ha positiva saker att säga, eller att man inte ska få tycka annorlunda för att få kommentera på Trendenser. Jag tyckte bara inte att din och andras kanske inte elaka men lite syrliga synpukter på en enskild privatpersons val kändes lite hårda eftersom jag dels vet vad Johanna gått igenom (jag har själv färsk erfarenhet av att sådana omvälvande situationer kan få en att ompröva saker i livet) och 2) hon har en egen blogg och ett eget instagramkonto och att det brukar vara bättre att skriva direkt till någon, istället för via en annan, eftersom man kanske tänker igenom hur man framför saker på ett annat sätt då.
  Visst får man vara kritisk. men vi kan väl vara schyssta mot varandra och tänka till innan vi skriver sådant vi inte skulle sagt om vi sågs – det är allt jag önskar mig 🙂

 • Mia skriver:

  Johanna – jag är fantastiskt tacksam för all inspiration du bjuder på. Era flyttresor är inspirerande inredningsmässigt, men också för att du, som du skriver, visar på att det går att ändra sig, att man faktiskt får det. Att människor har ett behov av att försöka komma på vad som ligger bakom de många flyttarna, tror jag kan spegla grubblerier de har om sina egna liv och kanske försök att distrahera sig från ambivalens och missnöje kring den egna livssituationen. Jag tycker du verkar vara en så trygg och reflekterande person, som visar på vikten av att både njuta av ytligheter men också av att våga göra viktiga prioriteringar och fatta viktiga beslut om hur man vill leva sitt liv. Så resonerar jag, som inredningsintresserad privatperson och psykolog på arbetstid. Lycka till med försäljning och allt det nya!

 • Camilla skriver:

  Anledningen till att jag kommenterar här och inte någon annanstans är för att det är just den här bloggen jag läser och inte Johannas. Det var här inlägget skrevs så därav att kommentaren landade här.
  Angående tonen då. Tycker absolut inte att den var hård/elak eller syrlig. Kanske läser man in mer än nödvändigt?
  Reflekterar dock ofta över folk som flyttar ofta och varför. Inget konstigt med det. Känner inte till Johanna och hennes orsaker utan min reflektion var mer generell, kanske lite dåligt formulerad så det ej framgick dock.
  Sedan kan jag tycka att en blogg är mer intressant när olika åsikter kommer fram. Så klart inga personangrepp och annat trams, men olika åsikter är sunt!

 • Thomas skriver:

  Olika åsikter är sunt och även reflektioner. Så länge de inte är kränkande. Med de flyttar som skett genom åren kan man till viss del förstå att det kan ge upphov till tankar och funderingar även om nu just denna flytt beror på något mer privat. Varje försäljning genererar enormt intresse och varje husköp likaså. När det tillkommer samarbeten, länkar och reklam blir det även förfrågningar hos folk. De vill ha det som t ex Johanna i detta fallet har. Det har man tydligt sett genom åren. Klart att det blir lönsamt! Tycker personligen att det är roligt och spännande att följa renoveringarna och särskilt i ett så vackert hus som de köpt denna gång!

 • Lina skriver:

  Tack för att du svarade Johanna. Jag ber om ursäkt för om du kände dig utpekad och anklagad av mig. Det var inte min avsikt. Jag uttryckte mig klumpigt.
  Jag har läst din blogg från och till i några år så det finns utan tvekan massor jag missat. Jag mindes 6st kök som ni renoverat men då var det uppenbarligen fel och inte ”precis vartenda hem”.
  Ang väggar och fönster – Återigen förlåt, då mindes jag fel. Jag trodde ni rivit en vägg i en av era lägenheter och satt in två nya fönster i detta köket. Men då blandar jag förmodligen ihop det med någon annan. detta tycker jag får ses som stora saker och eftersom jag själv är i färd med att riva vägg och byta fönster i mitt eget hus så börjar jag inse hur mycket jobb som ligger bakom. Och detta är inget jag tycker är dåligt. Jag försökte utrycka beundran men det verkar som att det uppfattades som att jag anklagade dig.

 • Annelie skriver:

  Vore kul att se bilder på tvättstugan. Ska renovera min tvättstuga/groventré. Behöver lite inspiration.

 • ANNIKA skriver:

  wow vilket fint hur! så inspirerande! tänk om jag vågade flytta tillbaka till min hemstad, tål att grubblas över från min sida! Har en sån ambivalent tankegång när det kommer till det. så många som gör för att just komma närmare mor- och farföräldrar. så spännande att se hur nästa hem blir! som en som växt upp på olika sidor av världen och sverige, HEM är inte ett hus – för alla.

 • Lars skriver:

  Fint, rymligt och ljust! Idag är vi bortskämda och vana med att det ska se ut så. Skriver själv om en tid då prioriteringarna såg helt annorlunda ut.
  Lycka till med nya bostaden!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.