Annons

Helgens hygge – påbörja en familjekokbok

Jag åkte upp till Umeå igår för ett styrelsemöte och stannar kvar tills på måndag för att hjälpa pappa tömma huset. Vad som blir helgens hygge-utmaning för mig? Att skriva av alla mina favoritrecept från mammas och mormors anteckningar och kokböcker. Jag har dem ju i huvudet på ett ungefär, men i helgen ska jag gå igenom deras anteckningar och kokböcker och göra en ansats att verkligen spara alla mått från recept jag förknippar med dem och bygga på det arvet med mina egna favoriter. Hur smakar dina barndomsminnen? 
Foto: Vintagerecipe

Kategorier:

Kommentarer

 • Anna skriver:

  Varför sparar du inte deras text? Det är ju fantastiskt att ha kvar det de skrivit. Strunt samma om det inte matchar inredningen.

 • Frida skriver:

  Anna: det är mer en fråga om att jag inte är enda syskonet. Vi får dela systerligt. Har mer med familjepolitik än någon slags matchning med inredningen att göra ?

 • Boa skriver:

  Eller så fotar du recepten och gör en fotobok som blir en receptbok till er alla syskon. Blanda med lite familjefoton och bilder på den som skrev receptet.

 • Caroline skriver:

  Vilken trevlig helgsysselsättning 🙂

 • Annelie skriver:

  Hej och tack för en underbar blogg.
  Jag funderar själv på att skriva ned och spara gamla recept men jag tycker det är så svårt att hitta någon vacker/bra skrivbok.
  Har du något tips?

 • Frida skriver:

  Bra tips Boa!! Tack! Det är ju SÅ jag ska göra!

 • Kristina skriver:

  Så himla mysig idé! Gillar detta mkt mer än fredagsbuketten!

 • Emma Thun skriver:

  Mysig syssla!
  Jag har en pärm där jag samlat barndomsrecept och det som slår mig är att en hel del av bakningsrecepten, som äppelpajer och bröd, fortfarande håller, men många av matrecepten känns ooootroligt daterade…
  Lycka till!

 • Min mor nu 80 år gjorde en sådan handskriven receptbok med alla hennes favoritrecept till ett barnbarn i 20-års gåva. En riktig skatt.

 • Louise skriver:

  Hej! Åh vad kul, skall också börja plita ner alla recept i en bok. Vill bara tipsa om en receptbok jag beställde hem i veckan, den är handgjord av ett företag som heter The Leather Family, och man väljer design och vad som skall stå på, exempelvis ens egna namn. Man väljer också färg på skinnet, superfina!!
  https://www.etsy.com/se-en/listing/466764731/personalized-cookbookleather-recipe?ga_order=most_relevant&ga_search_type=all&ga_view_type=gallery&ga_search_query=blank+recipe+book&ref=sr_gallery-1-1&pro=1&col=1

 • sandra skriver:

  Åh! dessa nya inlägg tycker jag är så bra! mer konkreta tips på vad hemtrevnad är! (dock så individuellt såklart) men mer sånt! en bukett eller ngt man köper till sigg hem i alla ära men sånt här är liksom sånt som skapar ett hem. Svårt att sätta fingret på…. Åhhhh blandning av sentimentala starka barndomsminnen och annat som skapar ett hem!

 • Therese skriver:

  Jag blir påmind av när min älskade fina farmor gick bort i våras. Saknaden är stor. Hon började arbeta på bageri endast 15 år gammal och jobbade där i över 50 år. Jag är uppvuxen med hennes brödkakor, tårtor, köttbullar, kalops och pannkakor. Smakerna av klassisk kryddning och mycket kärlek. Bland det dyrbaraste jag har i vårt hem är hennes handskrivna recept. En del är nötta, fläckiga från kanske smör eller mjölk. De berättar en historia som jag vill fortsätta hålla levande….

 • Johanna skriver:

  Underbar idé där av Boa. Jag hade turen att min mormor, när hon började bli till åren, skrev ner alla sina kak/bakrecept i en receptbok åt varje barnbarn. Hon skrev även ner minnen från sin uppväxt i en bok till mig när jag gick i mellanstadiet. Finaste minnena nu!

 • A-mamman skriver:

  De smakar älgstek med mammas sås, kokt potatis, röd gelé och en slags "tomatsallad" (som inte var en sallad med tomater).

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.