Annons

Färgkoderna

Jag har fått så många frågor om vilka färgkoder som har använts i lägenheten på Alfhemsgatan 7 att jag svarar i ett eget inlägg så att ingen kan missa det. Ett litet varningens ord för färgkodsfällan bara. Hur de här kulörerna kommer att se ut på just dina väggar beror på många olika faktorer. En färg med gula pigment i ett rum som vetter mott norr (med kallt/blåaktigt dagsljus) kan dra åt grönt, till exempel. Och hur färgerna återges på en bildskärm kan misstämma mot en annan. Läs mer om det här
Vardagsrum och kök är målat i Jotuns Washed Linen 10679
Sovrummet och barnrummet är målat i Lamp Room Gray från Farrow Ball 
Hallen är målad i Grey Moss från Little Greene

Kategorier:

Kommentarer

 • Emma Thun skriver:

  Många inom färgfackhandeln är så kunniga och hjälpsamma så jag upplever det nästan som att man kommer närmre tilltänkt resultat om man har med sig inspirationsbilden istället för färgkoden. Dom tittar på bilden och hittar något som motsvara det efter ett par frågor om väderstreck och glanstal.

 • Emma thun skriver:

  Vilken supertrist kommentar jag just skrev… Tanken var egentligen att lyfta den duktiga personalen som finns där ute i butikerna <3

 • Amanda skriver:

  Hallå! Jag är mitt uppe i att försöka hjälpa min lillebror till att inreda sin första lägenhet och behöver inspo. Allt jag gillar tycker han är för ”tjejigt” men vill inte att han ska ha det typisk ungkar i stilen. Please help

 • Oj, inte alls vad jag trodde… färgen i hallen ser mörkgrå ut på bilden men är då mer gråbrun? Ja, vardagsrummet är mer neutral än blågrå och barnrummet/sovrummet är grönare ton (mer åt Johannas Bradfors färger, som jag tycker är fina på bild men inte i verkligheten…)
  Tack så mycket!!!

 • Jenny skriver:

  Kul, vi har washed linen i vardagsrum och hall hemma, och den beter sig väldigt olika i de två rummen. I vardagsrummet blir den ljust grå – greige beroende på tid på dagen, i hallen blir den mörkare grå och lite stramare. Väldigt fin och behaglig nyans oavsett. Jag ser den dock som mycket gråare i verkligheten än på skärmen här i inlägget.

 • Trendenser skriver:

  Ja ,du ser hur mycket som kan skilja. Ifrån en photoshoppad / färgställd bild kanske extra mycket. I det här fallet vet ju inte hur mycket fotografen har behövt balansera ljuset eller ställa upp exponeringen exempelvis i hallen vilket skulle kunna göra att färgåtergivningen påvekas. Men så ska de ju inte sälja väggfärg heller, de är mer fokuserade på helheten. Bäst trovärdighet vad gäller kulöråtergivning hittar man gissningsvis i färgtillverkarnas egna pressbilder eller kataloger.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.