Annons

Veckans inredningsnyheter – v. 49 / 2018

Söndag, andra advent och julstöket pågår. Lika bra att gå rakt på sak. Söndag = summering av veckans inrednings- och branschnyheter. Här kommer svep nr 49! 
Danska Posterclub har fått tillåtelse att producera Malene Birgers konst i posterformat. 
Livrest har lanserat en limited edition av sitt fina bokstöd… i Travertin. Eftersom materialet bildas under loppet av hundratals. ja tusentals år är känns det ju bra att de bara gjorde 10 st. Men – ett tips till alla som frågat om mitt stöd som kom med Helmut Newtons bok Sumo. Det är tillverkat i plexi. Livrests version i trä är mycket bättre!
Svenska Grandpa och Lowkey har tagit fram en ny kollektion i samarbete med Smålands skinnmanufaktur. Accessoarer i naturgarvat tärnsjöläder. 
Gert Wingårdh är aktuell med en ny bok som släpptes i veckan. Den tredje boken i serien om Wingårdhs villor. Hansson var Gerts allra första hus!
Vedum har premiärvisat sina pressbilder för 2019. Bland nyheterna syns bl a den Svanenmärkta luckan Nora för våtrum. Det nya sortimentet lanseras 1 februari 2019.
Massproductions har lanserat ett nytt soffbord inspirerat av formen på en vattenpöl.
Nystartade svenska Shiro&Malou  som tillverkar hållbara hundsängar med fyllning återvunnen polyester och kantband av återvunna PET-flaskor har släppt nyheter i veckan. Förutom dagbäddarna har de kompletterat sin kollektion med nya matskålar, handdrejade i Höganäs. Hundleksakerna leksakerna är gjorda av naturliga material och spillbitar av läder, mocka och jute (bitar som annars kasserats). 
Artemide är aktuella med en ny lampa som ska likna månlandskap. 
Och Pantone har avslöjat ”årets färg 2019”. Mer intressant än färgkoden är väl anledningen till VARFÖR de valt Living Coral. Lästips om detta i NY Times
 
Notiser 
– Borås Cottons hållbara design gör succé i Japans
Gateau öppnar pop-up butiker i H&M HOME:s nya konceptbutiker
– IKEA fimpar sin fyndbutik
– EM Home gör en omstart med ny ägare i ryggen
– Jysk trotsar trenden och håller stängt på julafton
Black Week tog Mio till nya rekord. Sålde för 650 miljoner. Klimatkris någon? 
– TMF rapporterar en ökning i trästommar i fastighetsbranschen. Bra eftersom mer trä i bostadsbyggandet minskar koldioxidutsläppen. 
Den som inte gillar traditionellt pynt kanske kan finna frid i dessa nya juldekorationer av Ferm Living? Sist men inte minst.Den här lägenheten som är till salu via Stadshem har fått spridning hela vägen till Tyskland. Styling Grey Deco foto Jonas Berg. Glad andra advent!
Foto: Posterclub. Livrest, Massproductions, Vedum, Wingård, ShiloMalou, Stadshem/Jonas Berg

Kommentarer

 • Cissela skriver:

  Heja Jysk! Äntligen en handlare som tänker på personalen. Hoppas fler tar efter detta ??

 • Zara skriver:

  Jag läser din blogg via Feedly/RSS läsare och sedan ungefär en vecka tillbaka så får jag endast en preview där istället för hela inlägget. Har du ändrat någon inställning? Då jag läser på mobilen är Feedly smidigt, särskilt som vissa bloggar inte är anpassade för mobil. Går ex knappt att se vad jag skriver här då rutan är för liten och inte zoomar..
  Tack för en bra blogg!

 • Lovisa skriver:

  Ska absolut spana in hundleksakerna!

 • Henrietta skriver:

  Håller med Zara – läser via Feedly och nu kommer inte hela inlägget upp. Synd!

  • Trendenser skriver:

   Som det är nu använder många fejksajter mitt RSS-flöde för att fylla sina egna reklamklädda sidor med mitt innehåll så tyvärr har jag fått stänga ner det för en tid. Vill såklart kunna öppna det igen (inom kort) problemet löst sig. Hoppas ni förstår mitt problem.

 • Henriettæ skriver:

  Tack för förklaringen – sådant har man som vanlig läsare ingen aning om, och då blir det lättare att förstå! Så irriterande för dig att behöva hantera sådant. Hoppas de ger upp! 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.