Annons

Veckans inredningsnyheter v 48 /2018

Glad första advent! Här kommer ett snabbt svep med några av veckans viktigaste inredningsnyheter för dig som vill hålla dig uppdaterad.
I veckan har Residence delat ut sitt Stora Formpris. Här hittar ni alla vinnarna. Nationalmuseum är en gemensam nämnare hos många pristagare, på olika vis.
Varumärket Ceannis firar 30 år med ett designsamarbete med Bookbinders.
Med anledning av 100-årsjubileumet av Achille Castiglionis födsel hyllar Flos den Italienska ljusmästaren med klassikern Toio i kolsvart, i 2.500 numrerade exemplar.
 
Midatt utökar sitt sortiment av ekologiska sängkläder med två nya kulörer. Den brända roströda nyansen känns omåttligt i ropet just nu. 
Artilleriet och formgivaren Jan Ekselius har återupptagit originialproduktionen av Etcetera som designades 1970. Serien består av tre delar Arm Chairj, Lounge Chair och Stool i nio färger med klädsel av sammetsvelour i 100% ekologisk bomull.
 
Notiser 
– Stockholm Furniture & Light Fair instiftar ett nytt designpris – Born Classic – i samarbete med auktionshuset Bukowskis
– Internationella toppnamn till Stockholm Design Talks 2019
H&M Home börjar sälja barninredning
– Ny inredningsmässa öppnar i januari på Åbymässan i Mölndal
– Alvalinen har nått miljonen och öppnar popupbutik i Göteborg
– Och det här paret driver en exklusiv växtbutik – hemifrån. Säljer ovanliga sticklingar för 20 000 kr på Ebay. New business? 
De som fått flest nomineringar i Elle decoration Awards ”Årets influencer 2019” avslöjades i veckan. Trendenser är med i final för fjärde året i rad. Hurra! Nu har omröstningen öppnat. Du kan lägga din röst HÄR!
I veckan öppnade inredningsbutiken Cosa Homestories bordsbokningarna till sin nya konceptrestaurang Cosa Table! Läs mer här. Jag är så glad att det finns folk som vågar satsa utanför Stockholms innerstad. Sist men inte minst, ett ombloggat hem. Inte till salu, men tillhörandes Elin grundare av Stylein. Så kul att få en rundtur. 
Foto: Residence, Ceannis, Flos, Artilleriet, Cosa, Elle decoration

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.