Annons

Stylingknep: Ljussätt ute för att förstora inne

Har ni tänkt på att ett rum ofta upplevs mindre när det är mörkt ute? Det beror på att siktlinjen bryts. När mörkret faller och rutorna blir svarta försvinner ju djupet i vår utsikt och fönsterpartiet blir ögats sista fästpunkt. Det kan man lätt avhjälpa genom att ljussätta ”utsidan” av rummet för att förstora känslan i det. Nu i juletider är det ganska enkelt att testa den tesen med en extra ljusslinga eller lykta i trädgården. Ju längre bort från fönstret du placerar den sista ljuspunkten – desto djupare blir upplevelsen inomhus. Numera finns det också väldigt bra batteri- och solcellsdrivna lampor /spotlights, så du behöver inte alltid dra el för att lysa upp träd och buskar. Dagens tips!

Kategorier:

Kommentarer

 • Linnea skriver:

  Vill bara flagga för att det inte är säkert att solcellerna orkar vintertid. Har flera ii trädgården som inte orkar lysa tyvärr!

 • Nanna skriver:

  Hej!
  Älskar din blogg. Du är personlig men ändå inte privat, på ett bra sätt. Ser så mycket fram emot din bok. Har den som bekvakning på adlibris för att kunna vara säker på att få ett ex innan de säljer slut, vilket de kommer att göra, helt hundra på det. Kan du rekommendera några solcellsspotlights? Hur länge orkar de lysa höst/vintertid?
  Mvh
  Nanna

 • Hannah skriver:

  Så sant! Tycker alltid att vårt vardagsrum känns mindre på vintern.

 • A. skriver:

  Gillar verkligen dessa inlägg!!

 • Christina skriver:

  Så sant! Det dröjde några år från att vi flyttade in i vårt hus tills att vi tog tag i utomhusbelysningen. Vilken skillnad det blev! Istället för stora svarta rektanglar ser man bortom dem och på något ljust och skimrande. Rekommenderas! Fick en liknande effekt på sommaren när vi tog bort de löstagbara spröjsen, då sökte sig blicken ut i trädgården istället för att stanna på spröjsens vita linjer.

 • Louise skriver:

  Tack för tips! Jag bor första hösten i hus och försöker planera belysningen utomhus (just nu ingen belysning och ingen gatubelysning). Min fråga är om det finns någon fin pollare? Alla jag hittar ser ut att vara gjorda för offentliga miljöer. Skulle verkligen uppskatta några tips.

 • Trendenser skriver:

  Sant. Jag tänkte inte på att norra Sverige är mörkt dygnet runt under vinterhalvåret. Har själv två kraftiga solscellsspotlights som funkar på Västkusten, men förstår finns lokala skillnader i vårt avlånga land 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.