Annons

Old in – Skärbrädor

Mitt senaste loppisfynd? En figursågad skärbräda i form av en gris, gjord av ett helt trästycke. Att leta efter gamla skärbrädor när man är på loppis är dör övrigt ett underskattat tips. Ofta får de stå helt orörda på köksavdelningen. Är du rädd för hygienen så brukar man kunna slipa och olja om de flesta. Man kan hitta jättefina former och modeller som både funkar praktiskt (till vad de är till för) men också som uppläggningsfat. Såhär i julebordstider brukar man ju behöva ett gäng sådana så jag är väldigt glad för min nya kompis med knorr. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Sara skriver:

  Vilken underbar skärbräda!

 • Sara skriver:

  Vilken underbar skärbräda!

 • Linnea skriver:

  Precis en sådan gjorde jag på träslöjden. Har för mig att jag borrade hål och stack in en läder-knorr i rumpan, som grädde på moset.

 • Sarah skriver:

  Så kul att du hittade nåt som du ville ha 🙂

 • vita_margarita skriver:

  När jag jobbade med kött rengjorde vi skärbrädor och huggkubb sålunda: strö med grovsalt, låt det stå en 15 min. Skrubba sedan med en rotborste och skölj av. Saltet rengör och desinficerar.

 • Anonym skriver:

  Härlig färg på brädorna! Söt grisform också 🙂

 • Victoria skriver:

  Ett underbart tips!
  Fick några små av min mamma, underbart att äta våra helgfrukostar på dem ? har väldigt många stora med!

 • Ullie skriver:

  ja men ja har faktiskt köpt flera st en gris oxå som jul skinkan brukar få va på
  och som ja säger då vid jul skinkan "klär" vi ett varv med aluminium folie runt "magen" på grisen så inget med bakerier så där inte
  god juo o kramen me

 • Fin skärbräda. Jag har det så lyxigt att min pappa gör skärbräder. Jag har flera stycken, bl a en grisformad. Ha en god jul.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.