Annons

Instamoments @trendenser

Den här veckan har jag fått nypa mig i armen både en och två gånger. Ibland känns det nästan lite overkligt att tänka på vilka dörrar den här bloggen har öppnat, vilka människor jag får träffa och vilka sammanhang jag blivit en del av. Ni som följer mig på instagram story har kanske sett vad jag haft för mig, annars kommer en recap! 
 
1.) I tisdags tog jag tåget till ett jobbdygn i Stockholm tillsammans med Johanna Bradford. Vi övernattade sedan på det här stället. Noll spons men 100% inspiration. Bästa platsen och upptakten inför…

2.) …onsdagens studiebesök på Ett hem i Dalarna. Ni fattar temat. Jag fick träffa Carl Larssons barnbarnsbarn och äta lunch brevid Karins vävstol. Jag har fortfarande inte hämtat mig. Sundborn är ju själva vaggan för vår nutida inredning och det var en surrealistisk upplevelse att få access till deras privata vrår. Tänk om jag hade kunnat berätta det här för mamma och mormor. Så stolta de hade varit. 

3.) Imorse plingde det till i min inbox. Första utkastet på min kommande bok – i formgivet format! Jag var så nervös över det att jag inte kunde somna igår (låg och vred mig till halv tre) men när jag hade öppnat PDF:en var det som att sabrera en skakad flaska bubbel i kroppen. Jag småsprang till Victoriapassagen och Mia som hjälper mig med visualiseringarna för att stämma av inför sluttampen. Det är ett annorlunda koncept, men det kommer bli bra. Bara jag har tålamod. Jag känner det på mig. 

4.) På det temat skulle jag också vilja avrunda. Och pusha er som är otåliga med mig och hur Trendenser utvecklas. Saker tar tid att förändra, även i den digitala världen. Jag håller på med en omstyrning av innehållet (det hoppas jag att ni märker) men jag är inte i mål än. Avtal måste löpa ut och nya pitcher ska gå i lås. 
Jag förstår dem som klagar på att flödet är reklamintensivt, men det är faktiskt inte mer sponsrade inlägg nu än tidigare – det är bara jag som har varit föräldraledig och inte har haft tid att skapa egna inlägg inemellan reklamen. Och även det har sin förklaring. Att jag är hemmavid betyder inte att mina fasta kostnader blir mindre (lokalhyra, avskrivningar, kamerautrustning, licensavtal, programvaror, hosting, pension, sjukförsäkring osv). Allt sådant måste ju fortsätta betalas oavsett om jag är mammaledig eller ej – så därför fortsätter jag med annonser och sponsrade inlägg trots tidsbristen. Däremot är jag mer selektiv än någonsin med vilka jag samarbetar med och jag har avböjt kampanjer för hundratusentals kronor i höst för att de inte känts rätt ur ett klimatperspektiv. Sånt vet man förstås inte som läsare, men jag lovar att jag gör betydligt mer än ni ser.
 
Sen kanske jag behöver poängtera (för dem som inte vet) att min mamma gick bort i maj och att jag själv var tvungen att genomgå en operation i september. Tväremot kritikerna är jag stolt över det jag lyckats åstadkomma under 2018. Det har ju varit ett jäkla skitår rent ut sagt och även om jag inte är mogen att prata om det än, så kan ni lita på mig när jag säger att det finns giltiga skäl till det som varit och att bättre tider kommer 2019. 
 
Tack för att ni håller ut och har tålamod med mig. 
Trevlig helg! 

Kategorier:

Kommentarer

 • Caroline skriver:

  STOR VARM STYRKEKRAM till dig kära Frida:-).
  Viktigt att komma ihåg ’Be patient, good things take time’.
  Ha en fin och lugn helg,
  Caroline

 • Eva a skriver:

  Heja dig Frida! Tycker du är grym och att bara kunna hålla ihop livet efter såna händelser är starkt. Jag blir alltid inspirerad av dig även när inläggen inte är så många för de är alltid lika kloka. Skickar lite styrka och hoppas på ett bättre 2019! Stor kram

 • Teresia skriver:

  Är så imponerad över den kvalitet och inspiration du levererat under den senaste tiden, trots att skräp du gått igenom(förlorade min mamma i cancer alldeles för tidigt förra året). Ska bli spännande att se vad som händer med tendenser i framtiden!

 • Nina skriver:

  Du är en sann inspiration Frida. Så imponerad av din utveckling och kvalité gällande inlägg. Ha en fin helg, Nina

 • Sarah skriver:

  Tycker inte du har mer reklam än ex Husligheter som också pratar klimat. Klart ni måste ha en inkomst! Så länge ni inte gör reklam helt urskiljningslöst eller huvudlöst tänker jag att något måste finansierar den tid ni lägger på att driva frågan framåt. Kram!

 • Anna skriver:

  Frida, jag vill bara skicka en bamsekram och kärlek!

 • Susanne skriver:

  Heja dig!
  Du är en sann inspiratör. Strunta i kritiska kommentarer, förstår inte att folk har mage att kommentera negativt när man som bloggläsare får så mkt gratisinspiration. Tycker att de ska köpa en inredningstidning och se på annonser, fundera över kostnader och göra något kreativt själva istället för att kritisera andra!
  Ska bli spännande att köpa och läsa din bok. ??⭐️

 • Linden skriver:

  Såg kommentaren om att du borde ta kontrollen. Ha ha du om någon känns som du tagit kommandot men tänk positivt. Läsarn har höga tankar om dig. Gillar på nåt sätt ändå att du spricker igenom och blir mer personlig i såna här lägen.
  Trevlig helg!

 • Josefine skriver:

  …och jag som tycker att din blogg bara blir bättre och bättre, även under 2018. För mig har du levererat bättre än någonsin – även om du själv inte känt det så. Ta hand om dig!

 • mallan skriver:

  Du är fantastisk! Ha en fin helg! Kram

 • Annika skriver:

  Du gör det så bra, Frida! Skickar en stor kram från Umeå!

 • Monnah skriver:

  Förra året gick båda mina föräldrar bort med tio månaders mellanrum. Man blir aldrig tillräckligt gammal för att hantera sina föräldrars bortgång. All kärlek till dig. Låt processen ta tid! Du kan vara stolt över det du åstadkommer.

 • Lina skriver:

  Jag är en följare som stolt tipsar om dig.

 • Lina skriver:

  Bästa inredningsbloggen oavsett, det behövs inte massa massa hela tiden utan det är kvaliteten som räknas å där är du bäst!

 • Cecilia skriver:

  Du är fantastisk och din blogg är bäst! Var snäll mot dig själv och ge dig en ordentlig klapp på axeln! Ha en fin julhelg! ❤️ Kram Cecilia

 • Pernilla skriver:

  Jag är en följare som tycker så mycket om din blogg. Du är så bra!

 • rehinteriör skriver:

  Skynda långsamt! ❤️
  Glöm aldrig att du är bäst!

 • Alexandra skriver:

  Du är fantastisk! Kämpa vidare! ?

 • Ninni skriver:

  Hej Frida, Varm Ljus Omfamnande Kram vill jag ge Dig ♥️
  Jag har följt Dig i många år och jag har märkt Dina förändringar som Du har gjort och känt att det blåser nya vindar och att det kommer en ännu mer utveckling av Din blogg…jag har känt det inom mig…som följare av Dig i bloggen och på instagram.
  Att ha förståelse för livets baksidor och inte förvänta sig mer än det som är möjligt att genomföra av någon som är drabbad (där det också är en variation, personligt)…är medmänskligt och jag hoppas på att sådan medmänsklighet kan ges av alla till alla.
  Allt gott och Lycka till ♥️
  Ninni.

 • Malin skriver:

  Jag tycker du är fantastisk! Grymt bra jobbat! Tycker det är häftigt att du orkar jobba så mycket som du gör.
  Stor kram!

 • M skriver:

  ❤️ Jag har läst sin blogg sedan flera år och imponeras av din proffessionalitet och ser fram emot pågående utveckling!

 • Elaine skriver:

  Jag vill också säga att det märks att du har förändrats och förändrat bloggen och detta påverkar absolut mig och mitt tänkande-på ett positivt sätt!

 • Camilla skriver:

  Det gläder mig att 2019 kommer bli ett bra år för dig! En förälders bortgång är en av livets största oundvikliga förluster och önskan är stark att få ha dem kvar i längsta möjliga mån.
  Du kanske borde ha en annonseringspolicy som du länkar till i varje annonsinlägg. Bara genom att ha det ökar du dessutom förtroendet för både dig och annonsörerna och du behöver inte förklara dig i ett vanligt inlägg. Du kanske redan har en offentlig men den har jag inte sett.

 • Isabelle skriver:

  Fick tårar i ögonen av att läsa detta inlägg.Du är så modig, en föregångare, en sann förebild och stor källa till inspiration! Jag har följt din blogg sedan jag var föräldraledig med min son, som nu är 13 år. Så spännande att se hur nya tankar kommer in och förändrar innehållet. Tack för allt du ger! <3

 • Ulrika skriver:

  Tusen tack för all inspiration genom åren! Hoppas på ett bättre 2019 för dig!❤️

 • M skriver:

  Hej!
  Fick bara en instinktiv lust att skicka ett stort tack för jobbet du lägger ner och din fantastiska blogg. Den har bistått mig med inspiration när jag flyttade in i min första egna lilla etta på 28 m2, när den byttes mot ett gemensamt hem i form av en bostadsrätt med min (numera) fästman. Förra helgen stod vi i vardagsrummet till radhuset vi inleder 2019 med att flytta. I detta helt enorma rum stod vi och klurade mattor såväl som belysningslösningar innan jag resolut tog fram telefonen och frenetiskt började söka i ditt arkiv medan jag löpande visade dina pedagogiska bildexempel för fästmannen.
  Jag tycker det är fantastiskt att bloggen utvecklas,
  precis som många av oss som läser den ☺️. Iallafall, stort tack för en högkvalitativ blogg!

 • Felicia skriver:

  Du är Sveriges bästa inredningsbloggare!

 • Anna-Maria skriver:

  Jag tycker att det låter spännande, både med bok och företagande! Jag förstår att det varit ett skitår, hoppas att operationen gick bra. Stort lycka till i fortsättningen också!

 • Anonym skriver:

  Stort lycka till i fortsättningen. Spännande med en bok. Jag tycker att bloggen t.o.m. är bättre nu. Jag tyckte tidigare att den var lite rörig.

 • Ingrid skriver:

  Jag tycker bloggen är fantastisk och jag gillar utvecklingen. Du har verkligen inspirerat mig till ett mer hållbart synsätt som ju såklart måste genomsyra alla delar av livet. Plötsligt känns alla andra inredningsbloggar platta, ytliga och endimensionella.
  Ditt spår är vägen framåt! Att du lyckats med detta trots livskriser är ju enastående.
  Ta hand om dig! Var snäll mot dig själv! Klart du ska vara stolt!

 • Daniella skriver:

  Enligt mig har du alltid varit den bästa inredningsbloggaren och jag tycker det är otroligt bra och viktigt att du styrt om bloggens inriktning. Mer fokus på hållbarhet och eftertänksamhet istället för att följa trender. Du är en grym företagare och verkar vara en fantastisk människa. Håller tummarna för att 2019 blir ett betydligt bättre år för dig ❤️

 • Lovisa skriver:

  Styrkekram! Vilket jobb du gör! ?

 • Frida skriver:

  Tack snälla för all pepp och kärlek. Jag låter gnällig när jag läser texten i efterhand, det var inte min mening. Jag ville bara förklara mig för dem som skrivit kritiska kommentarer. i veckan. men uppskattar verkligen allt stöd och positivt feedback. Tack!

 • Lisa skriver:

  Älskade du! Du gör det du kan, det du måste och det du vill – och du gör det bra. Ta habd om dig själv, familj och släkt och gör det du knner för. Hopps du är snäll mot dig själv. Förr eller senare drabbas vi alla av händelser som ger rejält med perspektiv. Alla läsare har kanske inte varit med om det än, men det kommer. Livet lever och skakar oss och det kommer ingen undan, hur många tillrättalagda instagramkonton man än läser så ska vi alla upptäcka det. Stor kram till dig!!!!!

 • Åsa skriver:

  Hej, Frida!
  Vill bara tillägga att vi som följer dig uppskattar din kompetens och vet att du är väl värd att vänta på! Tycker bara att det är spännande och att du gör ett toppenjobb! Ingen stress!!
  /Åsa

 • Lisa skriver:

  Ge dig själv en klapp på axeln för det du har gjort i år, din blogg är fantastisk!
  Precis som du, har mitt 2018 varit skit, men varje söndag har det funnits ett glädjeämne i veckans summering. Nu håller vi tummarna för att 2019 blir ett roligare och bättre år ✊?

 • S. skriver:

  Såg kritiken och fattar att du blir trött. Så lätt att tycka och tänka om andra.

 • Elsa skriver:

  Hej! Jag har följt din sida av och till från ”Husmustider” och är så imponerad av vad du har skapat i karriärväg samtidigt som livet etablerat sig! Dina inlägg är alltid välskrivna och innehåller ofta en ögonöppnare – som en rejäl motvikt till allt ”lulllull” i bloggvärlden. Tack också för dina handfasta inredningstips i skiss, det känns som att få en inredare på besök med dessa framför sig!

 • Emma Thun skriver:

  Jag blir så ledsen Frida, att du skall behöva ursäkta dig. Eller behöver gör du kanske inte, men att den känslan finns hos dig. Vi, alla läsare, borde tacka, uppmuntra och stötta, för gillar vi inte det vi ser kan vi klicka bort precis när som helst.
  Heja för ett lite lättare 2019!

 • Ida skriver:

  Heja Frida! Du gör det fantastiskt bra!

 • Mirella skriver:

  Åh du är så duktig och inspirerande oavsett vad du tar dig an att skriva om. Förstår att du har ett ansvar med så många följare förstås, men var dig själv och ta den tid du behöver. Vi ser förändringen. Kram

 • Irene Börjesson skriver:

  Åh…du fina lilla människa. Vi litar verkligen på dig och din fina blogg som alltid ger inspiration. Ibland kommer livet emellan, som man säger. Och, det har det verkligen gjort för dig.
  Trist med de där tråkiga människorna som inte kan uppföra sig. De har säkert stora problem med sig själva. Ge inte dem din dyrbara tid.
  Vi andra väntar in dina härliga inlägg och gläds när de kommer.
  Stora stora kramar till Dig

 • Du ska vara stolt! Du gör ett fantastiskt jobb. massa kramar och pepp från mitt håll

 • Resfredag skriver:

  Vilket år… och vilket jobb du gör! Låt dina kritiker gå i dina skor en vecka eller så, så blir de nog tysta.

 • M skriver:

  Hellre få och väl genomtänkta och välformulerade inlägg, än att bara sprutta ut en massa copy-paste från pressreleaser.
  Din blogg, på ditt sätt! Det är det som är hållbart i längden. Och därför du har läsare som stannat och följt dig i många år.

 • Lisa S skriver:

  Hej frida! Hemskt att du skall behöva försvara dig. Vet att din mamma gick bort, hade dock ingen aning att du opererats, så himla tråkigt. Hoppas du mår böttre. Tycker du gör ett fantastiskt jobb , men Ffa att du verkar vara en fin o vettig o jordnära människa. Stor kram Lisa S

 • Linda skriver:

  Ta din tid och var lugn i att din skara är trogen. Det märks att du har tagit tid till livet, och ja.. Som läsare känns det bra att jag vet att du skriver när du kan och orkar. Familjen först. Jag önskar dig en fridfull jul.

 • Åsa skriver:

  Åååå lilla vän, du gör så fint och bra för oss <3 Önskar dig ett riktigt gott slut på året.
  Ps vad än du har i pipen, du och Svante (ex Elledecoration) skulle teama bra ihop…

 • Tove skriver:

  Frida, ditt skitår till trots, ja det märks att du är engagerad och vill bidra till förändring. Och du skall inte känna dig nödgad att redovisa alla dina förehavanden och val. Du bidrar på det sätt du kan och vill. Kritiker finns alltid och ibland är det konstruktivt i land är det mest bara klagomål utan eftertanke och ibland är det bara skit rent ut sagt.
  Ha det fint och sköt om dig!

 • Amanda skriver:

  Tålamod?! Tycker alltid att din blogg är en professionell inspirationskälla, den bästa. Visst saknar man mer inlägg där du fotar och lite diy – men, din blogg är fortfarande en klass för sig!
  Hälsa först. Alltid.

 • Maria skriver:

  Du har varit en inspiration sedan dag 1 med Trendenser! Att du nu har hittat ett så tydligt brinn i hållbarhetsfrågan är helt fantastiskt. Du gör verkligen skillnad och fortsätter att inspirera men på en helt annat nivå. HEJA dig! Du är grym! Det är få förunnat att kunna fortsätta utveckla sig själv och sin verksamhet efter så många år och fortsätta att hålla engagemanget högt.

 • Eva skriver:

  Känns hemskt att du behöver förklara dig. Det är alltid, alltid värt att vänta på dina inlägg och den kvaliteten du levererar. Den som inte kan ha förståelse måste ha stora problem med sig själv. Kepp up the good work i din egen takt! Som jag ser fram emot att fortsätta följa den här bloggen och dess alltid så givande innehåll!

 • Sanna skriver:

  ❤️

 • Sanna skriver:

  ❤️

 • Anonym skriver:

  Men du behöver inte förklara dig. Du gör ju ett kanonjobb och jag har inte ens tänkt på att det är "mycket" reklam. Det är ju så väl utvalt så det är bara bra. Enorm skillnad mot de allra flesta bloggare.
  Jag beklagar din sorg.

 • Linnea skriver:

  Har följt dig sen tidernas begynnelse, eller typ 2006(?) – men kommenterar nästan aldrig. Vill bara säga att du är och förblir grym. Styrkekram!

 • Johanna skriver:

  Heja heja dig?
  Jag tycker att det ska bli sååå spännande att få ta del av dina tankar om klimatsmart inredning/konsumtion!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.