Annons

Veckans inredningsnyheter – v.45/2018

Tiden rusar. Söndag igen och dags att knyta ihop säcken med inredningsnyheter efter veckan som gått. Här kommer en sammanställning av viktiga snackisar att känna till från v 45, 2018! En hel del belysning, och nya ljuskällor. 
Le Klints lampa, Modell 107, som också är det grafiska elementet i varumärkets ursprungliga symbol, tecknad av Kaare Klint, introduceras nu som bordslampa.
Gubi har relanserat Pierre Paulins klassiska Pacha Lounge chair, i nytappning. 
Kähler introducerar två nya ljushus i Urbania-serien, designade av  Mette Bache og Barbara Bendix Becker. En herrgård och ett runt torn.
Ferm Living skickade ut ett pressmeddelande i veckan för att introducera den kinesiska formgivaren Mario Tsai som gjort detta bord för dem. Elsa Billgren, du noterar väl manchesterdraperiet som bekräftar din spaning? Trend 2019.
Gert Wingårdh och Ingegerd Råman är båda aktuella med att ha ritat lampor för svenska Örsjö belysning. Så fina! Släpps våren 2019.
Granit laserar handgjord keramik i begränsad upplaga. Säljs i endast tre fysiska butiker samt online (Kungsgatan i Stockholm, Vallgatan i Göteborg samt Södergatan i Malmö).
IKEA har släppt bilder på östhnyheten SKURUP
Årets jul på Svenskt Tenn lanserades 9 november och är i år fylld med hållbara nyheter och juldekorationer med återvunna material och handgjorda detaljer.
 
Notiser
– H&M del av global allians mot plastavfall
– IKEA vill inte prata om H&M-investeringen?
– Desenio satsar på expansion i Europa och Australien
– En ny digtal skatt kommer dra in miljarder varje år
– Domstolen sätter ner foten. Jollyroom måste ändra sitt sätt att arbeta med konstanta reor. Är det inte fler företag (och influencers) som ligger i riskzonen för det? 
 
QUOD är ett nytt hållbart och hantverksfokuserat svenskt doftljusmärke som lanserats i veckan. All tillverkning, från ljusen till de vackra keramikburkarna och kartongerna i återvunnet papper, sker i Sverige. Burkarna tillverkas i Lidköpings porlinsfabrik, tidigare Rörstand, och varje exemplar är unikt.
Danska Louis Roe precis öppnat ett konceptcafé i Köpenhamn. Värt att kolla in!
Flos och Michael Anastassiades är aktuella med sin sjätte kollektion lampor som lanserades i Sverige och Danark under den gångna veckan. Kolla in Overlap här.  Avslutar inte med ett Hemnetgodis denna veckan utan en hemma-hos-bild från Louise Liljencrantz Von Sievers pressvisning av sin nya möbelkollektion – som hon höll hemma hos sig själv. Har synts i mina flöden på instagram. Bild från Seventeendoors. 
Foto: LeKlint, Gubi, Kähler, Ferm Living, Granit, Louis Roe, Flos, Seventeendoors

Kommentarer

 • Victoria skriver:

  Fast hur var det nu med mörka träslag…? Tänkte på just ditt inlägg gällande detta när jag hamnade på Liljencrantz hemsida och såg möbel efter möbel i valnöt och mahogany. Känns så himla fel.

 • Maria skriver:

  Intressant att Jollyroom blivit fällda. Tycker jag ser 24-timmarsreor överallt eller ”helgerbjudande”. Hoppas domen har positiv inverkan på det!

 • Maria skriver:

  Intressant att Jollyroom blivit fällda. Tycker jag ser 24-timmarsreor överallt eller ”helgerbjudande”. Hoppas domen har positiv inverkan på det!

 • Frida skriver:

  Tack för att du lyfter frågan Victoria. Tvekade själv länge innan jag postade nyheten. Den pressvisningen har ju varit väldigt hypad i veckan så vore tjänstefel att inte berätta om, samtidigt som det känns helt tokigt att göra möbler av sådana trädslag 2018 – när det finns så många bra alternativ.
  Tycker ni läsare att jag ska börja utesluta nyheter som denna i mina nyhetssummeringar framöver? Även om de varit branschsnackisar. Lär inte bli lika fulltäckande nyhetssvep som det varit genom åren då – men kanske ett statement?
  Jag har tänkt tanken, men är nyfiken på vad ni tycker.

 • Sofia skriver:

  Hej Frida!
  Som svar på din fråga, jag tycker absolut du ska utesluta från dina nyhetssummeringar i fortsättningen. Det är just dina statements, blogginlägg där du diskuterar och informerar samt ditt ställningsstagande på övriga sociala kanaler som gör dig så unik i denna branschen och intressant att fortsätta följa. Du har en nisch som ingen annan har och det du gör är så viktigt. För mig är du framtiden inom denna bransch och gör något så extremt viktigt. Uteslut från nyhetssummeringar men ta upp i enskilda inlägg till diskussion.
  Tack för den mest briljanta inredningsbloggen!

 • Linda skriver:

  Hej! Jag känner mig tveksam till att inte rapportera, främst för att vi aldrig kan vara säkra på vilka företag som är mest hållbara utan stor efterforskning. Om det inte går att rapportera om Liljencrantz så borde vi kanske inte rapportera om när HM gör hållbarhetsåtgärder (för hur touchar dessa Greenwashing) och vad är det som säger att Kählers nya ljus är bra för miljön? Jag tänker alltså att linjen är svår att dra och ser hellre att du fortsätter problematisera på det sättet du gör.Trevlig dag! Hälsn Linda

 • Karin skriver:

  Jag tycker att du ska ta med även tveksamma företag/produkter Frida, men att du kort kan nämna det problematiska med dem. Lyft det som är eller verkar vara dåligt så att det synliggörs och så att företagen kan antingen försvara sig eller förbättra sig.

 • Anna skriver:

  Hej! Inläggen med olika stilar och stilnycklar uppskattades mycket av mig och jag skulle gärna se flera sådana här på bloggen. Vad ska man titta på när man ”snor stilen”? Mvh Anna

 • Anna skriver:

  Jag vill bara att det ska vara tydligt, antingen genom bojkott eller genom att du i direkt anslutning till inlägget belyser det problematiska (i det här fallet träslaget).

 • Cassandra skriver:

  Vill bara säga att jag älskar de här inläggen :). Så bra för såna som mig som är intresserade men inte orkar scanna av själv. Tack för bra innehåll!

 • Agnes skriver:

  Hej! skulle inte du kunna tipsa om snygga runda matbord? Känns helt omöjligt att hitta, om man bortser från gubi’s 25k+…

 • Emilie skriver:

  Vart kan man hitta bordet?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.