Annons

Lookalikes: Moravia Star

Ett tag fanns den hypade Moravia-stjärnan bara att köpa på Artilleriet och Byggfabriken. Jag lyfte en lookalike häromåret men i år har ju nästan varenda tillverkare av julbelysning sin egna variant. Eller vad säger ni om de här, lika som bär? 
Bild 1: Artilleriet Moravia (finnsi flera färger)  600 kr
Bild 2: Jotex Maya (finns i flera färger) pris 199 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Angelica skriver:

  Känns som båda två är kopior då jag iaf förstått det som att Herrnhut stjärnan är originalet?

  • Trendenser skriver:

   Jag skrev om det i första lookalikeinlägget, som jag länkade till, men full förståelse för att alla kanske inte klickar sig vidare 🙂 Moravia Star har sitt ursprung i ett trosamfund i Hernhut Tyskland, där barnen tillverkade dessa 25-uddiga stjärnor i skolan som ett led i matematikundervisningen. Så småningom blev de så populära att stjärnorna började tillverkas för försäljning och för ett par år sedan trendade modellen stort i Sverige, inte minst när Artilleriet och Byggfabriken tog in dessa byggmoduler i sitt sortiment

 • Hanna skriver:

  Hej,
  Jag tror också tyska Hernehuter-stjärnan är originalet. Fin!
  https://www.herrnhuter-sterne.de/de/

 • Monnah skriver:

  Det här är alla adventsstjärnors urmoder och den som startade traditionen med adventsstjärnor! Jag blir alltid glad när jag ser någon ha den riktiga Herrnhutstjärnan då den tillverkas av något slags motsvarighet till Samhall i Tyskland. Köp en Herrnhutstjärna för den goda sakens skull, kära vänner!

 • Jonna skriver:

  Tycker den 235-uddiga stjärnan är så fin, men – hur får man in den i sin julinredning om man sakna djupa fina sekelsiftsfönstervalv?

 • Jonna skriver:

  Ok, 235-uddiga stjärna kanske var lite att ta i, 25 uddig räcker gott och väl 🙂

 • Elsa skriver:

  Tack för tips! Riktigt fin ljuskälla i fönstret. 🙂

 • Maya skriver:

  Härligt med en budgetvariant. Jag har tre stycken i plast 14Ø från Herrnhuter och jag fullkomligt älskar dem! Kanske slår till på denna från Jotex, den är ju dessutom namne med mig 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.