Annons

Lookalike: Ansiktsvaser

När jag såg den här nyheten dyka upp i flödet tänkte jag instinktivt på Lisa Larssons klassiska ansiktsvas, men kanske är de ännu mer lika Jonathan Adlers hypade serie Dora Maar som synts hos stora modeinfluencers sista tiden. Vad tycker du? 
Bild 1: Jonathan Adlers serie Dora Maar, pris från 500 – 4595 kr
Bild 2: Ellos nyhet krukan Friend, pris 199 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Ann skriver:

  Ja viss likhet ser man allt :-), men jag tycker att Ellos variant verkar ha för mycket ansikte och för lite konstnärlighet, så den ser mest skrämmande ut.

 • Daniel skriver:

  Har många gånger reflekterat över att detta segment är otroligt spretigt och selektivt. Här har vi två "efterföljare". Den ena stämplas som kopia och den andra är "hypad" och "synts hos stora modeinfluencers". Formuleringarna antyder ganska tydligt vilken av de två som anses vara en kopia. Varför anses inte båda två vara det?

  • Trendenser skriver:

   Jag stämplar inte någon, skriver inte original eller kopia. Eller lyx vs budget som magasinen. Jag konstaterar bara att jag tycker de liknar varandra (bild 1 och bild 2) och frågar er vad ni tycker. Vad tycker du?

 • Sara skriver:

  Hej,
  Jag har två saker som jag undrar lite över.
  Hur ser årets pyntade julgran ut?
  Och hur placerar man adventsstjärnan (inte blomman utan lyset) i fönstret om man har ojämt antal fönster. Exempelvis tre fönster i rad?
  Kanske kan du göra ett inlägg om detta?
  Med vänlig hälsning,
  Sara

 • Anna skriver:

  Man ser ju klart att de ”inspirerats” men så otroligt ocharmig ellos blev. Likadant garden glorys lejonkrukor har fått efterapning där det knappt ser ut som lejon.

 • Anonym skriver:

  Det syns tydligt att båda har inspirerats av Lisa Larssons vas.

 • Sara skriver:

  Hej igen,
  Menar såklart jämnt antal fönster i rad . Ex två…

 • Maria Berg skriver:

  Hej, hittade just detta inlägg ooch måste bara tipsa om att semöbler.se har vaser och krukor som är ganska indentiska med jonathan Adlers designade produkter.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.