Annons

Veckans inredningsnyheter v.41 / 2018

Söndag igen och därmed dags för en nyhetssummering från inredningsbranschen. Den här veckan har inte helt otippat domineratas av nyöppmningen av Nationalmuseumet, men även en rad andra nyheter har trillat in i inkorgen. Hoppas det kan inspirera!
Det har blivit lite av en följetong i söndagssummeringen nu har vårt totalrenoverade Nationalmuseum äntligen öppnat igen, och Emma Olbers har inrett biblioteket – med miljöaspekten i fokus. Heja! 
Och även Finska Artek har varit involverade i Nationalmuseum. För två år sedan fick de uppgiften att ta fram en stol till nyöppningen, och resultatet blev Atelier Chair.
Danska Finn Juhl har tagit fram sin stol Chieftain Chair. i japansk Hokkaido ek, i en limiterad upplaga om 25 st. 
Hm Home har visat upp pampiga pressbilder från deras kommande julkollektion. 

Kristina Dam Studio har släppt fina krukor/skålar på fot.
Finska Poiat Products har tagit fram det fina skåpet Bastone.
Emeco samarbetar med Jasper Morrison och har tillsammans tagit fram stolen 1 Inch Reclaimed, som är tillverkad av 90% industriavfall. 
Danska Hay är aktuella med en Rad nyheter, däribland en köksförvaringsserie i stål.
Hanna Wendelbo har släppt en ny tapetkollektion, Apelviken, för Midbec. 
Den populära inredningsbutiken Dusty Deco har slagit upp portarna till en ny butik på Palma, Mallorca. 
Och Artilleriet har lanserat en ny inredningstjänst. Artilleriet Studio. Dit kan man vända sig för att få hjälp med privata inredningsuppdrag, kommersiella projekt, företagsuppdrag eller sk. Shopping service.
NOTISER
– Lexington lanserar en 3D-butik
– Asplunds hyllsystemet tillverkat av återvunnen textil, vann Danish Design Awards.
– Jag satt ju med i juryn till Isabellestipendiet och vinnaren nu är korad!
– Royal design har lanserat ny sajt
– Mio marketplace köper mer yta
– Handelns nya hållbarhetstrend. Att sluta sälja saker?
– Plantagen bromsar tillväxten av nya butiker
– IKEA ökar online
– HM köper in sig i Klarna
– IKEA och McDonalds snabba svar på Banksys konstkupp
Marimekkos julkollektion går i en naturlig och jordnära färgskala. Och veckans mest ombloggade hem ligger på Engelbrektsgatan 16 i Stockholm och saluförs via Per Jansson.
Foto: Nationalmuseum/Pia Ulin, Finn Juhl, Hm Home, Ferm Living, Kristina Dam Studio, Poiat Products, Emeco, Vitra, Hay, Midbec/Tove Mattsson, Dusty Deco/Lina Kjellwertz, Indiska, Marimekko & Per Jansson

Kommentarer

 • Lovisa skriver:

  Gillar verkligen Bastone-skåpet ?

 • Kristin skriver:

  En detalj i sammanhanget, men när ska man sluta ha fotografier på nakna kvinnokroppar på väggarna? Tänker på Dusty Deco i det här fallet, men ser ju överallt … Tröttsamt!
  Fint svep annars 🙂

 • Ida skriver:

  Jag tycker nästan att du kan göra en lika-som-bär på Artek-stolen. Vädigt mycket inspiration från Sven Markelius klassiska stapelbara stol. I stort sett bara ryggstödets rundning som skiljer, och kanske träslaget. Vet inte om Markeliusstolen finns i rött trä: https://online.auktionsverket.se/1310/207434-sven-markelius-stolar-/

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.