Annons

Lookalikes: Fotpall sammet

Jag fick in ett läsartips om att Jotex nyhet Coconino är väldigt snarlik Massproductions hypade ottoman Dandy. Vet inte om man kan mönsterskydda en svängd fotpall i sammet, min gissning är att verkshöjden inte är tillräckligt avancerad – men jag tror å andra sidan inte att just den här modellen hade blivit så trendig och storsäljande utan att originalet hade banat väg först. Vad säger ni om de här, lika som bär? 
Bild 1: Massproductions Dandy (längd 170 cm), pris 20900 kr
Bild 2: Jotex Coconino (längd 160 cm), pris 4499 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Anna skriver:

  Hej. Jag kan tycka att ordet patent används lite slarvigt i bland. Ett patent kan man väll bara söka på en teknisk lösning ?
  På en design eller formgivning kan man söka ett mönsterskydd. Sedan ställs det ganska hårda krav för att få igenom ett mönsterskydd.
  Anledningen till min komentar är att i bland låter det som om man förutsätter att originalet är skyddat på något sätt. Jag tror att det snarare är tvärt om. Dels för att det är ganska svårt att få till ett mönsterskydd på något som inte är superunikt. Dels för att det kan vara en dyr process. Finns ett mönsterskydd så kan man driva en process mot en kopia. Finns det inget mönsterskydd så är det egentligen bara moral och etik hos den som kopierar som kan sätta stopp.

 • Frida skriver:

  Tack för rättelsen Anna, det var en slarvig formulering av mig.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.