Annons

Hemnetgodis: Köpmansgatan 2 i Göteborg

Mäklarfirman Alvhem tar bostadsannonsen till nästa nivå. Tillsammans med Norrgavel och Nordiska kök har de totalrenoverat och inrett en lägenhet som ska inspirera till en mer hållbara inredningsval. Själv blev jag mest förtjust i sovrummet. Kolla in alla rum i detta Hemnetgodis på Köpmansgatan 2!
Foto: Fredrik J Karlsson, Alvhem

Kategorier:

Kommentarer

 • Monnah skriver:

  Jättefint (så klart). Jag tänker på mina halvvuxna barn som är på väg mot egna boenden. Det hade varit så fint med ett inlägg som ger en praktisk plan på hur en ung person kan tänka hållbart. När jag som 18-åring blev inneboende hos min 17 år äldre faster fick jag se hur hon och hennes man sparade ihop till en Carl Malmsten-möbel i taget och kompletterade sitt boende. Långsiktigt, inga lånade medel inblandade, mycket hållbart. Jag är så tacksam över den aha-upplevelse jag fick och den har följt mig hela mitt vuxna liv. Som bloggare har du verkligen stor möjlighet att påverka och jag tror du skulle kunna fånga en yngre publik med en sådan här serie. ❤️

 • Erica skriver:

  Jag tycker Monnahs idé var jättebra och hade själv uppskattat det som någon som är i början av att bygga mitt egna boende för nutiden och framtiden. Jag känner att jag har chansen att göra bra val från början och kanske minska andelen jag behöver "göra om" eller byta i framtiden eftersom jag redan är medveten om och intresserad av hållbarhet, men det kan ändå vara väldigt svårt att veta hur man ska göra. Särskilt om man har väldigt lite med pengar som studerande eller av annan anledning och det finns grejer man bara behöver men där de mest hållbara valen ofta verkar vara dyrare och tyvärr utanför ens budget.
  Tack för din fina blogg! Kommenterar sällan men uppskattar alltid den höga kvalitén på inläggen. Ha en fortsatt trevlig helg!

 • Sanna skriver:

  Väldigt fint och inspirerande. Men det hade varit intressant att höra mer om deras tankar kring dessa ”hållbara val”, för allt i lägenheten ser ju helt nytt ut…

 • Frida skriver:

  Sanna: Alla Norrgavels möbler är svanenmärkta och hela deras företagsidé bygger på en ekologisk, humanistisk och existentiell värdegrund. De väljer ut hela sortimentet utifrån dessa parametrar och har gjort så i 25 år. Alltså ingen Greenwashing direkt. Kanske inte så lätt att veta om man inte känner till dem sedan tidigare, otydligt av mig.
  Lästips här:
  https://norrgavel.se/norrgavel/om-norrgavel/var-vardegrund

 • Anonym skriver:

  Förlåt men är det bara jag som tycker Norrgavel känns spretigare och spretigare som varumärke? Försök inte vara trendiga om ni är emot slit och släng! Stå för ert koncept istället.

 • Britta skriver:

  Intressant, och säkert bra tänkt (även om den kommersiella aspekten nog inte är oviktig för mäklaren; hållbart säljer). Men stylingmässigt känns det inte helt lyckat, i alla fall inte vardagsrum och kök. Här verkar det som att man har tryckt in maximalt antal möbler från Norrgavel, utan att tänka på helheten, och resultatet känns både kalt och rörigt, konstigt nog.

 • Anonym skriver:

  Faktum är att man blir lika trött på döda ting oavset om dessa kommer från Norgavel eller Ikea! Det enda som hjälper hålbar inredning är att lära sig vara NÖJD!!! Köpa det man värkligen behöver och tycker om själv! Inte söka lycka i "bara jag får det…." KONSUMERA MINDRE! Då blir inte "klimatfråga" aktuell längre….

 • Johanna skriver:

  Hur går totalrenoverad lägenhet ihop med hållbar livsstil? Vore intressant att få ta del av hur processen gått till.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.