Annons

Veckans inredningsnyheter v.39 / 2018

Då var det dags för ännu en söndagssummering av inredningsveckan som varit. Mitt bloggverktyg (Blogg.se) har haft lite teknikstrul i helgen om ni undrar varför det varit krångel med kommentarer som inte gått igenom. Till veckan hoppas jag att allt ska vara löst. Här är lite pausmusik så länge. Trevlig läsning!
Artilleriet forstsätter samarbeta med konstnären Hanna Hansdotter – denna gång i form av limiterade handblåsta vaser.
Bemz, som gör skräddarsydda klädslar till IKEAs möbler är nu aktuella med ben till dito. 
Alcro är aktuella med en ny färgkollektion – ad.balans, innehållandes bland annat Alcro A1 där 30% av innehållet är biobaserade råvaror.
Fine Little Day utökar sitt samarbete med den japanska konstnären Mogu Takahashi med bland annat mönstret Rabbit och postern “Fly to Tokyo”. 

Norrgavels fåtölj Easy Chair finns nu i kromfritt garvat skinn. 
Danska Moebe har visat upp sin kommande julkollektion.
IKEA har öppnat en pop-up utställning i Paris, en förhandsvisning av fyra mattor som skapats tillsammans med modedesignern Virgil Abloh.
Anna Elzer Oscarsson populära kollektion Danzing Dune får i höst en ny skrud, i form av glasyren Spotted Grey. 

Designtorget tilldelar deras designpris till Hannes Åströms förvaringsmöbel Aperio, som kommer tillverkas av Stadsmissionens verksamhet Hantverksslussen. 
Nordiska Galleriet introducerar nu Nordiska Galleriet Art – först ut med konstnärens Harry Anderssons skulpturala alster.
Lisa Hilland är aktuell med det egna varumärket Mylhta
Hos Granit går julkollektion i brunt och mörkt senapsgult. 
NOTISER
– Himla anställer Hanne Rubino som VD, som tidigare varit på bland annat Kicks, Åhléns och Twilfit. 
– Adlibrisgruppen och Bonnier Magazines & Brands har gått samman och lanserat Bondeco, en ny inredningsbutik på nätet. 
– I veckan gick Lauritz Design Awards av stapeln, där 12 priser delades ut för att uppmärksamma unga talanger.
– För dig som är intresserad av Influencer Marketing finns fler “The 2018 Influencer Marketing Handbook” att klicka hem utan kostnad (frakt tillkommer)
– Åhléns planerar för öppning av fler outletbutiker
– Ica stänger nätbutiken Icahemma.se och flyttar hemsortimentet till Ica.se 
– IKEA letar efter butikslokal i centrala Stockholm efter framgångar med deras pop-up köksbutik 

Färgföretaget Pure & Original bjuder på fina pressbilder, med Creative Direction av norska Dagny Fargestudio. Och veckans mest ombloggade hem ligger inga mindre än team Lotta Agaton bakom, till salu via Behrer & Partners. Notera den exploderade trenden med pampasgräs som jag förutspådde för något år sedan.Tevlig söndag!
Foto: Artilleriet, Ellos, Bemz, Alcro, Fine Little Day, Norrgavel, Moebe, IKEA Today, AEO Studio, Designtorget, Nordiska Galleriet, Granit, Pure & Original & Behrer & Partners.

Kommentarer

 • Martin skriver:

  Influencer marketing-boken är galet intressant! Har haft mycket nytta av den (petnördigt påpekande: den släpptes redan i april)
  I övrigt åker Harry Andersson upp på önskelistan! Så snyggt!

 • Klart att du hittar något att gnälla över här Martin. Kan du göra annat än kritisera andra?

 • Ann skriver:

  Mycket fint i summeringen! Men även två vaser/skulpturala alster som i mina ögon ser ut som misslyckade alster, eller sådant barnen kommer hem med ifrån skolan. Det är inte för att gnälla utan för att jag fascineras över att dessa två saker kan höjas till skyarna. Men syftet med kreationerna kanske är just att driva med samtiden?

 • V skriver:

  Hej! Jag undrar vart du hittar veckans nyheter? Är det från olika källor så som tidningar, eller får du info skickat till dig som designer? Bara nyfiken! 🙂 mvh /V

 • Trendenser skriver:

  Jag läser lägger åtskilligt med timmar på research, läser dagstidningar och branschpress under veckan, får pressreleaser från PR-byråer och har kontakter som tipsar om nyheter de sett.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.