Annons

Veckans Inredningsnyheter v.38 / 2018

Söndag igen och dags att summera veckans branschsnackisar. De senaste dagarna verkar det ha varit stort fokus på kök och köksprylar, även om det trillat in en hel del annat också. Här kommer ett sedvanligt svep av. Hoppas du hittar något du gillar. 
Kvänum har lanserat sin nya köksserie Real Classic Karleby.

Skagerak har släppt en rad köksnyheter, bl a den shaker-inspirerade serien Coquo.

Till London Design Festival hade Montana och Skagerak inrett “The Eco Townhouse”, enbart med möbler från företag med etiskt engagemang. Heja!
Børge Mogensens klassiker Spanska stolen firar 60-årsjubiluem i år. För att uppmärksamma detta har Fredericia lanserat en specialutgåva med olivgrön lädersits.

Reform har samarbetat med Ledanger Group och danska golvtillverkaren Dinesen – och skapat ett nytt kök helt tillverkat av restmaterial från Dinesens olika golvinstallationer.

Stelton har lanserat årets färger på E77. Dark Mocha (brun), Warm Maroon (röd) och Aqua Petrol (grönblå). Dessutom släpper de en vattenkokare i år, precis som VIPP

Förra veckan nämnde jag att Svenssons i Lammhult firar 120 år med en limiterad kollektion.. Nu har de avslöjat vilka. Men. Varför ifrågasätter ingen att de adderar regnskogsträ till svenska klassiker? 2018. Please explain. 
I veckan visade Pella Hedeby upp bilder som teamet hos Lotta Agaton har stylat för Vallonia Stockholm. Foto Ragnar Omarsson. 
IKEA har skickat ut pressinfo om kommande kollektionen VINTER 2018 som skapats av Bea Szenfeld, Johanna Jelinek, Jennifer Idrizi, Malin Gyllensvaan, Maria Vinka, Eléa Nourad, Hanna Crondahl, Christina Halskov och Hanne Dalsgaard.
Jotex har inlett samarbete med TV-profilen Mia Parnevik som lanserar en egen kollektion bäddlinne.
Farrow & Ball har lanserat nio nya kulörer, däribland Treron No 929 på bild.
Livsstilsmagasinet Kinfolks grundare Nathan Williams är aktuell med en ny bok – denna om kreativt ledarskap.
 
Notiser
– Rekordmånga nyproduktioner prissänks.
– Carl Hansen & Son öppnar sina andra flaggskeppsbutik i London.

– Svenskt Tenn firar Josef Franks 85-årsjubileum med en ny utställning.
– Ny ehandel ska sälja unika krukor.
– Och Svensk form samarbetar med Nordiska ministerrådet och lanserar tävlingen Sustainable Chairs, vars vinnande bidrag kommer att presenteras i den nordiska paviljongen på FN:s klimatmöte!
 
Den amerikanska nyhetsjätten Bloomberg har varit på besök i Sverige, närmre bestämt Märta Måås väveri/studio i Båstad och gjort en fin film som visar hantverket bakom lyxmattorna. Sist men inte minst – veckans mest ombloggade hem? Kolla in den här lägenheten på Arsenalgatan, till salu via Entrance Mäkleri. Trevlig söndag!
Foto: Kvänum, Skagerak, Reform, Farrow & Ball, Frederica, Montana, Ragnar O, IKEA, Workman Publishing, Jotex, Bloomberg & Entrance Mäkleri

Kommentarer

 • A skriver:

  Frida, när kommer din bok ut? Längtar!

 • A skriver:

  Oj, veckans lgh var inte alls i. In smak! Men säkert ngn som gillart! 🙂

 • Karin skriver:

  ”Tillverkat av 100% BCI” – det är väl inget att skryta med? Det är ju inte ens ekologisk bomull då ju! Och fortfarande ett extremt resurskrävande material.

 • Lisa skriver:

  Varför ifrågasatter ingen svenskt tenn som säljer teak och mahognymöbler?

 • Lina skriver:

  Karin – BCI innebär att bomullen ställer sociala krav som bl.a. utesluter barnarbete. Så som den ekologiska märkningen ser ut idag kan den inte garantera att bomullen tillverkats med barnarbete eftersom den inte ställer krav på det. Ekologisk odling är många gånger att föredra men allt är inte så svart eller vitt så att man kan säga att ekologiskt alltid är bättre.

 • Lina skriver:

  *utan barnarbete menade jag så klart. Inte med.

 • Ninni skriver:

  Frida, vad jag uppskattar Dina Veckans Inredningsnyheter, så många år som jag har läst dem och inte velat missa en enda.
  Vill även uttrycka min uppskattning av Ditt perspektiv här hos Dig,
  gällande miljöengagemang, även att hos Dig har jag aldrig känt någon köphets och ”man måste ha det senaste i trendens vindar”. Blir så trött i huvud och ögon inför hur det har axelererat under år som gått. Jag reflekterade över min egna stil i hemmet hur den har landat och mognat i hur och vad för material, färger mm jag innerst inom mig mår bra av att leva med.
  Utan att vara slav under en trendhets, som hela tiden är föränderlig.
  Har alltid varit intresserad av inredning och även arbetat med det.
  Men nu sedan många år är det så många IT inredningsdetaljer och möbler mm. Skönt att det finns bloggar som jag får inspiration utan trötthet i huvud och ögon. Så TACK Frida för Ditt arbete och engagemang, samt Ditt mod att våga följa det Du känner är så viktigt och Dina välgrundade inlägg.
  Kram från Ninni

 • COUNTRYWIFE skriver:

  Åh så mycket fint!! Det där köket gick ju inte av för hackor om man säger så… och träslevarna. <3
  /C
  https://fondofhome.blogg.se – en annorlunda lantlivsblogg

 • Johanna skriver:

  Jättesnygga krukor på Plantedli

 • Nadja skriver:

  Någon som vet var sänggaveln kommer ifrån? Verkar nte vara Jotex sortiment.

 • Madeleine skriver:

  Åh vad kul att få veta det där om sustainable chairs! Ska ju på FNs klimatmöte (fjärde gången!!) så får kanske ta och skicka bilder. Förra årets Nordic pavilion var så mysig.

 • Madeleine skriver:

  Åh vad kul att få veta det där om sustainable chairs! Ska ju på FNs klimatmöte (fjärde gången!!) så får kanske ta och skicka bilder. Förra årets Nordic pavilion var så mysig.

 • Madeleine skriver:

  Åh vad kul att få veta det där om sustainable chairs! Ska ju på FNs klimatmöte (fjärde gången!!) så får kanske ta och skicka bilder. Förra årets Nordic pavilion var så mysig.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.