Annons

Veckans inredningsnyheter v.36 / 2018

Söndag kväll och i vanlig ordning dags för en snabb summering av de senaste inredningsnyheterna. Även om det inte är vad som fått störst fokus (av förklarliga skäl) en valvecka som denna. Kanske sitter ni liksom jag bänkade framför den pågående valvakan? Här kommer lite pausmusik i text- och bildform. 
Nationalmuseet har släppt officiella pressbilder på vasen av Carina Seth Andersson som jag nämnde efter Formex. Här ser ni ett tydligare foto serien Kolonn som tagits fram till restaurangen. Fotograf Pia Ulin.
Tom Dixon har lanserat kollektionen “Rock”. En serie stapelbara skulpturer i marmor som man kan kombinera på olika vis för att skapa sina egna formationer. 
Det nya 5-stjärniga boutiquehotellet Herman K som har öppnat i Köpenhamn har “coatat” så väl rum som möbler och är Danmarks första kemikaliefria lyxhotell.

Nordsjö har utsett årets ”Colour of the year 2019”. Färgen kallas Spiced Honey och är den senapsguldgula färg som redan dominerar nyhetsflödet. 
H&M Home har lanserat en “Classic Collection” som ska bidra till hotellkänsla hemma.
Engblad & Co är aktuella med en ny kollektion som fått namnet “Global Living”.
Svenska Layered har lanserat två nyheter. Mattan “Wool border rug” och soffan “Devon”.
Funkiskök har gjort en minivariant av deras ordinarie kök till minstingarna i familjen. Dessutom helt tillverkat i Sverige, av samma material som de fullskaliga köken. 

En reklamkampanj för Västkuststiftelsen och Ren Kust som var tänkt att uppmärksamma nedskräpningen i våra hav har på begäran blivit en poster. Pengarna från försäljningen går oavkortat till stiftelsen som städar stränder och hav. 
Den ikoniska stolen Ekstrem lanseras i fem nya kulörer, däribland Bridge Orange på bild.
Plantagen som tidigare annonserat sitt samarbete med arkitekten Thomas Sandell släpper nu pressbilder på den kommande kollektionen “Extend your space”. Genast höjdes röster om att skruvhyllan känns som en lookalike på Clamp Tray
Fritz Hansen har grävt i arkivet och börjat producera stolen Little Giraffe, som aldrig tidigare varit i produktion men som ritades redan 1959 av Arne Jacobsen.
 
Notiser
– Prettypegs har släppt statistik på hur en förlängd livscykel på en möbel bidrar till minskat koldioxidutsläpp.
– På liknande tema; Norrgavel firar 25 år i möbelbranschen inte med en ny produkt utan med att uppmuntra till möbelvård.
– Iris Hantverk utökar nu sin kollektion med borstar för kropps- och skönhetsvård.
– Svenssons i Lammhult har öppnat en ny outletbutik på Övre Husargatan i Göteborg.
– Mäklarhuset Fantastic Frank öppnar en filial på Palma.
– Och vem blir statsminister om detaljhandeln får bestämma?
 
Vitra har samarbetat med Front och tagit fram kollektionen “Resting Animals” baserat på forskning om hur vi förhåller oss till figurer i hemmet. Studier har visat att vi mår bra av att kolla på gosedjur då dopamin och oxytocin frigörs i kroppen. Veckans mest ombloggade hem? Tätt lopp mellan denna fantastiska innergård i Malmö och lägenheten på Norr Mälarstrand nedan på bild nedan, till salu via Ekenstam. Trevlig söndag!
Foto: Pia Ulin/Nationalmuseet, Tom Dixon, Herman K, H&M Home, Engblad, Layered, Funkiskök, Ekstrem, Varier Furniture, Plantagen, Fritz Hansen, Vitra och Ekenstam.

Kommentarer

  • Anonym skriver:

    Vart kommer den prickiga kudden ifrån?

  • Sofia skriver:

    Hej! Bra summering! Du missade dock Nordsjös "Colour of the year 2019" som avslöjades i veckan. Tycka vad man vill om kulören men… 😉

  • C skriver:

    Var kan man köpa Ren kusts fish chart?

  • Lovisa skriver:

    Barnköket var riktigt fint!☺️

  • Frida skriver:

    C: Tydligen ligger webbshopen inte aktiv ännu. Den kommer att säljas via: https://tictail.com/fiskkartan
    Inom någon vecka! 🙂

  • Therese skriver:

    Hej, vet du när lakana från HM lanseras? Tack, Therese

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.