Annons

Veckans inredningsnyheter v.35 / 2018

Nu går vi in i september månad och hösten känns lite närmre. Detta syns på nyheterna som trillat in i inkorgen under veckans gång – med nedtonade nyanser i smutsgult och beige. Hoppas ni hittar något ni gillar!
Jotun Lady har presenterat nya pressbilder och sina kommande färgtrender för 2019, som de tagit fram tillsammans med med ledande färg– och trendforskare.
Svenska Fogia släpper “The Bond Shelving System” ett nytt flexibelt hyllsystem.
Caparol fortsätter sitt samarbete med Sköna Hem i ytterligare en kollektion nya kulörer.
Inget nobelpris i litteratur delas ut i år, däremot går åtta svenska förlag ihop för att ge ut de kvinnliga Nobelpristagarna i en gemensam satsning. Omslag av Kristin Lidström. Via Weronica.
Sandberg Wallpaper lanserar kollektionen L´Hôtel, med bilder plåtade i Villa Strömsfors. Gulaktiga nyanser och träpaneler verkar vara i ropet denna veckan.
Den tyska designern Joa Herrenknecht har designat en ny lampa för Munk Collective – Palo – som kommer i ek, svart ek samt en grå variant. 
Nordiska Museet öppnar en ny butik med ett sortiment som ska spegla både museets samlingar och nordisk livsstil. 
Oscar Properties har inlett sin nya satsning – tio London-inspirerade ateljébostäder i Södra Hammarbyhamnen.
Den italienska designern Debiasi Sandri har designat serien Collar för Stelton, innehållandes bland annat den nya lyx-termosen till vänster i bild.
Bang & Olufsen har släppt Beosound Edge en ny högtalare för den ljud- och designintresserade.
Jag har fått äran att sitta med i juryn för årets Isabelle stipendiat. Ansökningstiden har börjat! Nominera någon du tycker förtjänar priset nu. Mer info HÄR.

Luxaflex har inlett ett samarbete med Lotta Agaton Interiors som har valt ut sina favoriter av ”motoriserade” gardiner.

 
Notiser 
– Royal Design investerar 10 miljoner i ny omnikanalsatsning
– Clas Ohlsson lanserar nytt butikskoncept, igen…
– Blank The Hub öppnar ny konceptbutik för mode och inredning i Jönköping. 
– Japanska Muji utökar sin butik på Åhléns City i Stockholm och tar över ett helt våningsplan. 
– Galleri CFHILL är aktuella med en utställning med Liselotte Watkins och Sigrid Hjertén.
– Och Ellos inleder ett mångmiljonsamarbete med Isabella Löwengrip för att locka fler till köp
 
Marimekko bjuder på fina pressbilder inför den kommande höstsäsongen. Och veckans mest ombloggade hem? Detta sextiotalshuset i Saltsjöbaden, till salu via Alexandert White. Trevlig söndag!
Foto: Jotun, Fogia, Caparol, Bonnier, Sandberg Wallpaper, Munk Collective, Nordiska Museet, Oscar Properties, Stelton, Bang & Olufsen, Isabelle Stipendiatet, Marimekko och Alexander White

Kommentarer

 • Anonym skriver:

  Är det bara jag som undrar vad Ellos vinner på att gå ut med hur många miljoner de lagt på samarbetet med Isabella. Vad de egentligen säger är att man spenderar miljontals kronor på att manipulera flera att handla hos dem. Via en influencer som står för allt annat än hållbar livsstil (samtidigt som de pushar för conscious choice). Bara en undran. Ska det göra mig mer sugen att handla hos dem? 2018…..

 • Melissa skriver:

  Lite mer materiell förfrågan, vet du möjligtvis vart mattan är ifrån på bilden med Lotta Agaton?:)

 • Emelie skriver:

  Melissa: Undrade samma sak och efter lite luskande hittade jag att mattan är från Tisca rugs och designad av Lotta själv, som jag förstår det säljs den inte som en färdig produkt men man kanske kan göra någon liknande själv.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.