Annons

Ting som hjemmet mitt ville vært mindre trivelig uten?

Jag bad nyligen om er hjälp att lista önskerubriker på blogginlägg. Tusen tack för alla roliga förslag! Jag börjar med norska Mariannes fråga som något förkortad löd ”Nevn en ting som ikke finnes i noen produsentkatalog som hjemmet ditt ville vært mindre trivelig uten? Det finns många saker, men jag tänkte spontant på den här. Vår träpersienn på övervåningen. Hopplöst omodern (sådana syns aldrig i stylingar eller inredningsreportage längre) men väldigt ombonande. Speciellt i nyproduktion med golvfönster.
 
Men det är inte enda anledningen till att jag vurmar för dessa trälameller. Sommaren efter gymnasiet jobbade jag på Oz Interiör i Umeå (någon som minns den butiken?). Jag bodde fortfarande hos mamma och pappa och hade varken pengar eller plats för att köpa inredning. Ändå ägnade jag en hel del tankeverksamhet åt att fantasimöblera och dagdrömma om framtida boenden medan jag dammtorkade möbelutställningen och packade upp designklassiker. Och ja… Ni kan ju säkert gissa vad som hängde i de fönsterna? Därför betyder dessa träpersienner mer än bara sol- och insynsskydd för mig. De är en liten pusselbit i min egen inredningshistoria. 

Kategorier:

Kommentarer

 • Amanda skriver:

  Alldeles underbart inlägg! Så mysigt och intressant art ta del av! Nu blir jag nyfiken på hurdan inredning du drömde om då? Eller som ännu yngre!

 • Clara skriver:

  Hej!
  Din blogg är så dåligt mobilanpassad 🙁
  Mvh Clara

 • eKorren skriver:

  Just ja, de där snygga träpersiennerna som bara försvann! Jag ville ha såna i körsbär, men mindes inte ens att jag hade glömt den!
  Idag är allt bara en vit marockansk matta med svarta diagonalrutor, må DEN bli bortglömd väldigt snart.

 • Anonym skriver:

  Ekorren + grå väggar sammetssoffa och marmorbord. Snark!

 • Ninni skriver:

  Hej Frida,
  Samma här, jag arbetade tidigare i mitt liv i ett inredningsföretag med kvalite och design -möbler, -belysning och -textilier.
  Några favoriter har även hamnat hemma hos mig.
  Ljus Kram från Ninni.

 • Hannah skriver:

  Vilket kul inlägg! Roligt att få se lite från hur du bor.

 • Thilda skriver:

  Älskar träpersienner!!! Blir så mysig känsla med dem!

 • Kristina skriver:

  Vad kul!! Jag har blivit lite smått besatt i jakten på fina träpersienner efter den vansinnigt varma sommaren vi haft. Har också tänkt på att det skulle vara så fint att få in lite trä i huset, jag är så trött på alla målade ytor..

 • Marianne skriver:

  Takk for fint svar, Frida 🙂

 • Hej Frida!
  Jag kommer minsann ihåg butiken Oz. Jag kommer ihåg dig också, för vi bodde på Orkestergränd i Holmsund under många år. Nu bor vi i Umeå, men har många minnen från Holmsund.
  Med vänlig hälsning Kristina

 • Sofia skriver:

  Åh, Oz! Bästa butiken när jag flyttade till Umeå för att plugga. Waynes låg vägg i vägg och kändes nytt och trendigt. Umeå. ❤️

 • Anna-Maria skriver:

  Jaa! Köpte en soffa där! Hade också träpersienner från IKEA 🙂

 • Sanna skriver:

  Jaaa Oz! Vilken nostalgi! Vad hände med den fina konceptbutiken egentligen? Lokalen var så pampig och jag minns möbelutställningen på plan 2 med alla fina möbler och väggfärger. Smärtar att gå förbi där idag och se Hemmakväll sälja lösgodis… Kanske var de före sin tid?

 • KG skriver:

  Nu blev det bättre, texten upplevs större & mer läsvänligt. Fortfarande väldigt svårt att se vad jag skriver i kommentarsfältet. Saknar zoomfunktionen men som sagt, på det hela bättre ?

 • KG skriver:

  Nu blev det bättre, texten upplevs större & mer läsvänligt. Fortfarande väldigt svårt att se vad jag skriver i kommentarsfältet. Saknar zoomfunktionen men som sagt, på det hela bättre ?

 • Ulrika skriver:

  Min svägerska hade träpersienner. Gick alltid och tittade längtansfullt på dom när vi var där. En dag var dom bort. Då hade hon slängt dom där ”gamla-fula-sakerna”. Mitt hjärta brast! Nu hänger det sammetsgardiner där istället. Mina fönster hemma är det knappt någon karm på så vi har inte möjlighet till träpersienner och det är sorgligt.

 • Åsa Aabakken skriver:

  Härligt inlägg mer sånt. Jag vill också ha träpersienner så snyggt.

 • Kristina skriver:

  Älsk på att du även har foton på familjen framme. Det ser man aldrig i inredningsreportage heller.

 • Sofia skriver:

  En helt annan fråga: har din svägerska slutat blogga? Sidan verkar inte funka längre. Tråkigt i så fall.

 • Camilla skriver:

  Jag vet att tiden för önskeinlägg kanske passerats men slänger in ett önskemål iaf ?
  Har länge funderat en del på alla dessa tvålar, doftljus och schampon man använder. Försöker köpa "miljövänliga" märken men något som stört mig länge är den totala avsaknaden av refillförpackningar. Det enda jag hittar på reform är typ Dove, Barnängen , ACO och något mer.
  Är det bara jag som får krupp på alla dessa flaskor, pumpar etc helt i onödan?
  Vore intressant in du ville kika på vad marknaden erbjuder.

 • Kman skriver:

  Tack! Fick mig att fundera över vad som är min inredningshistoria ☺️❤️

 • Anonym skriver:

  Det är baea om man går direkt via instagram och swipe up som den är dåligt mobilanpassad. Trendenser.se direkt ät inga problen.

 • Angelica skriver:

  Klart man ska ha träpersienner! Jag har själv i körsbär och det bryter så fint i badrummet där det är ett stort fönster men vit hårt kakel, omboningskänslan och värmen blir så mycket bättre med träpersienner som låter solen och insynen stråla in lite lagom i badrummet. Kommer ihåg att jag blev så snopen när IKEA slutade med dem då jag inte kunde förstå att de kunde bli omoderna… 🙂

 • Pernilla S skriver:

  Minns Oz mycket väl, toppenbutik! Vi köpte en matgrupp där från Fogia 2001, den sålde vi i höstas när vi flyttade till en mindre lght.
  Älskar träpersienner, vi har dem i tre fönster i sommarstugan. Är det verkligen omodernt? Snarare tidlöst!

 • Anna skriver:

  @Sofia – dessvärre har det varit stora problem med blogg.se som bloggportal de senaste dagarna så därför jag lyst med min frånvaro plus att det inte gått att besöka. Nu ska det i alla fall fungera! Vad kul att du läser min blogg. Ha en fin onsdag! Stor kram Anna

 • Susanne skriver:

  Hej! Jag är på jakt efter just träpersienner som går att ha i fönster som går ner till golvet. Var har du hittat dina?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.