Annons

Veckans inredningsnyheter v.34 / 2018

Den här veckan har Formex gått av stapeln. Jag valde att inte besöka mässan i år men pressvisningarna har knappast gått obemärkt förbi i instagramflödet ändå. Dessutom har det har trillat in en hel del info via inkorgen. Här är en summering av de senaste inredningsnyheterna för dig som vill ha koll!
Samarbetet mellan inredaren Hanna Wessman och Watt Veke blev lyckat. Taklampan Spoon som äntligen premiärvisades i veckan har redan fått bred spridning!
Svenska ByOn fick också slående stor uppmärksamhet på höstens Formex tack vare kombinationen vass PR-byrå + produkter som speglar rådande trender. Senapsgult och plisserat. Två saker vi kommer minnas från hösten 2018. 
Skultuna fortsätter sitt samarbete med Carl Philip och hans designföretag Bernadotte & Kylberg. Tillsammans är de nu aktuella med en ny kollektion ljusstakar – Infinity.
Georg Jensen Damask har lanserat textilier och sängkläder för barn, i 100% ekologisk bomull.
Norm Architects har tillsammans med Japans största trätillverkare Karimoku tagit fram en ny serie möbler, däribland soffan Hinoki på bild.
Anrika danska Knabstrup Keramik som en gång i tiden var störst i Skandinavien på blomkrukor (1930 producerade man 18 000 blomkrukor om dagen!) har relanserats på Formex. Där visade man bland annat upp sina nya degbunkar i terracotta. 
Paper Collective har lanserat en ny serie fotokonst, kurerat av Jonas Bjerre-Poulsen.
Danska Louis Poulsen firar 60 år med Poul Henningsens klassiska belysning, bland annat med en fin film där man får en inblick i hantverket bakom varje armatur.
Mateus slog på stora trumman på deras 25-års jubileum med fest på Kungliga Operan, och dessutom så lanserar de en ny kollektion i samarbete med designportalen Yatzers grundare. Bilder stylade av Lotta Agaton som också stod för dukningen på firandet. 
 
Notiser
LetsDeal-grundaren har sadlat om till hållbara sängkläder. Kolla in Alvalinen!  
– HMs Arket lanserar biologiskt nedbrytbara rengöringsprodukter för kläder och hem
– Ragna Ragnarsdóttir vann designpriset Formex Nova
– Så här ställer sig de olika partierna till bostadsbristen
– Och på tal om politik så är Obamas sommarhus till salu
Carina Seth Andersson är aktuell med en ny serie vaser för Nationalmuseum. Kolonn är blåsta och producerade av svenska Skrufs glasbruk.
Mode möter inredning i Common Seatings senaste samarbete med Baum und Pferdgarten. Tipstack till Johanna! Och den här veckan har alla mäklarobjekt hamnat i skymundan när Isabella Löwengrip postade bilder på sitt nya jättehus på sin blogg. Fler bilder hittar du HÄR. Initierade källor har skvallrat om att hennes nuvarande villa som ligger ute till salu har krossat all tidigare visningsstatistik på Hemnet. Trevlig söndag!
Foto: Georg Jensen Damask, Watt & Veke, ByOn, Skultuna, Norm Architects, Paper Collective, Louis Poulsen, Mateus, Arket,Common Seating, Isabella Löwengrip/Gadelius

Kommentarer

 • Formex var precis som vanligt med undantag av det var otroligt lite folk där, jag har aldrig tidigare upplevt att det varit så himla få besökare och även mindre utställare, så du missade inget.
  Bästa nyheterna som lanserades i veckan var Jotun’s nya färgkollektion för SS19 och porslinet får Mateus, och ja festen på Kungliga Operan var helt fantastisk 😉
  Inredningshjälpen/Anette

 • Emma T skriver:

  Känner mig lite som en parasit som använder fina Fridas kommentarsfält för eget syfte…men här finns ju många inredningsintresserade som kanske kan ha tips så testar ändå.
  I flera år nu har jag letat efter sax-lampa i trä, alltså en såndär vägglampa man kan dra ut och in. För någon månad sedan hittade jag tillslut en fin på blocket och monterade glad ner befintlig lampa här, men sedan såldes lampan till en annan som bodde närmre och kunde hämta så säljaren slapp skicka. Är inte jättesugen på sätta upp den gamla lampan igen men nu börjar det bli mörkt i läshörnet om kvällarna. Så om någon har tips på saxlampa i trä, gärna äldre, så tar jag gärna emot!

 • Ninni skriver:

  Frida, ?? Jag tror på Dig och Din förmåga.
  Intressant att följa det som kommer här och i kölvattnet,
  tycker Du är en bra kapten på båten.
  Varma Kramar från Ninni.

 • Carl skriver:

  Hej, tack för en fantastisk blogg. Vill rätta dig lite gällande barnkollektionen du lagt ut för Georg Jensen, de har inte lanserat barnkollektionen. De som gjort det heter Georg Jensen Damask och är inte detsamma som Georg Jensen, två helt olika företag.

 • Apropå, lika som bär, så tycker jag att Hanna Wessman lampa är en kopia av sergei moules lampor. Det kan väl ingen undgå och se. Lyckat samarbete? Tack för sina sammanfattningar Frida

 • Åsa Larsson skriver:

  Kopia av Seges Mouilles lampa. Inte snyggt!

 • Trendenser skriver:

  Hej hej Emma, kan tipsa om att Le Klint gjorde originalet till saxlampan med plisserad skärm. Det finns ofta på Lauritz eller Blocket om du vill köpa begagnad. Sök på Le Klint, Erik Hansen, saxlampan, sax lamp eller model 324 / 325. Lycka till!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.