Annons

Veckans inredningsnyheter – v. 26 / 2018

Vi har ju vänt kalenderblad till juli idag, men innan vi tar oss an en ny månad kommer här en summering av junis allra sista nyhetsvecka och de senaste snackisarna från inredningsbranschen. Scrolla för en summering av de senaste 7 dagarnas nyheter!

Designstudion TypeO har inrett ett hotellrum i Malmö med skånska varumärken och designers. Projektet “Make it Malmö” är ett samarbete med Form/Design Center.
Skandinaviska arkitekturfestivalen Arknat har ägt rum på Höga kusten med nya spännande vindskydd som följd. Besökstips om du har vägarna förbi på semestern? 

Trots att sommarledigheten knappt har börjat trillade det in en pressrelease för julfirandet 2018. Först ut? Ferm Living! Lite tidigt månne. 

Åhléns har släppt sina höstnyheter, bland annat att de kommer satsa på Japonism, en kollektion inspirerad av den japanska estetiken och levnadssättet.
Michael Bindefeld har haft kändistät bloggmiddag / mingel i samband med lanseringen av sin nya kollektion Aspvik för Fyrklövern. Själv blev jag förtjust över att se att han ritat en barnservis i samma stil som de vuxnas. 
 

En av Børge Mogensens mest ikoniska stolar – Spanska stolen – firar 60 år med en limiterad utgåva i ett olivfärgat skinn. 


Note Design Studio är aktuella med en ny serie vikväggar/skärmväggar tillsammans med Zilenzio. Kollektionen heter Kyoto och inspireras av vårt nya sätt att leva – där ett rum sällan har en enda funktion.

Konstnären Bobo Wallmansson vars apor synts mycket sociala medier (tack vare Johanna som har haft hans tavlor i sina bostäde) har nu inlett ett samarbete med Absolut Art, lanseras under tennisveckan i Båstad.

 

Notiser
– Ellos samarbetar med det lokala möbelsnickeriet Artklart i Rydal i en gemensam kollektion med fokus på återbruk. Kollektionen kommer säljas från och med v.32.
Stadshem lanserar webbshop där du kan beställa en tavla av huset du bott i.. 
– HM’s satsing Afound succéstartar med att slå försäljningsmålen
 Ellos har däremot haft en tuff start på året rent försäljningsmässigt
 Och Clas Ohlsson skruvar på sig och lanserar konceptbutikkedjan Hemma Hos

Veckans mest ombloggade lägenhet till salu? Visst känns det som om Historiska Hem går från klarhet till klarhet just nu. I alla fall i likeability. Jag visade ju denna haussade pärla i veckan, men även denna har gjort ett ärevarv i etern. Njut av bilderna och ha en skön söndag!

Foto: TypeO, Ferm living, Åhléns, Note, Absolut Art, Historiska hem

Kommentarer

 • e skriver:

  Alla läsare bor inte i Stockholmstrakten. Höga kusten kan ju vara ett trevlig alternativ också om man planerar att resa nedåt i landet…!

 • Caroline skriver:

  Kul idé av Stadshem att ta sina prospekt till nästa nivå och göra tavlor av ritningarna. MEN man kan ju faktiskt gå till Stadsbyggnadskontoret och ta kopior på originalritningarna i stället, alt. fota dem och göra en enkel redigering på. Det gjorde vi och hade som tavla när vi bodde i ett landshövdingehus i Majorna. Kostar kanske någon krona, men 500:-som Stadshem tar kändes lite väl dyrt tycker jag.

 • Ann skriver:

  Jag faller för den vita lampan på översta bilden och ser fram emot att den ska finnas i sortimentet 🙂

 • Cissela skriver:

  Så mycket själ i alla bilderna från Historiska Hem!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.