Annons

Sommarlovsmix

Sommarens bucket list är den roligaste to-do-listan av dem alla att knåpa ihop. Här är en kompott av sådant jag sysslar med under semestern 2018.
Husvisningar. Om köpet sker i år eller om fem får rätt objekt avgöra men i sommar scoutar vi sommarhusområden, har anmält oss på visningar och lusläser besiktningsprotokoll. Österlen, Varberg eller Onsala? Hav, åker eller insjö. En plätt på jorden att förvalta. Jag blir pirrig av tanken, oavsett.

Badbingo. Vi cyklar nästan alltid till samma strand med barnen men i år har vi (på Niklas initiativ) instiftat ett badbingo. Målsättningen är att testa minst 10 nya badplatser i vårt närområde innan sommaren är slut. Hela familjen är engagerad, alla måste i för att det ska räknas. Så himla kul! Kan varmt rekommenderas till andra kustbor.

Nostalgibakning. Mammas begravning var tung, men den påminde mig också om något starkt. Sammanhang och sammanhållning. När kistan sänktes ner och det kändes som att hjärtat skulle gå itu slöt flera av mammorna från grannhusen i mitt barndomskvarter upp vid mig och min systers sida. Under semestern nostalgibakar jag mig igenom sommarlovskakorna jag minns. En mix av deras och mammas bästa.
Räckhållslyx. Klimathotet och sommarhettan gör mig ännu mer självkritisk. Vad sjutton är det vår generations konsumtion och ego-flygande gör med jorden? Och vad är det för slags livsstil vi influencers ”inspirerar” till? Jag är inte bättre än någon annan och kämpar för att skärpa mig på flera plan. Inte minst på uppskatta allt det fina vi redan har, hemma i Sverige. I sådant som är exotiskt för andra. Räckhållslyx? Känslan av nytvättade sängkläder som fått torka på ett klädstreck i ren luft. Smaken av en solvarm jordgubbe eller doften av ett sommarregn mot varm asfalt. Jag hoppas förmå mig själv att se och njuta av det stora i de små stunderna. Varje dag.
Offlinetid. Nej, jag är inte den flitigaste influencern i sommar. Många omständigheter i mitt liv har gjort att jag prioriterar annorlunda i år. Och att jag får lov att göra det, tack vare schyssta annonsörer och samarbetspartners. Jag hoppas att ni också unnar mig ett par veckors vilsamt tempo. Snart är allt som vanligt igen. Fast bättre.

Kategorier:

Kommentarer

 • Emma T skriver:

  Vilken fin lista Frida! Hoppas ni hittar ert hus snart, men visst är det lite trevligt på vägen också? Drömma, fundera, planera…
  Jag som aldrig varit sugen på ett till hus (får lite obehag av känslan att jag kanske inte hinner "ta hand" om alla saker) börjar fundera på en liten skogsstigar vid någon sjö, gärna nära så det inte blir ett stort projekt att ta sig iväg för få dagar.
  Tänkt så mycket på det där med resandet i sommar, det är rätt synd att man kan köpa en resa med flyg och vara borta en vecka för strax under fyra tusen… En veckas semestrande i Sverige blir mer kostsamt än så. För många spelar det nog in i valet av semester.

 • Det låter som en riktigt härlig sommarmix Frida, gillar alltihop men kanske allra mest det där med de olika badplatserna eftersom jag själv älskar att bada!
  Stor KRAM
  Anette

 • Bettan skriver:

  Jag tänker på denna konsumtionshets, som många influensers ger grogrund för. Allt bara för att själva tjäna pengar. Här är i alla fall du Frida lite mer måttlig än de flesta andra. Och visst är det så, att alla har ett personligt ansvar, när det gäller att konsumera.
  Och visst måste det kännas tragiskt, när unga kvinnor upptäcker, att inte heller den senaste märkesväskan eller solglasögonen gav den ultimata lyckan.
  Och de ”fina” märkena är minsann inte ett dugg bättre, trots alla fina miljöpolicies. Enligt The Times har Burberry de senaste fem åren använt brännugnen för produkter för motsvarande 1 miljard kr.
  Många företag får nog se om sitt hus för framtiden. Det här kommer allt fler inte att acceptera.

 • Cecilia skriver:

  Unnar dig oceaner av ledig tid tillsammans med din familj. ?
  Vi finns kvar!
  Hälsn. Cecilia

 • Ninni skriver:

  Självklart ska Du ta offlinetid…ge Dig det.
  Känn ingen press på att leverera från min sida som följare,
  full förståelse till Dig Frida från mig.
  Varma Omfamnande Kramar Ninni

 • Vi finns kvar! Vila, hämta kraft och njut av den vackra sommaren! Vi ses sen♥️
  Kram J

 • Emeli skriver:

  Självklart ska du ta time off. Varför skulle egentligen inte influenser-yrket ha semester när alla andra har det. Man får kämpa mot tanken att man känner sig otillräcklig eller oambitioös och påminna sig själv om att semester och paus är nödvändigt för att växa och komma tillbaka starkare. Genom att inte skriva så mycket på sommaren hjälper du dessutom dina läsare med skärm-paus och uppmuntrar till att vi lägger ned våra mobiler oftare så tack för det! Kram

 • Cissela skriver:

  Fint du skriver att mammorna från ert barndomskvarter slöt upp kring dig och din syster. Blir alldeles varm i hjärta ❤️ Kram!

 • Malin Vbg skriver:

  Önskar och hoppas att du och din familj får en fin sommar och ge dig själv ordentlig semester, det behöver alla även influensers.
  Vi finns kvar! ?

 • Maya skriver:

  Fina Frida! Massa kramar till dig!

 • Maggan skriver:

  Ja, att ständigt tipsa om nya produkter och locka till inköp känns numera lite blåögt och oetiskt. Den med mest prylar vinner inte tyvärr. Tack för din reflektion och jag hoppas fler inser vad konsumtionen av nya saker gör med vår jord. Ha en härlig sommar!

 • Maria Hager skriver:

  Känner så mycket med dig. Lever också med stor sorg, har förlorat min man, min bästa vän, saknaden är enorm men livet måste ändå gå vidare.
  Du skriver om vår tids konsumtionshets.
  Du har nog rätt att vissa bloggare bidrar till det.
  En del av dem har helt enkelt blivit säljare som
  lägger varje dag på sina blogg inköpslistor.
  Köp, köp, köp, skynda, skynda… 30 % här, 50 % där… Blir någon inspirerad av det?
  Så oansvarigt och samtidigt tråkigt för vem vill läsa ´´dagens blad´´ liksom ICA´s veckoblad.
  Önskar dig och din familj bra sommar!
  kram

 • Marianne skriver:

  Ha en fin ferie, Frida!
  Inspirert av deg ble det Sverige-ferie i år. Familien min og jeg har vært blant annet i Varberg og Kivik. Nydelige steder som jeg gjerne kommer tilbake til. Så takk for tips!

 • Lovisa skriver:

  Så roligt med sommarhus! Hus vid havet är ju drömmen!

 • Evelina skriver:

  Sommarhej! Njut vidare med din familj och alla bad – dina kloka, inspirerande och välformulerade inlägg är värda att vänta på. Glad sommar från en trogen läsare i många år.

 • Johanna skriver:

  Så fint inlägg, Frida! Jag blev alldeles tårögd när du beskrev hur grann-mammorna slöt upp vid er sida under begravningen. Vackert.
  Blir glad när du tar upp frågan om hur influencers påverkar. Det är att bidra och påverka, på rätt sätt. Följer många inspiratörer, fantastiskt duktiga sådana, som tänker på klimatet och miljöpåverkan i ena stunden, för att i nästa visa upp nya kläder och prylar. Även om man väljer hållbart hade det ju varit bättre att använda de kläder som redan finns i garderoben – roade mig med att räkna hur många nya klänningar en av mina "favoritbloggare"(som faktiskt pratar en hel del om miljöpverkan och hållbarhet) visat upp på Instagram under sommaren. 17 stycken blev det! Inte hållbart alls.

 • Frida skriver:

  Jag har (lite fånigt kanske men iaf) satt upp mitt livsmål: förnöjsamhet. Totalt underskattat och något vars avsaknad jag tror ligger till grund för konsumtionshets, reshets, karriäristers och så mycket annat som jag självklart påverkas av men vill påverkas mindre av. Bra mycket mindre. Jag vill inte gå på slutet av mitt liv och känna att jag spenderade majoriteten av det i tanken på morgondagen/framtiden. Förnöjsamhet sammanfattar så väl det jag strävar efter. Räckhållslyx stämmer bra överens med det tycker jag.

 • Lisa skriver:

  Vore roligt om du kom hit till Onsala! Vi som själva just flyttat hit från Piteå trivs som fiskarna o vattnet! Samtidigt vill jag passa på och tipsa om VÄRLDENS vackraste badmiljö, svänghalla ute i Onsala! Man passerar Rörviks camping och fortsätter ut till havet. Det är som att komma till ett magiskt hobbit-landskap! Prova!

 • Resfredag skriver:

  Vilken fin lista. Önskar dig en fin sommar, lycka till med sommarhusplaner!

 • Anonym skriver:

  Har länge reflekterat kring dubbelmoralen bland vissa influencers. Några är ju bara rätt och slätt miljövidriga (baserar bara inköpsbeslut på trender, byter möbler och stil ideligen, handlar saker som är snordyra utan anledning ex pga branding ej kvalité och konsumerar alltid litegrann över sina tillgångar vilket skapar jobbhets för att de ska kunna finansiera sin livsstil och i sin tur ett osunt ekorrhjul med varanat inlägg om HUR STRESSADE de är. Några ger sken av att vara medvetna ibland men agerar huvudlöst nästa sekund. Modebloggare som samarbetar med bilföretag som gör hållbarhetssatsningar men inte drar sig för att flyga till L.A flera gånger på kort tid. Det är nye rimligt. En flygresa till LA för en familj motsvarar ett helt års koldioxidutsläpp per person om vi ska nå klimatmålet för at undvika global uppvärmning. På något sätt stör jag mig mindre på de bloggare som beter sig som skit. De verkar ju inte förstå. Men de som ibland slår sig för bröstet om att värna om miljön och sen agerar tvärtemot provocerar mig ENORMT. Kan inte allla influencers tänka till. Ni kanske inte kan lösa världsproblemen men ni kan sluta läska läsarna med strandbilder från Maldiverna/St Tropez/LA, nya lägenhetsköp varje år, nya rabattkoder hos skitföretag och nya inlägg om must haves och önskelistor över saker ni inte behöver eller har fått…..! Ni kan inte göra allt men ni kan göra något. Vänd denna osunda trend. Snälla!

 • Sofia skriver:

  Hej Frida!
  Jag har en idé på ett roligt inlägg du skulle kunna göra (när du hunnit vila upp dig såklart) <3 nämligen lista alla dina designklassiker favoriter! Typ lista en taklampa, vägglampa, golvlampa, fåtölj, soffa, stol osv. Hade varit väldigt roligt att läsa om!
  Kram så länge och njut av din sommar!! <3

 • Catrin skriver:

  Så otroligt vackert gjort av grannmammorna. Jag blev alldeles tagen. ”It takes a village to raise a child” har man ju hört men att omsorg får stanna kvar upp i vuxen ålder. Det är stort och fint.
  Annars, så bra att du unnar dig lite vila från oss. Stor och innerlig kram.

 • Drömhus Helena skriver:

  Mysig sommar! Badbingon ska jag kopiera rakt av så snart jag är tillbaka i Västerås. Tack för tipset!
  Skrev själv nyligen om köphets och vilket miljöansvar vi influencers har i den frågan. Jag vet inte om jag är rätt på, eller helt ute ock cyklar, men det måste vara så för mig just nu i alla fall. Kanske väljer jag att tänka om längre fram.
  Kram och ha en fortsatt härlig sommar!

 • torres skriver:

  Underbart inlägg ?

 • Frida skriver:

  Jag har bott i Onsala och hade inte köpt ett sommarhus där! För mycket folk och för lite semesterstämning. Alla har typ två meter höga staket runt huset med varning-för-hunden skyltar och el.

 • Josefine skriver:

  Räckhållslyx! Superbra ord! Är övht inte försvarbart med den hets som råder. Jag tror, likt en klok kvinna ovan skrev, att oförmågan att vara tacksam och nöjd med det som finns leder till konsumtionshets och materialism. Så otroligt glad att du tar upp och pushar för mer hållbart tänk!!!

 • Lisa s skriver:

  Självklart skall du också vara ledig. Är själv ”föräldralös” sedan ett antal år. Önskar dig o h familjen en skön semester här i Skåne. Varma kramar Lisa S

 • Anna skriver:

  Täppet i Åhus är en klar favorit hos oss! Lite för långt för att ha en stuga. Men samtidigt när man väl åkt dit så är man där.

 • Anna skriver:

  Täppet i Åhus är en klar favorit hos oss! Lite för långt för att ha en stuga. Men samtidigt när man väl åkt dit så är man där.

 • Anna skriver:

  Grannmammorna, det mest rörande jag läst denna sommar. Så fint! ??

 • Anonym skriver:

  Grannmammorna, det mest rörande jag läst denna sommar. Så fint! ??

 • Sara W skriver:

  Hej Frida! Har själv haft offlineläge sedan en tid tillbaka. Läser här ibland för att din blogg är något alldeles speciellt och det är du också. Beklagar bortgången av din mamma! Tänker på dig! Många kramar

 • Christa skriver:

  Viktiga tankar du uttrycker kring konsumtionshetsen. Viktigt att vi alla gör vad vi kan för att uppmuntra återvinning istället för ständig nyproduktion.
  Tack för en bra blogg!!
  /C
  https://fondofhome.blogg.se – nyinvigd renoverings-/inredningsblogg

 • Christa skriver:

  Obs. och så vill jag beklaga bortgången av din mamma! Förstår att det är fruktansvärt tungt.
  /C
  https://fondofhome.blogg.se – nyinvigd renoverings-/inredningsblogg

 • Hanna L skriver:

  Helt rätt! Du föregår med gott exempel tycker jag!

 • Hanna L skriver:

  Helt rätt! Du föregår med gott exempel tycker jag!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.