Annons

Måndagstriss

Livet prövar mig just nu. Så skulle man väl kunna sammanfatta det. Vissa dagar går det bra, andra dagar går det inte alls och däremellan måste det gå i alla fall. Denna måndag har varit av det sistnämnda slaget. 
 
Idag har jag betat av allt ifrån läkarbesök till möten med min externa revisor på KPMG för att diskutera årsredovisning och bokföringsdetaljer. Värt att firas tyckte jag och slog till på några sommarpresenter innan jag åkte hem.
 
1) Är det tantvarning om man matchar kuddfodralen i soffan med lavendelbuskarna utanför vardagsrumsfönstret? Isåfall är jag guilty as charged. Efter att ha fingrat på dessa sedan vår bröllopsresa 2011 slog jag äntligen till. Caravanes linnekuddar från Norrgavel. Blir ännu finare efter några års nötning, ett par tvättar och lite solblekning.
 
2) På tal om lavendel så tänkte jag försöka mig på att torka egna kvistar i år. Vill fylla upp mormors broderade doftpåsar med nytt innehåll. Någon som har testat och kan ge tips?
 
3) Sist men inte minst lyckades jag äntligen få tag på Andrev Waldens bok ”Ditt lilla mörker i ljuset” som jag sökt efter i 4-5 butiker innan jag fann ett exemplar på en undanskymd hylla hos Akademibokhandeln i Nordstan. Sommarlovsläsningen är räddad och hans inledande rader fick mig att skratta högt på pendeltåget. Nu är bara frågan hur jag ska klara av att hushålla med texterna. Vill ju läsa allt på en gång pga jättebra. Har du tips på liknande böcker och författare som får en att skratta när man behöver det som mest? Dela gärna i kommentarsfältet!

Kategorier:

Kommentarer

 • Tove skriver:

  Nu har jag inte läst Andrev Waldens bok, men en författare som ALLTID får mig att skratta (med rätt mörk humor…) är Jonathan Tropper. Läste Sju jävligt långa dagar några månader efter min pappa dog och skrattade så jag grät – trots att boken bland annat handlar om sorg.
  Hoppas du får en lugn och skön sommar med din familj!

 • Maja skriver:

  Om du ska ha lavendeln till doftpåsar, repa av den från kvistarna innan du torkar! Det är mkt lättare då. Torka på brickor i några dagar, vänd runt ibland.

 • Marie skriver:

  Jag rekommenderar Johan Hakelius böcker om spännande personer från det Brittiska imperiet. Jag skrattar ofta högt åt hans ömsinta skildringar av riktiga stollar…

 • Charlotte skriver:

  Går alldeles utmärkt att torka lavendel och använda den i tex lavenel påsar. Själv brukar jag varje år torka lavendel för att ha när jag bakar lavendelskorpor, känns roligt och nyttigt att använda egen lavendel som växt i min trädgård.

 • Caroline skriver:

  Åh, härligt med bra bok och lavendel blir man aldrig trött på. Både färgen och doften är favorit här hemma:-). STOR kram C

 • Lisa s skriver:

  Haha. Lite tantvarning är det nog!! Fast jag sitter alltid i skuggan nu på sommaren o det är också tantvarning!! Stor kram till dig Lisa S

 • Kristin skriver:

  Så fint ljuset strilar på bilden! Hoppas du får många ljusa stunder i sommar. Stor styrkekram

 • Sandra skriver:

  Mian Lodalens "Smulklubbens skamlösa systrar" är en bok som fick mig att skratta högt och det är inte många böcker som har lyckats med det. En riktig liten pärla, perfekt som sommarläsning.

 • Styrkekram… ? fina du..
  Lavendel är ljuvligt! Jag funderar på att lägga ett fat eller liknande med set vid vädringsfömstret just för doften och att de ska förhindra insekter att vilja komma in…(?)

 • Lisa skriver:

  Läs Anna Janssons ”Ödesgudinnan”… så oerhört charmig och tröstande på nåt vis….

 • Desiree skriver:

  Att matcha inne – ute har väl snarare med att man bor i husockupant har en trädgård att göra. Såklart vill man att det ska höra ihop.

 • A-mamman skriver:

  Lite dråpliga och roliga är Jonathan Troppers böcker. Inte direkt rolig, men underbar (och vacker) är Hwangs Hönan som drömde om att flyga. En riktig karamell!
  Lättsmält och alltid med romantisk natur i fonden: Jenny Colgans böcker. Jag fallar mest för flytta till annan plats- och starta nytt liv-grejen.

 • Ann skriver:

  Tycker snarare att det låter som Feng shui än "tant" att matcha ute-inne 🙂

 • Ulla skriver:

  En bok,som jag läste och fick mej att skratta hejdlöst,under värkarbetet innan min förlossning är Stilblommor och grodor av Albert Holmquist,som har citat från tidningar,uppsatser,annonser mm ,som innehåller felsägningar,syftningsfel osv.

 • Anna-Maria skriver:

  Tja kanske är det tant arbing men so what? Dags att anamma tanten i oss!? Att matcha lavendeln i reädgården kan aldrig vara fel!

 • Anna skriver:

  Instämmer med andra, älskar alla Troppers böcker. Tips!

 • Ida skriver:

  Dålig Karma är hysteriskt rolig!

 • Kim skriver:

  Emma Hambergs Rosengädda-serie. Underbara, knäppa och varma karaktärer. Hjälpte mig en hel del under en tuff tid!

 • Lisa skriver:

  Allt med Erlend Loe.

 • Eva A skriver:

  Älskar Fredrik Backmans böcker. mycket skratt men snudd på nästan lika mycket gråt. Vilket också kan vara skönt iofs..

 • Kicki skriver:

  Tipsar om Alexander McCall Smiths serier om människor i Edinburgh. Underfundiga, skön humor, filosofiska och alldeles underbara. Har du inte läst några så har du hur många som helst framför dig av ren njutning:
  1. Alla böcker om Isabel Dalhouise, finns säkert 10-12 stycken
  2. Scotland Street 44, finns också ett stort antal
  Han har också skrivit böckerna Damernas Detektivbyrå som även de är sådär härliga och massor av andra serier.
  Skön läsning!

 • Anna skriver:

  Var stark! Man klara mer ä man tror när livet prövar en. För vår familj har det blivit många läkarbesök med hjärtsjukt barn och Noonans syndrom. Men oj vad jag vuxit som person. Styrke kramar till dig.

 • Bella skriver:

  Nu känner jag att jag vill läsa den boken ?!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.