Annons

Blomsterfarmen – Självplock av sommarblommor

Säga vad man vill om sociala medier som tidstjuv på sommarlovet, men det är ju ett oslagbart hjälpmedel för utflyktstips. Tack vare Johannas instagram hittade jag till Blomsterfarmens ekologiska självplock som ligger i Bröndome (Kungsbacka) på cykelavstånd från vårt hus. Så himla mysigt att komponera sin egen bukett direkt från odlingarna istället för en kyldisk. Dessutom finns en gårdsbutik alldeles intill där man kan köpa ägg, kött, honung, potatis och grönsaker. Här hittar du öppettider. Bor du inte i närheten kanske du kan söka upp och stötta liknande initiativ på din hemort? 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kommentarer

 • Emma T skriver:

  Tidstjuv absolut, men hade inte positiva aspekter funnits hade nog vi alla lagt ner 🙂
  Vad hamnade buketten prismässigt om man jämför med liknande hos floristen?

 • Frida skriver:

  Emma: Priset varierar lite beroende på vilka blommor du väljer (precis som i affären) de kostar från 2 kr (för luktärterna) till 10 kr styck så tar du en normalstor bukett med 15-20 blommor så landar du runt 150-200 kronor inkl papper och snöre. Sax finns att låna och de tar kontanter eller swish!

 • Sickan skriver:

  Hej! Självplock likt detta finns även på Fässbergs Västergård i Mölndal. Öppet under tors, fred, lörd. Karin har även blomsterhandel med egenuppdrivna och andra svenskodlade sommarblommar och perenner – rekommenderas!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.