Annons

Lookalikes: Äppelsvarvar

Oklart vem som har rätt till originalet av Shaker-rörelsens uppfinning Äppelsvarven, men nog är dessa två onekligen lika, till utsseende och utförande. Den ena säljs på Artilleriet och den andra på Granit. Eller vad säger ni om de här, lika som bär? 
Bild 1: Artilleriet Äppelsvarv 449 kr
Bild 2: Granit Äppelsvarv pris 114,5 kr 

Kategorier:

Kommentarer

 • funkisistan skriver:

  Ja visst är de lika och visst är det klurigt det där, vem som var först. Har sett sånahär på all världens ställe. Det intressanta här tycker jag är prisskillnaden. Jag hoppas att priset speglar mer än företagsloggan. Dvs att det är ett mer hållbart material (nej det är inte metall som metall, är den återvunnen?hållbart producerad/bättre ytbehandling som står mot fukt så den inte rostar osv osv) mer precision och omsorg vid detaljerna så den är mer användarvänlig, inte gnisslar efter ett par gggrs användning, skruvar och vingmuttrar funkar som de skall mm mm.. Vid sånahär produkter hoppas man ju att man får vad man betalar för..
  Så kul att du tar upp den här typen av produkter också!
  Ha en fortsatt fin dag..

 • Anonym skriver:

  De köper väl den från samma producent? Den stora frågan är väl snarare varför Artilleriet tar 4x mer i betalt? 🙂

 • Therese skriver:

  Nog är dom lika allt men i slutändan föredrar jag nog den från artilleriet med trähandtagen för den ser mer hållbar och robust ut samt att själva putsningen är bra mycket snyggare. De små detaljerna som tilltalar, sen kan man hoppas att priset speglar själva kvalitén =)

 • Maria skriver:

  Såg att Artilleriets var gjord av nickel. Bra tänka på för de med allergi. Hittade en fin fungerande på loppis gör några år sedan, en mkt hållbar sak som gör sitt jobb galant. Tips till er äppelfantaster därute att ha koll på när ni besöker loppisar i år?

 • Elin Dahllöf skriver:

  Lika, absolut! Frågan är väl om granits är jämförbar i kvalite, har köpt flera saker från den butiken som jag fått lämna tillbaka pga skavanker och fel.

 • Ann skriver:

  Javisst är de lika:-). Men jag är mest nyfiken över vem som köper en sådan här totalt onödig produkt. Jag visste inte ens att de fanns.

 • Anna skriver:

  Ann – om man har mycket äpplen, och gör mycket med dem (t.ex. mos, must, osv.) så sparar en automatisk skalprocess otroligt med tid. Spelar ingen roll om man skalar fem äpplen till en paj, väl på men tretton kilo äpple

 • Therese skriver:

  Jag har Moster Huldas äppelsvarv 🙂
  Har varit enormt nöjd med den varje gång det blir dags att göra äppelmos!

 • Ann skriver:

  Tack Anna – nu förstår jag vitsen med produkten 🙂

 • Annelie skriver:

  Köpt min äppelsvarv för snart 20 år sedan. Hur länge har artilleriet sålt sin?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.