Annons

Lyckan i det lilla

Jag är inte på någon bra plats mentalt just nu. Min mamma är sjuk, det har trasslat till sig i ett jobbprojekt och är råstressat i ett annat. Jag är dessutom ensam med båda barnen den här veckan eftersom maken är på konferens i Stockholm, det står fyra ouppackade resväskor tvätt i hallen som jag försöker beta mig igenom samtidigt som jag måste bringa ordning i huset igen efter att ha haft hantverkare på plats som målat om väggar och tak på nedervåningen. Ni fattar. Svettpärlor på överläppen och ett mindre nervsammanbrott nära förestående Vad göra? Press pause. Jag tog talesättet bokstavligt och grävde där jag stod. Gav mig själv ett förmiddagsbreak och planterade mina luktärter i jord, petade ner ett gäng kryddväxter i pallkragen och satte lavendel i utekrukorna. Inte ett dugg rationellt eller logiskt – men precis vad jag behövde nu. Lyckan i det lilla alltså.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se 

Kategorier:

Kommentarer

 • Mikaela skriver:

  Känner med dig! Ibland är det tungt. Bra att du gör något, litet, åt den känslan!

 • Liza skriver:

  Helt rätt. Tvätten kan vänta. Hela familjen mår bättre av att man är lugn än att tvätten är vikt!

 • Det gröna har alltid en förmåga att hela tycker jag. Hoppas att knutarna löser sig lite och att du går mot mer ro. Önskar dig fin Himmelfärd!

 • Varm kram till dig.

 • Anna skriver:

  Önskar att jag kunde hjälpa dej. ?

 • Helen skriver:

  Var rädd om dig! Skit i tvätten, den kan vänta. Trädgårdsarbete är som balsam för själen…fortsätt att gräva!

 • Ella Lind skriver:

  Det är tufft ibland. Svettpärlor är vanligt förekommande och livet måste få vara viktigast. Allt annat kan vänta (nja, inte planteringarna då förstås- men det är ju som sagt terapi mer än jobb ;))

 • Birgitta skriver:

  Det är tungt när en förälder är sjuk för man blir orolig och då gäller det att plocka fram och njuta av de små glädjeämnena varje dag och lämna det minst viktiga. Hoppas du hinner sitta och andas några djupa andetag sen de små har somnat! Det brukar hjälpa att släppa fram känslor som behöver komma ut. För du får inte bränna ut dig, finaste Frida! För vi som gillar inredning och design, konst mm och vill hänga med, på ett positivt sätt, så är du fantastisk på att dela med dig, i stort och smått, till oss alla som tänker i samma banor som dig. Du är en riktigt bra förebild och mitt norrländska hjärta skickar Styrkekramar till dig!

 • Anna-Maria skriver:

  Jag tror du prioriterade helt rätt! Trädgård är hälsa! Kram på dig.

 • Kristina skriver:

  Ta hand om dig! ❤️

 • Anna skriver:

  Var rädd om dig!!!

 • Annika skriver:

  Hoppas din mamma mår bättre snart. Kram!

 • Julia skriver:

  Tvärtom, det ÄR helt logiskt och rationellt att stoppa händerna i jorden eller ta en annan typ av paus. Själv sätter jag mig med en anteckningsbok och reflekterar på café när livet går i baklås. Ta hand om dig!

 • Maria skriver:

  Håller tummarna för att din mamma mår bättre snart och att det lugnar ner sig för dig! Vill också passa på att tacka för den bästa bloggen, så välskriven och vettig. Heja dig!

 • Lovisa skriver:

  Smart gjort! Att fixa i trädgården är som terapi för mig, oavsett om det är gräsklippning, vattning eller plantering som gäller.

 • Det gör du rätt i. Så himla jobbigt när ens föräldrar blir sjuka och man är en bit ifrån. Kloka du som går ut och fyller på med energi. Ibland är det precis det som behövs.

 • Li skriver:

  Bra att du tar hand om dig, klokt val! Behöver bli bättre på detta.

 • Anonym skriver:

  Stor kram från mig till dig, att påta i det gröna och komma bort från skärmen är balsam för själen.
  KRAM Caroline

 • Eva skriver:

  Ärligheten är det jag uppskattar mest med din blogg. Även när det är tungt så bloggar du och delar med dig.

 • Monnah skriver:

  Jag tycker det var sunt av dig att lyssna på din kropp. Det var nog precis det här du behövde och att sätta fingrarna i jorden är så läkande på många sätt! Hoppas att din mamma snart mår bättre och att jobbprojekten ordnar upp sig.

 • Angelica skriver:

  Tycker dina inlägg har varit… tråkiga? Känts som man läser typ reklamsidorna i en inredningstidning. Same same med färger o bilder och inte alls personligt. Men nu så!! Härligt med såna här inlägg. Om ditt och er som familj. Det blir liksom LIV i bloggen då.
  Var rädd om dig. Kram

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.