Annons

Lookalikes: Knut-kuddar

När Design House Stockholm sprang på den unga oetablerade och isländska formgivaren Ragnheiður Ösp Sigurðardóttirs Knot Pillow som sålts på Etsy sedan 2011 år så lät de ta den i produktion och hjälpte till att rikta spotlighten på denna lekfulla kudde och det blev genast en hit. Hur Trendrum / Skånska möbelvaruhuset tänkt med sin nya prydnadskudde ska jag låta vara osagt, men de är i alla fall inte först på bollen.  Vad säger du om de här, lika som bär? 
Bild 1: Design house Stockholm Knot Pillow pris 995 kr
Bild 2: Trendrums knutkudde pris 398 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Lovisa skriver:

  Ja, den ena har ju verkligen inspirerat till den andra!

 • Rebecca skriver:

  Fast ser inte Trendrums kudde lite ut som en hög med hundbajs? 🙂 Knot pillow har ju inspirerat, helt klart. Men resultatet var väl kanske inte så lyckat…

 • Sarah skriver:

  Jag håller med dig Rebecca, resultatet var verkligen inte lyckat. Och sorry om jag kanske tycker olika än andra här, men jag känner att i väldigt många fall blir look-a-liken mest ett väldigt dåligt plagiat som snarare gör en mer sugen på att köpa originalet. Jag tycker att vasen Äng från Klong är ett tydligt sådant exempel. Så många plagiat, men den ena är fulare än den andra.
  (Sen är det såklart skillnad på ren kopiering såsom vissa internetbaserade affärer som säljer rena plagiat på design).

 • Nadja skriver:

  Det som skiljer dem åt är väl främst 2 "strängar" mot 3. Hur man får kopian till hundbajs förstår jag inte. -Bra fantasi!

 • Jennie skriver:

  Knot pillow, som såldes på Illums Bolighus för några år sedan, är snyggare än båda. Ja, den ursprungliga o den från Design House skiljer sig åt.

 • Emelie skriver:

  Vad säger du om Clas Ohlsons inspiration när det gäller deras glas med artikelnummer 44-2745-1? Sneglat lite på Lempi möjligen..?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.