Annons

Annons: Vinn miljövänligt torkskåp från Nimo

Den här veckan kan du vinna ett supermodernt och miljövänligt torkskåp från Nimo, Sveriges största torkskåpstillverkare! I över 70 år har Nimo utvecklat och tillverkat marknadens mest effektiva, skonsamma och energisnåla torkskåp i sin fabrik i lilla Hova.

Att ta hand om dina kläder är viktigt, de ska ju hålla form och färg, tvätt efter tvätt. Med Nimos miljövänliga torkskåp blir det lätt. Efter en snäll och mild behandling i torkskåpet är dina kläder klara att åka direkt från torkskåpet in i garderoben. Ett torkskåp gör helt enkelt att dina kläder håller längre och mår bättre. Om du är osäker på hur du torkar ett plagg bäst, titta på tvättlappen. Du lär inte hitta någon symbol med ett överkryssat torkskåp, där går nämligen allt att torka!

Den lyckliga vinnaren får  välja mellan en av de tre torkskåpsmodellerna ECO Dryer 2.0 HP, ETS 1900 E i färgerna svart, vit, titan och ETS 1900 som finns i vit färg. Det totala vinstvärdet är 7 160 – 22 000 kronor, beroende på vilken modell du väljer. För att delta, svara på följande frågor i kommentarsfältet på bloggen. Vi behöver ditt svar inom en vecka. Lycka till!  

1) På Nimos hemsida finns Torkskolan, vad får du lära dig på den första lektionen?
2) Hur skulle ditt liv underlättas av Nimos torkskåp? Motivera kort.

Tävlingen är nu avslutad. Grattis till Minna som svarade 2018-05-08 @ 07:29:49. Hör av dig med dina kontaktuppgifter så kommer vinsten till dig inom kort!

Tävlingen pågår t.o.m. den 14/5 kl 09.00. Du måste vara över 18 år och bo i Sverige för att kunna delta. Bästa bidrag utses av en jury från Nimo och kan ej överklagas. Ett torkskåp ligger i potten. Vinstskatt betalas av vinnaren. Genom att delta i tävlingen samtycker du enligt personuppgiftslagen (1998:

Kategorier:

Kommentarer

 • Marie Haveneth skriver:

  1. Tvätta eller tumla inte kläderna utan torka. Det sliter mycket mindre på textilierna om de enbart torkas.
  2. Med tre barn i åldrarna 9-15 som tränar fotboll och rider flera dagar i veckan och i ALLA väder skulle kläderna de flesta gånger må bäst av att bara torkas och inte tvättas. Vi köper nya plagg i rasande fart då de slits så fort. Utmaningen vi har är också att källarens tvättstuga i vår villa har så lågt i tak men ett vägghängt lägre skåp hade ju varit fantastiskt!!! Lätt för barnen själva dessutom att slänga in kläder själv och frigöra tid för mamma och pappa 😉

 • Anna Åkerud skriver:

  1. Man behöver inte tvätta och torktumla, ofta räcker det att torka.
  2. Ett torkskåp hade underlättat massor! Vi hade sluppit köra torktumlaren hela tiden samt ha alla ihopfällbara torkställningar i vardagsrummet. Jag håller tummarna 🙂

 • Anna Åkerud skriver:

  1. Man behöver inte tvätta och torktumla, ofta räcker det att torka.
  2. Ett torkskåp hade underlättat massor! Vi hade sluppit köra torktumlaren hela tiden samt ha alla ihopfällbara torkställningar i vardagsrummet. Jag håller tummarna 🙂

 • Anna Lundin skriver:

  1. Man behöver inte tvätta och torktumla, ofta räcker det att torka.
  2. Mitt liv skulle underlättas med hjälp av ett torkskåp på så sätt att det skulle bli så mycket mer instagram-vänligt 🙂 Vår lilla familj lyckas aldrig med konsttricket att både ha städat och fritt från torskställningar samtidigt. Det kanske till och med kan leda till att vi inte behöver panik-vika fuktiga kläder när vi får besök. För torrt blir det ju aldrig när man måste tvätta minst en maskin om dagen utan någon bra yta att hänga kläderna på.

 • Åsa Lundkvist skriver:

  1. Ofta räcker det med att torka, tvätta sliter onödigt mycket på kläder och skor.
  2. Har flyttat norrut, overall- och vantsäsongen är lång. Vi bor ganska litet men skulle få plats med ett torkskåp och då slippa all tvätt som hänger överallt i vårt lilla radhus. Skulle vara fantastiskt!

 • ella skriver:

  1. Tvätta inte. Tumla inte. Torka. Det går att borsta bort smutsen och torka fler plagg och skor i torkskåp istället för att tvätta och tumla.
  2. För en aktiv familj med många fotbollsträningar, scouthajker och ridningar går maskinen kanske något för ofta här hemma. Med barn som kommer sent på att "jag behöver matchtröjan till imorgon" blir det mycket torktumlande. Vår familj skulle både spara tid, pengar och på miljön över att ha ett torkskåp att kunna nyttja.

 • Sara M skriver:

  1. Tvätta inte. Tumla inte. Torka.
  Många gånger behöver man inte tvätta utan bara torka kläder. Det är mer skonsamt för kläderna och sparar dessutom energi.
  2. Vi bor i ett fint litet parhus med en liten tvättstuga. Det blir gärna tvätt hängande lite här och var i huset. Skulle så gärna ha ett praktiskt torkskåp så att övriga rum i huset slipper agera torkrum. Skonsammare för våra kläder (och för husets ytskikt) och den trånga sektorn torkning av tvätt skulle vara löst. Håller tummar för en enklare, torrare framtid!

 • Elin skriver:

  1. Torka istället för tvätta och tumla, det räcker ofta!
  2. Med ett torkskåp hade vi kunnat hänga in blöta overaller, smutsiga vantar och mössor, träningskläder och blöta skor istället för att försöka med handdukstorken alt tvättstugan fyra trappor ned. Vårt vardagsliv hade underlättat något enormt då vi inte har någon groventree utan bor i lägenhet, så behöver vi snabbt få undan sådant som är blött och skitigt. I dagsläget har vi ingen bra lösning utan detta hade varit just en sådan! Även kökshanddukar som blivit fuktiga men inte skitiga kunde fräschas upp innan de läggs i tvätten! Vilken lyx!

 • Robert Johnsson skriver:

  1. Torka istället för att tvätta.
  2. I juni kommer mitt första barn. Ett torkskåp hade underlättat en hel del de kommande åren. Att kunna spara plagg till nästa barn och kanske kunna skänka bort fina, inte lika utslitna, plagg hade sparat på miljön en del.

 • Josefin skriver:

  1. Tvätta inte. Tumla inte. Torka.
  2. Med en liten tjej som precis börjat förskolan har vardagsrummet fått en helt ny inredningsdetalj, tvättställningen. Den står tyvärr där permanent, för när en omgång tvätt hunnit torka är det dags att hänga upp nästa. Hade aldrig kunnat ana vilka mängder tvätt det skulle bli! Vore fantastiskt att kunna torka i torkskåp istället och dessutom värna om miljön.

 • Marcus skriver:

  1. Man behöver inte tvätta och torktumla, ofta räcker det att torka.
  2. Med 3 vilda barn i åldrarna 2,4 och 6 så blir det en hel del blöta kläder. Här om dagen så hade vi även en kissolycka i en bilstol. Då hade det underlättat mycket med ett torkskåp efter tvätt…

 • Alexandra skriver:

  1. Många gånger räcker det med att enbart torka ett plagg. Tvätta och tumla sliter både på miljön och plaggen.
  2. Med en liten tvättstuga är smart planlösning viktigt. Tänk att få slippa torkställningen som man snubblar sig förbi varje morgon på väg till jobbet och istället kunna dölja tvätten i ett snyggt torkskåp. Det skulle underlätta livet en hel del för en familj på fyra som snart blir fem (Hunden inräknad)

 • Lina K skriver:

  1) Tänk tork – inte tvätt och tumling!
  2) Nu när jag och min kille, tillsammans med vår 1-åriga dotter, köper mina föräldrars hus kan det vara på sin plats att den nya generationen gör rätt (torkar) istället för det "traditionsenliga" tumlandet. Vi flyttar in 1/8 – wish us luck!

 • 1. Man behöver inte tvätta och torktumla, ofta räcker det att torka.
  2. Vi lever just nu mitt i ett renoveringskaos, campar i köket, sover hela familjen i samma rum och att lägga tid på det stora smutstvättberget finns helt enkelt inte. Ett nytt fint torkskåp låter som en dröm och skulle underlätta vårt liv avsevärt.

 • Li skriver:

  1. Man behöver inte tvätta och torktumla, oftast räcker det med att torka.
  2. Med två små barn som älskar vattenpölar är ett torkskåp drömmen!

 • Åsa skriver:

  1. Tvätta inte. Tumla inte. Torka.
  2. Det skulle underlätta såå mycket! De flesta kläder vill jag inte torktumla, det sliter på dem och de kan dessutom krympa. Men det tar för lång tid att torka på tvättställning, dessutom tar det onödigt mycket plats. Att installera ett torkskåp skulle vara en dröm, två förskolebarn innebär mycket tvätt och kläder att torka. Håller tummarna som aldrig förr! 🙂

 • Anna skriver:

  1. Tvätta och tumla inte lite mkt, torka hellre.
  2. Oj, var ska jag börja? 1) Två föräldrar med "kontorsuniformer" (hela, rena och välstrukna varje dag…), 2) samma föräldrar tränar minst fem dagar/vecka, ibland två pass om dagen, 3) två barn som älskar att vara ute och leka, 4) samma barn har en förkärlek för smuts, lera, jord, färg, kritor, tusch… Nä men kort sagt, vi behöver all hjälp vi kan få 🙂

 • Marie skriver:

  1. Tvätta inte. Tumla inte. Torka!!
  2. För att inte vår källare ska mögla ner helt och hållet så hade ju ett torkskåp räddat både vår källare och vår vardag. Två små barn som kräver minst 1 ombyte per dag och en proppfull källare med kläder som hänger på tvättlina och fuktar ner källaren..

 • Jessica skriver:

  1. Då lär man sig att det många gånger räcker med att enbart torka ett plagg. Tvätta och tumla sliter både på miljön och plaggen.
  2. Vi är sååå trötta på torkställningar som jämt är uppställda (två barn under 2 år) och skulle hemskt gärna vilja ha ett torkskåp!!

 • Lisa skriver:

  1. Man lär sig att det kanske inte är nödvändigt att tvätta utan kanske räcker att torka kläder. Och att tumling sliter på kläder och på miljön.
  2. Som tur är så är småbarnstiden över, jösses vad jag hade haft nytta av ett torkskåp, men nu är det istället skjortor, pikér och kläder i material som inte går att tumla utan ska hängas och det tar plats och tid att torka, ett torkskåp skulle ju korta torktiden i alla fall! Och så maken ofta blöta golfskor…

 • Sara Fallheden skriver:

  1. Att torka istället för att tvätta och tumla – många gånger behöver vi inte tvätta plaggen som blivit lite smutsiga ytligt. Att torka och borsta av när plagget är torrt sparar både tid och miljö.
  2. Jag vill vinna ett torkskåp för att underlätta den dagliga verksamheten på dotterns förskola – ett litet föräldrakooperativ där det enda torkskåpet som finns får jobba stenhårt för att hinna med alla blöta kläder.
  Där ska ett nytt torkskåp få stå!

 • Karin skriver:

  1. Det sliter mindre på kläder och skor om du tvättar mer sällan. Torka istället!
  2. Vi har vår entre i en sådan där gammaldags betongkällare vilket leder till att det i stort sett är omöjligt att få blöta overaller och termobyxor att torka över natten så ett torkskåp skulle ju underlätta då jag slipper ha dubbla uppsättningar av allt "just in case". Bättre både för ekonomin och för miljön (och för en heltidsarbetande mamma).

 • katharina skriver:

  1. På första lektionen i torkskolan får man lära sig att det i många fall går bra att torka kläderna och skorna istället för att tvätta och tumla som man annars skulle gjort.
  2. Nu plöjde jag igenom alla fem lektionerna på torkskolan av bara farten och tänkte – HUR kan jag INTE ha ett torkskåp?! Det är ju bästa grejen såklart. Inte nog med att man torkar kläderna (och skor!) skonsamt och miljösmart – man kan även "gömma" tvätten som hänger på tork istället för att ständigt behöva ha det där tråkiga torkstället framme mitt på golvet. Och med två söner som tränar och leker och byter kläder flera gånger per dag så finns det ALLTID tvätt. Och om jag nån gång kommer ner till botten av min tvättkorg där mina fina blusar och stickade tröjor som ska handtvättas ligger – så skulle jag ju även ha en plats att plantorka dem på, fick jag lära mig 🙂

 • Anonym skriver:

  1. En behöver inte tvätta eller torktumla. Det räcker ofta att torka för att det ska bli rent
  2. Hur skulle det inte underlätta?! Om två veckor flyttar vi, småbarnsfamiljen, in i vårt nyrenoverade hus. Ny tvättmaskin har vi köpt men något att torka i har vi inte. Tänk lyckan att slippa se den förbenade torkställningen varje dag. Eller slippa tvätta en maskin efter varje förskolehämtning. För att inte tala om blöta hundtäcken. Som att få en del av livet åter i form av vunnen tid!

 • Anna skriver:

  1. Jag har lärt mig att man inte alltid behöver tvätta utan att det ofta räcker med att torka. Så inte tvätta, inte tumla utan torka!
  2. Sedan jag och min familj flyttade så har vi alltid sagt att vi ska spara ihop till ett torkskåp. För vår allas skull, för miljöns skull och för våra kläders skull och för mysfaktorn i vårt hus skull då all tvätt skylla ha en naturlig plats. Det blir dock aldrig av för det kommer alltid andra utgifter emellan. Det har helt enkelt varit svårt att prioritera det. När möjligheten att vinna ett vill vi självklart vara med och tävla. Vem vet – kanske blir det vår tur att vinna denna gång….

 • 1. Att vi egentligen inte behöver tvätta och tumla kläderna i den utsträckningen vi gör utan att det ofta räcker med att torka.
  2. Som småbarnsförälder, tre barn, 0-5 år, har jag länge varit på jakt efter ett torkskåp. Jag har letat efter begagnade torkskåp och då har de ofta varit gamla, slitna och säkert riktiga energitjuvar. Dessa från NIMO tycks ju vara raka motsatsen! Verkligen den moderna varianten! Tänk om jag skulle få bli vinnaren.. alltså, jag kan inte nog poängtera hur ett torkskåp skulle underlätta för oss med en nyfödd och två vildingar!! Hoppas, hoppas, hoppas..

 • Marie B skriver:

  Tvätta inte. Tumla inte. Torka.
  Småbarn+torkskåp=enklare vardag.
  Vårt torkskåp har varit en trotjänare som ställt upp i både rent och smutsigt-vått. Nu flyttar vi till ny bostad som saknar torkskåp. Hur ska detta gå??

 • Linda skriver:

  1. Tvätta inte. Tumla inte. Torka.
  2. Nu är det många träningskläder och fotbollsskor som ska hinna torka från den ena dagen till den andra. Ett torkskåp skulle göra vardagen så mycket smidigare för den här familjen. Kanske inget mer: varför är mina skor fortfarande blöta?

 • Charlotte skriver:

  1 Det räcker oftast att torka kläder, man behöver inte tvätta eller tumla dem alltid.
  2 Vårt torkskåp har gått sönder (ej Nimo!), och garantin har gått ut. Vi skulle bli superglada om vi kunde byta ut det mot ett miljövänligt och samtidigt effektivt Nimoskåp. Man vänjer sig fort vid att ha tillgång till torkskåp…

 • Linnea Johansson skriver:

  1. Att det oftast räcker med att torka, istället för att tvätta och tumla.
  2. Vi flyttar in i vårt hus till sommaren, och där finns visserligen ett gammalt torkskåp. Men med tanke på att huset är eluppvärmt så måste vi byta ut det till något som är mer energisnålt det vore ju drömmen att kunna vinna detta nu ❤

 • Kristin skriver:

  1. Tvätta inte, du behöver inte tumla, utan bara torka! 🙂
  2. Med två små barn i norra halvan av vårt underbara land har vi ett stort behov av torkskåp. Det som ombesörjer torkningen idag är från när huset byggde 1974 ? ja det känns som att vi torkar overaller i ett kärnkraftverk. Att få något som man inte behöver vara rädd att det fattar eld eller som slukar alldels för många kilowattimmar
  Vi håller tummar och tår alla 4 i familjen, och moder jord också, för henne skulle vi göra en jättetjänst ❤

 • Åse Lindström skriver:

  1. Tvätta inte. Tumla inte. Torka. Ofta räcker det med att torka kläder för att de ska hålla sig fräscha. När vi hoppar över tvätten minskar vi bl.a. onödigt slitage.
  2. Ett torkskåp skulle göra gott för våra helger och veckor i fjällstugan. Att kunna hänga in blöta overaller, vantar, mössor och strumpor efter alla åk i backen för att sedan plocka fram dem, torra och sköna igen inför nästa åk!

 • Anna Sj skriver:

  Tvätta inte. Tumla inte. Torka.
  Vår tvätt torkar långsamt i tvättstugan som ligger i fuktig källare i sutteränghuset.. Tvätten känns aldrig fräsch och nytvättad. Ett modernt och miljövänligt torkskåp skulle underlätta vardagen .

 • Annelie skriver:

  1. Tvätta inte , tumla inte allt , vissa plagg kan man bara torka av och hänga in för tork.
  2. Hade underlättat vardagslivet med två aktiva pojkar med sina sporter så blir det mycket tvätt .

 • Anonym skriver:

  Man behöver inte tvätta och torktumla, ofta räcker det att torka.
  Min son tjuter av glädje när han springer genom vattenpölen. Faller i pölen. Kliver in genom dörren droppandes i ett rus av glädje. Torkskåpet jobbar sig varm inför hans nästa äventyr.

 • Liza skriver:

  1. Tvätta mindre, torka mer! Inte tvätta och torktumla det som kan borstas av och köras i tirkskåp.
  2. Möjligheten att ha alla jackor och skor torra till nästa dag skulle minska behovet av dubbla uppsättningar och därmed också bespara naturen fler inköp.

 • Sofia skriver:

  1. Tvätta mindre, tumla mindre och använd istället torkskåpet mera! Många plagg kan bara torkas av och hängas in i torkskåpet för torkning. Mindre slitage och bättre för miljön!
  2. Med ett torkskåp från Nimo skulle mamma Fia slippa tvätta och torktumla tre små busiga killars kläder varje dag. Färre klädinköp och mer tid för bus och lek tillsammans!

 • katarina skriver:

  1. Genom att torka tvätten spar man på både på miljön, kläderna och pengarna
  2. Tror att strumptjuven dras till torktumlare och tvättställningar och att strumptjuven inte förstår sig på det smarta torkskåpet! Lämna mina strumpor ifred, spar både tid, energi och pengar eftersom vi måste köpa nya strumpor jämt.

 • Therese skriver:

  1. Tvätta och torktumla sliter på både miljö och kläder. Ofta räcker det med torka.
  2. Torkskåp må vara en gammal uppfinning men tar liten plats i tvättstugan då det utnyttjar höjden och dessutom är den skonsam mot kläderna.

 • Linda skriver:

  1) Man behöver inte tvätta och torktumla, oftast räcker det med att torka.
  2) Vi har äntligen köpt vårt 90 år gamla drömhus som behöver en hel massa kärlek kommande månader. Kombinationen av att leva i ett renoveringskaos med en 2-åring som gärna skulle spendera all vaken tid på mage i en vattenpöl med sin plastko, gör att ett torkskåp skulle göra magi i vår familj. Går dessutom helt i linje med vårt hållbarhetstänk där vi inte behöver fler uppsättningar av kläder än absolut nödvändigt!

 • Lisa W skriver:

  1. Torkskåp sparar på både miljön och kläderna. Ofta behöver men inte tvätta, bara torka. Har man inte massor av plats så är torkskåpet perfekt för att få undan tvätten och samtidigt torka,med eller utan värme.
  2. Jag vill gärna vinna för jag står precis inför en renovering av vår tvättstuga/pannrum/duschrum. Ett nytt energisnålt torkskåp skulle vara toppen så slipper jag linor och tvättställ och kan torka både rena kläder och blöta vinteroveraller. Det känns smart helt enkelt!

 • Sara skriver:

  1. Tvätta och tumla inte, det räcker oftast med att torka kläderna. Energi och miljövänligt samt snällt mot kläderna!
  2. Förutom att jag skulle slippa hänga kläderna på tvättställning i vardagsrummet, så känner jag rent spontant att det var de snyggaste torkskåpen jag sett! Ge mig!

 • Inga-Maj skriver:

  1)Man behöver inte alltid tvätta och torktumla,ibland räcker det bara med att torka det som är blött.
  2) Har flyttat från stort hus,där jag alltid hängt tvätten på linor eftersom jag haft så stor tvättstuga.Har nu liten tvättstuga som precis ska renoveras och jag hade aldrig tänkt tanken på ett torkskåp. Men nu efter detta ändras mina planer i sista stund,jag skaffar torkskåp så klart.

 • Markus Hallberg skriver:

  1. Det behövs sällan torktumlas, det går lika bra att torka det som tvättats. Torktumlare är inte miljövänliga.
  2. Med 3 barn blir det mycket tvätt. Ett torkskåp skulle verkligen underlätta och påskynda tvättprocessen och man skulle slippa torktumlaren.
  Det skulle dessutom uppfylla min dröm om en tvättstuga mer som de som finns i bra lägenheter med flera effektiva maskiner som alla gör jobbet lättare och effektivare.

 • Sanna skriver:

  1. Tvätta och torktumla sliter på både miljö och kläder, det räcker med att bara torka.
  2. Hade varit underbart att vinna hem detta då jag planerat under en lång period att skaffa egen tvättmaskin. Så otroligt trött på att gå ner till den gemensamma tvättmaskinen som alltid är fylld med hund och katthår. Hade därför varit fantastiskt att både kunna torka och tvätta sina kläder här hemma, och dessutom att slippa tvätta så ofta då det som sagt egentligen räcker med att bara torka.
  Kram Sanna

 • Johanna skriver:

  1. Tvätta inte. Tumla inte. Torka. Allt behöver inte tvättas utan det räcker att torka det. Smart för miljön och plånboken, då det dessutom spar på kläderna.
  2. Vi har alltid haft torkskåp men i nya boendet har vi bara torktumlare. Tänkte först att det nog löser sig, att det handlar om vad en är van med. Dessutom köpte vi ett par torkställningar och satte upp på väggen. Men som småbarnsfamilj med tvättberg hinner inte all tvätt torkas där utan mycket hamnar i tumlaren. Varje gång jag torkar en maskin och ser MÄNGDEN ludd i torktumlarens filter så gråter jag inombords… snart börjar säkert hålen dyka upp! Och en kan ju inte få smutsiga, blöta ytterkläder torra i torktumlaren utan att tvätta dem rena först. Lektion 1. Insåg aldrig hur smart vårt gamla torkskåp var förrän nu när vi inte längre har ett.

 • Andreas skriver:

  1. Många gånger räcker tork för att på smutsen bita. Skippa tvätt och tumling – det kommer bara slita!
  2. Barnen är det bästa vi har
  Men dom utmanar oss alla dar!
  Hur ska vi kunna möta allt som blir blött?
  När vi tvättar och tumlar blir allt nött!
  Hur kan vi hantera all tvätt i mängd?
  Produktionen av tvätt är ju helt befängd!
  Hur kan vi torka utan pollenattack?
  Jo hjälp oss med ett torkskåp från NIMO tack!

 • Carina Ekelund skriver:

  svar 1 . Tvätta inte , Tumla inte utan torka.
  Det är många gånger det räcker att torka en liten stund och sedan bara borsta bort.
  Svar2: Efter att i flera år använt och slitit på farfars tvättstuga är det nu äntligen dags för vårat tvättpalats.
  Ett bra torkskåp hade gjort tillvaron för oss så mycket smidigare och smartare.

 • Minna skriver:

  1.Tvätta inte. Tumla inte. Torka.
  2. Men hur SMART! Jag blir generad över att tanken på ett torkskåp inte ens slagit mig, förrän nu. Jag har bara tvättmaskin och har gått och tänkt på jag måste ha en torktumlare, men det är ju helt genialt med torkskåp!
  För mig och min son hade det underlättat mycket i både vardagen och i plånboken. Finns så mycket roligare att lägga pengarna på än dyra elräkningar, och dessutom få behålla kvaliten och hållbarheten på plaggen.
  Och så kan jag göra honom sällskap i vattenpölarna framöver, det hade nog gjort honom lyckligast. Mamman över skratten, glädjen och torkskåpet som gör livet roligare.

 • Annika skriver:

  I stället för att tvätta och torktumla ett plagg så kan det faktiskt vara klokt att torka!
  Jag och min man har precis köpt vårt första hus och tänk vilken inflyttningspresent det skulle vara att få börja med att fylla upp den tomma tvättstugan med ett sådant här torkskåp! Vi försöker tänka hållbarhet och miljösnällt i våra val så det här känns ju bra på många sätt!

 • Anneli skriver:

  1: Tvätta inte, tumla inte, Torka!
  2: Min tvättstuga är i källaren så om jag torkar tvätt där på tvättlina så luktar alla kläder källare och inte rent eller gott, ett torkskåp skulle göra torkning av kläder så mycket enklare än som det är nu att hänga allting på galgar och stolar i hela hemmet.

 • Linda skriver:

  1: Tvätta inte. Tumla inte. Torka.
  2: Jag, min sambo och två barn bor i lägenhet och då utrymmet är begränsad för att hänga upp rentvättade kläder eller blöta ytterkläder skulle ett torkskåp minst sagt underlätta vår vardag och ge oss mer tid över till roligare saker. Och jag skulle slippa ha det hopfällbara torkstället ståendes i vardagsrummet för jämnan.

 • Elin skriver:

  1. För att undvika att slita på både kläder och miljö, räcker det ofta att borsta bort smuts och sköja av istället för att alltid tvätta och torktumla.
  2. Vi har renoverat vårt hus nu i fyra år. Äntligen är tvättstugan i källaren färdig, men miljön för att torka kläder där är inte optimal, vilket gör att det gärna hängs kläder på stolar och galgar överallt i huset. Det skapar en stökig känsla och gör att vi ofta drar oss för att tvätta. Ett snyggt, effektivt och miljövänligt torkskåp är precis vad vi behöver för att få vardagen att flyta på. Vår son Sixten på fem år är dock en tvättoman och älskar att hänga upp kläder, så förutom att vi får torra kläder så skulle nog den lille tvättaren uppskatta detta med 🙂

 • Helen skriver:

  1. Tvätta inte. Tumla inte. Torka. Många kläder och skor kräver inte alltid tvätt. Att torka kläderna går snabbare och sparar energi.
  2. Plötsligt har jag blivit lite för vuxen och praktisk. Om jag tänker på hur ett torkskåp skulle underlätta min vardag så ligger det nära till hands att bara se fördelen med att slippa torkställningarna och högar av våta tidningspapper som vi stoppar i våra blöta skor men det största värdet skulle egentligen vara mycket större i form av mer LEKFULLHET och LIVSKVALITET. Att tillåta oss själva (både vuxna och barn) att hoppa i vattenpussar, gå ned till bryggan och ta ett dopp fastän det regnar, tälta på vårkanten innan den sista snön har smält eller sitta på knä på en daggvåt gräsmatta en morgon i augusti och äta årets sista jordgubbar direkt från plantan. De ögonblicken är ovärdeliga i jämförelse med mitt motstånd mot högar av blöta kläder. Men det glömmer jag ibland. Eller just nu ganska ofta om jag ska vara ärlig. Ett Nimo skulle påminna mig om detta. Dessutom är ett torkskåp så enkelt att till och med den yngsta klarar av att hänga upp sina egna blöta kläder. Är helt och hållet för den formen av barnarbete 🙂

 • Sofia Westin skriver:

  1. Att det kan räcka att bara torka ett plagg och därmed slippa tvätta och tumla.
  2. Med 2 barn och ett tredje på väg blir det en del tvätt. På helgen ska all tvätt hinnas med = trångt på torkställningen. Ett torkskåp skulle effektivisera vår vardag på ett klimatsmart sätt!

 • Malin skriver:

  1. Det är ofta lika bra att bara torka kläderna istället för att tvätta och tumla.
  2. Det torkskåp vi har nu sjunger på sista versen och vi kommer sakna det så mycket. Det har verkligen underlättat vår vardag. Hoppas vi kan ersätta det.

 • Sanna skriver:

  1. Att det ofta kan räcka med att torka istället för att köra tvättmaskin och torktumlare.
  2. Mitt barn vill gärna hoppa i vattenpölar, och då ska han få göra det. Men alla blöta kläder i vår lilla hall har fått mig att drömma om ett torkskåp i källaren. Jag har spanat efter gamla på Blocket, men då känns ju den här varianten betydligt mer klimatsmart än en gammal elslukare. Håller tummarna!

 • Maria skriver:

  1. Tvätta inte. Tumla inte. Torka.
  2. Min man kallar mig tvättoman… Torkskåpet skulle hjälpa mig att både spara kläder, tid och energi!

 • 1. Tvätta inte. Tumla inte. Torka. Sliter mindre på kläder och skor om man torkar istället för tvättar eller tumlar.
  2. Vi har ett hus från slutet av 70-talet, i vår minimala tvättstuga står torkskåpet kvar. Det finns ingen dörr och torkfunktionen fungerar faktiskt inte heller. Men, vi har sparat det för att hänga kläder som vi inte vill tumla. Det skulle vara fantastiskt att få ett torkskåp som faktiskt torkar kläderna på ett kick 🙂

 • Minna Elm skriver:

  1. Tvätt och torktumlare mindre, oftast räcker det att borsta och torka bort smuts.
  1. Som sliten 3 barns morsa skulle det underlätta vardagen och ge mer tid och energi till mig, (och mina barn?)

 • Caroline skriver:

  1. Man behöver inte alltid tvätta och tumla, ofta räcker det att torka!
  2. Med två barn, snart tre, hade det varit en dröm med ett torkskåp.

 • Anna skriver:

  1. Torka och borsta bort istället för att tvätta och tumla.
  2. Men barn som alltid är ute blir mkt blöta kläder och framför allt skot! Vantar i parti och minut. Samt mängder träningskläder året om 🙂 nu på sommaren behöver våtdräkten dessutom med en torkplats!

 • Linda Lejon skriver:

  1. Tvätta inte. Tumla inte. Torka. Så smart och så självklart när man tänker efter, sliter mindre på kläderna!
  2. Jag klarar inte en vinter till utan torkskåp!!! Med tre barn i åldrarna 6-9 år är jag förvånad över att jag har vettet kvar efter denna vinter, jag tillbringade vareviga kväll med att hänga kläder på tork så att ungarna skulle kunna blöta ner dem igen dagen efter. Svettigt men så värt det för lyckliga lekande barn. Det är dock konstaterat bortom allt rimligt tvivel att vårt hem skulle bli alldeles varmt i hjärtat av ett Nimo torkskåp.

 • Adam skriver:

  1. Tvätta inte. Tumla inte. Torka.
  2. Tvätt, tvätt, tvätt. Vem ska ta de nu, jag eller du? Torka, vika och hänga, krafterna får sig allt en dänga. Jag ser fram emot lite mer ork, tack vare ett miljövänligt skåp med tork.

 • Stina Ahlgren skriver:

  1. Tvätt o tumling behövs ofta inte! TORKA!
  2. Med 2 små barn var vi konstant vår torkställnkng framme och den är varken snygg eller står bra då vi bor litet. Ett torkskåp hade varit en dröm, så jag håller tummarna!

 • Madelene skriver:

  1.Tvätta eller tumla inte utan torka. Såå bra tips!
  2. Vore en dröm att vinna denna produkt. Skulle få loss halva tvättstugan om vi hade en torktumlare jämfört med nuvarande tvättställning. Då finns plötsligt plats för jackor/skor/hjälmar mm som slipper vara i hallen. Sen att kunna torka vinterkläderna och alla vantar lite snabbt ist för att ha ett lager av allt skulle göra en hel del för ekonomin 😀

 • Malin skriver:

  1. Tvätta och tumla inte – det räcker att torka!
  2. Nu när vi väntar barn nummer två vilken dag som helst skulle det underlätta något enormt med detta fina torkskåp. Speciellt nu när sommaren nalkas och mycket vattenlek är på ingång vore det så skönt att slippa tumla varje dag och istället torka! Dessa torkskåp är dessutom så pass stilrena och snygga att det blir roligt att vara i tvättstugan.

 • Rebecka skriver:

  1. Tvätta eller tumla inte. Torka räcker gott och väl!
  2. Vilken tankeläsning att ha detta fantastiska pris!
  Med en växande familj och barn på förskola så är det mycket kläder i omlopp (både av smuts och väta). Ett Nimo torkskåp hade fått huvudplatsen i vår tvättstuga och min sambo skulle vara för evigt tacksam för att slippa den torkställning som vi använder i dagsläget (det där med torktumla har vi sedan länge förkastat).

 • Sanna skriver:

  1. Tvätta mindre och tumla mindre. Bättre att använda torkskåpet. Många plagg kan torkas av och hängas in i torkskåpet för torkning. Kläderna slits och det är mycket bättre för miljön, på flera plan!
  2. Vi kommer i sommar att renovera vår tvättstuga. Tyvärr har vi ingen plats att hänga kläderna så det är torktumlaren som sköter den biten. Det sliter på både kläderna, miljön och samvetet. Hade gärna haft möjligheten att kunna hänga in kläderna för tork, inte minst med två stycken aktiva barn som gärna är ute i både snö och regn!

 • Caroline skriver:

  1. Tvätta inte. Tumla inte. Nöj dig med att torka.
  Ofta behöver man inte tvätta utan bara torka kläder. Det är mer skonsamt för kläderna och sparar energi.
  2. Vi har ett mycket gammalt torkskåp som kan behöva sig en uppdatering. Vi är många i hushållet och torkskåpet är inte så där värstans effektivt, det står och brummar (högt) mest jämt. Det hade varit gott med ett som stänger av sig när kläderna är torra!

 • Pernilla H skriver:

  1. Tvätt och tumla inte utan torka
  2. Sonen på 8 år undrar varför vi inte har ett torkskåp med tanke på att vi bor i Göteborg? Kan hålla med honom, i staden där det regnar på tvären hade det varit praktiskt med ett torkskåp.

 • Johanna skriver:

  1.Tvätta mindre,torktumla mindre, torka mer.
  2. Vår son är pollenallergisk och våren är en svår tid. Varje morgon ser han inte pgr av svullna ögon. Vi kan inte hänga vår tvätt ute utan vi torktumlar all tvätt. Vår dröm är ett torkskåp som gör att vi snabbt kan torka kläder utan att de slits och som är bra både gör miljön o vår son.

 • Olivia skriver:

  1. Många gånger räcker det med att enbart torka ett plagg, att tvätta och tumla sliter onödigt mycket både på miljön och plaggen.
  2. När 60-talstvättstugan utan vare sig torkskåp eller tumlare får vänta några år till på en uppfräschning hade det varit perfekt med ett fräscht och praktiskt torkskåp. Att slippa de tre torkställningar vi har och få plats med allt i ett enda skåp, vilken dröm!

 • Jessica skriver:

  1.Tvätta inte, tumla inte utan torka!
  2. Jag har små barn på föris och fritids och vi bor i ett klimat av blask på vintern och regn på sommaren – need I say more?

 • Johanna Widlund skriver:

  1. Tvätta behövs inte alltid och inte heller torktumla (skulle jag aldrig göra, tycker om krispigt rena handdukar?) oftast räcker det att torka! Det sliter mindre på kläderna och är mycket bättre för miljön!
  2. Vi har ett fint hus från 1949 med en inte lika fin källare. Sedan inflyttningen 2011 har vi sakta men säkert renoverat oss igenom huset och nu har turen kommit källaren. Just nu är källaren betong, damm och isoleringsskivor som väntar på att placeras ut. Mitt i allt detta står vår tvättmaskin. Målbilden är en helt annan. Bland annat en fin och välfungerande tvättstuga med skåp och bänkar OCH ett torkskåp – det hade varit fint det och oj vad det hade underlättat livet med två små killar!

 • Sandra Westlin skriver:

  1. På första lektionen får vi lära oss att tvätta mindre, torktumla mindre och torka mer!
  2. Vi bor i en villa i en småstad med två små barn som vi ständigt är utomhus med. Det är både lortiga kläder från förskolan och blöta gummistövlar som vi fyller vårt hus med.
  Det enda vi saknar är torkmöjligheterna vid groventren där vi också tvättat, så vi slipper hänga alla plagg runt om i hela huset på de få elementen som sitter kvar. Med ett torkskåp skulle vi tillexempel kunna duscha direkt utan att behöva vika ihop torkade kläder från duschen först ??‍♀️

 • Ulrika Armano skriver:

  1. Att tvätta mindre, torktumla mindre och torka mer!
  2:
  12 månader 4 årstider 365 dagar,
  Vill inte inleda med gnäll så ni tror jag klagar….
  Men med ett hus fullt av tvätttokiga modetroll.
  Är situationen med kläderna ”out of control”!
  Torktumlare är inte vår grej,
  Vi tycker nämligen resultatet inte blir okej
  Istället hänger vi alla upp tvätten på tork
  Och låter den hänga där, tills dess vi ”har ork”
  Att flytta kläderna dithän de hör hemma.
  Så de inte sov- och vardagsrum översvämma….
  Ett torkskåp från Nimo hade förenklat vår vardag.
  Och hade från dag ett hos oss fått stort genomslag.
  Med torkskåp i hemmet hade vi kunnat ha folk på besök.
  Som för omväxlings skull får plats i vårt kök!
  Och medan vi ”entertainar” får kläderna i torkskåp vila.
  Fram tills dess gästerna måste kila.
  Därefter kan vi inspektera dess resultat.
  Och tacka NIMO för vår nya kamrat!

 • Sara skriver:

  1. Tvätta inte. Tumla inte. Torka.
  Många gånger behöver man inte tvätta utan bara torka kläder. Det är mer skonsamt för kläderna och sparar dessutom energi.
  2. Som småbarns förälder med en minimal tvättstuga ingen torktumlare och trångt att hängtorka tvätten skulle detta underlätta min vardag. Tyvärr är sambon emot då han menar på att det är dyrt att torka i torkskåp. Dock är det jag som sköter all tvätt och Nimo skulle därmed ge mig mer kvalitetstid med familjen samt att vi fick möjlighet att överbevisa sambon!

 • Ingrid skriver:

  1. Torkskolans lektion nummer ett får mig att förstå att vi skulle spara så mycket tid och och olika typer av energi om vi hade ett torkskåp…
  2. Har barn. Behöver jag säga så mycket mer? ?

 • Petra skriver:

  1. Torka istället för att tvätta och tumla- bättre för miljön!
  2. Trasig torktumlare, never-ending smutstvätt, platsen för det planerade torkskåpet gapar tom. Ett torkskåp från Nimo skulle ge mig mer tid, mindre kaos och ett mer fridfullt hem.

 • Susanne skriver:

  1: Onödigt slitage på textilier när man tvättar och tumlar, räcker ofta med att torka!
  2: skulle underlätta betydligt då vi har två små pojkar, det blir massvis med tvätt och ytterplagg och skor mm kan inte tumlas. Jag lider dessutom av svår pollenallergi så det där med att torka tvätt ute undviker jag helst.

 • Alexandra skriver:

  1. på första lektionen får man lära sig att man inte alltid måste tvätta och tumla alla kläder bara för att de har blivit lite smutsiga. det räcker med att borsta av tex jordfläckar och och torka stövlarna eller plagget. På så sätt sparar man engergi.
  2. Ett torkskåp skulle underlätta i mitt liv då jag inte har speciellt stora ytor för att kunna lufttorka all tvätt. Jag har heller ingen torktumlare och vill helst inte slita på kläderna i en torktumlare. Att slänga in blöta friluftskläder från både oss vuxna och den busiga tvååringen skulle vara en dröm!

 • Anna Gustafsson skriver:

  1. Tvätta mindre, tumla mindre, torka mer!
  2. Jag har turen att ha en familj bestående av sambo och två små barn. Vi har turen att kunna vara aktiva på fritiden med diverse olika aktiviteter och intressen. Ett torkskåp skulle underlätta vår vardag betydligt så nu hoppas jag att vi fortsätter att ha turen ned oss.

 • Angelica Andén skriver:

  1. Dra ner på antalet tvättar, kanske går det att skrubba , blöta och torka.
  2. Vi har två små och har använt vårat gamla torkskåp massor. Tyvärr brann det för 1 mån sedan och just nu har vi ej råd med ett nytt.
  Jag jobbar på att bli en bättre person som värnar om miljön.

 • Lasse skriver:

  1. Att man inte alltid behöver tvätta eller tumla kläderna, utan det kan räcka med att torka dem.
  2. Min sambo skulle uppskatta att hennes kläder inte krymper när jag tumlar dem fel. Det är tyvärr sant, men det vore också grymt att snabbt kunna torka barnens utekläder, ha gott om plats för tork och veta att kläderna blir riktigt torra vilket de inte blir i vår tumlare.

 • 1. Man behöver inte alltid tvätta och torktumla, ofta räcker det med att torka.
  2. Då vi är mitt i husbygge är det många beslut som ska tas och att kunna undvika en torktumlare vore toppen! Längre livslängd på kläderna, mindre konsumtion, och bättre för miljön! För att inte tala om alla skidkläder och träningskläder som då inte ständigt behöver hänga på tork runt halva huset.

 • caritha Säisä skriver:

  Man behöver inte alltid tvätta och torktumla, ofta räcker det med att torka.
  Tid! Det skulle ge mig mer tid till att göra viktiga saker, som att klättra i träd, spela boll eller måla fantasidjur.
  Med tre små aktiva barn går alldeles för mycket av ”ledig” tid åt till tvätt och städ istället för att umgås.
  Hoppas innerligt på att vinna denna miljövänliga tidskaparen!

 • 1.Man behöver inte tvätta och torktumla, ofta räcker det att torka. 
  2. Vi har inget annat än en torkställning att torka vår tvätt på och den är alltid ivägen för mig dom gånger jag måste åka
  rullstol. Vore så smidigt på alla sätt och vis att slippa ha det så. Går snabbare att torka kläderna också och slipper flytta ut torkställningen från badrummet så fort jag ska dit.

 • Josefin skriver:

  1. På första lektionen får vi lära oss att tvätta mindre, torktumla mindre och torka mer!
  2. Ett torkskåp skulle göra gott för husfriden! Att slippa tvättställningslimbon i vardagsrummet, jeans som aldrig riktigt torkar och det eviga tvättandet. Tänk vad mycket tid och energi som kan läggas på roligare saker!

 • EmmaF skriver:

  1. Tvätta inte. Tumla inte. Torka!
  2. Barnens alla blöta, fuktiga kläder vintertid skulle hängas in, även skor! Efter tvättning skulle mycket av tvätten in och jag slapp ha tvätten synlig i tvättstugan. Vi har en trång tvättstuga så vore underbart att slippa se den. Även att kläderna efter torkning är hyfsat slät, stryka makens skjortor är ingen favoritsyssla! ?

 • Louise skriver:

  1. Att jag kan strunta i att tvätta många plagg och istället torka dem! En liten grej, men revolutionerande för mig!
  2. Ett torkskåp skulle underlätta två saker för mig. Först och främst smidigheten att inte behöva tvätta allt och även smidig och snabb torkmöjlighet efter tvätt. Jag har tidigare inte funderat på torkskåp, men inser nu att jag definitivt behöver ett. Utrymme finns absolut men problemet är att jag renoverar ett nyinköpt hus och budgeten är för tight för inköp. En vinst skulle därmed passa utmärkt!

 • Gerd skriver:

  1.På första lektionen får man lära sig att man inte alltid behöver tvätta och torktumla kläderna, det kan vara onödigt slitage på det man tvättat – kan räcka med att enbart torka de!
  2.Vi håller äntligen på att renovera och bygga ett riktigt tvättrummet – har aldrig haft det under de 25 år vi bott i huset. Vi har haft tvättmaskinen bredvid vedpannan (!) mindre roligt och praktiskt! Ska bli helt underbart att få ett nytt och fräscht tvättrummet. Maken har ett jobb som kräver att arbetskläderna behöver tvättas ofta, de är av kraftigt och tjockt material och tar därför väldigt lång tid att torka.
  En vinst av Nimos torkskåp skulle därför underlätta mitt liv väldigt mycket, tvättning torkning skulle bli så mycket lättare och enklare – skonsamt och miljövänligt dessutom, vilket är så enormt viktigt!

 • Louise skriver:

  1. Lektion nr 1. lär och påminner oss om att inte det faktiskt inte alltid är nödvändigt att tvätta och tumla blöta kläder. Det räcker rätt ofta med att borsta av och torka dem i torkskåp!
  2. Om en månad flyttar familjen in i ett nytt hus. som saknar torkskåp! En vinst skulle spara både så otroligt mycket tid och självklart pengar för oss! Jag vill tillägga att jag blev mycket positivt överraskad när jag på Nimos sida läste att energiförbrukningen var låg. Otroligt positivt!

 • Anna F skriver:

  Att man inte alltid måste tvätta och torktumla kläderna, det kan vara onödigt slitage på det man tvättat. Det kan räcka med att enbart tumla.
  Med en stor familj med tre småbarn alla under fem år så blir det en del tvätt varje dag. Ett miljövänligt torkskåp hade hjälp både samvetet när man tvättar och tumlar så mycket och även förenklat vardagen.

 • Maria F skriver:

  1) Tvätta inte. Tumla inte. Torka.( Så enkelt är det med kläder, blöta och smutsiga om man har tillgång till ett torkskåp)
  2) smart, tyst, snabbt, smidigt, skonsamt behövs det någon mer motivering än så till varför jag, en renoverande småbarnsförälder på liten ytan skulle önska en sådan lösning? ?

 • Robert skriver:

  1. Att man inte alltid behöver tvätta, utan att det räcker med att torka.
  2. Att kunna spendera mer tid med fru och barn. Att kunna lyfta bort en del av det dåliga samvetet över att man känner att man jobbar för mycket, känslan att man inte gör tillräckligt hemma och att man spenderar för lite tid med familjen. Det låter kanske dumt, men ett torkskåp skulle skapa möjlighet för oss som familj att fokusera på det som är viktig i livet- vara tillsammans

 • Niklas Knape skriver:

  1. Att man inte alltid behöver tvätta, utan att det räcker med att torka.
  2. Ett liv med tre små barn innebär massa lek och bus men också en väldig massa tvätt och tork. Ett torkskåp skulle kunna frigöra mycket tid (speciellt vinter). Tid som kan användas till att bus med barnen.

 • Anna Sundbärg skriver:

  1. Att tvätta och torktumla sliter på kläderna. Ofta behovs det inte heller utan det kan räcka att torka dem. I ett torkskåp går det snabbt!
  2. Med tre aktiva små killar,
  som att leka i lera gillar,
  blir det åtskilliga tvättmaskins-tvättar,
  tänk att ha ett torkskåp som vardagen underlättar ?!

 • Minna skriver:

  Yiiiiiippppiiieeeeee! Jag ÄR SÅ GLAD att det inte är klokt! Kan inte sluta le och ser så mycket framemot att få lära känna min nya Nimo! Tusen tusen tack!!!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.