Annons

Lookalikes: Grythyttan

Känner ni till att Grythyttans klassiska utemöbler har sitt ursprung i den funktionalistiska formgivningsvåg som sköljde över Sverige och Europa på 1930-talet? Läs mer om Funkisen här. Artur Lindqvist formgav stolen redan 1930 och det karaktäristiska stativet i massivt fjäderstål ger lång livslängd och den rogivande, välkända svikten. Men, är inte Mios Mölle väldigt lik. Vad säger ni här? Lika som bär? 
Bild 1: Grythyttan klassikerserien A2-stol pris ca 3000 kr
Bild 2: Mios Mölle pris 995 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Linnéa skriver:

  Jo du! Rustas Furuvik är också väldigt lik…

 • Ja jisses, mycket ska man se innan ögonen ramlar ur, som min kära mormor brukade säga.
  Kram Anette

 • Pauline skriver:

  Ja jisses va lika de är! Man ser ju skillnaden när de är bredvid varandra såhär, men var och en för sig så är det ju svårare! Vill så gärna köpa Grythyttans utemöbler, men det är ju en saftig peng alltså..
  Pauline, mysfaktor.com

 • Liselotte skriver:

  De var verkligen lika. Nu när vi är klara med vår glaspaviljong och uteplats utanför den här jag börjat spara till sådana stolar och ett bord från Grythyttan.

 • Emma T skriver:

  Vill man lära sig mer om grythyttan finns ett helt avsnitt på designpodden.

 • Calle skriver:

  Detta är väl bara en i raden av alla kopior som Mio Möbler spottar ur sig i sin iver över att ta marknadsandelar. Mio har ju tidigare blivit dömda i domstol för kopiering, i det fallet en lampa av Bsweden.
  Mio Möbler är värsta sortens retailbolag enligt min mening. Bara volym, inte respekt och känsla för designrättigheter eller kvalitet. I medvetna hållbarhetstider som dessa tycker jag det är osmakligt det Mio Möbler håller på med. Och mest fascinerad blir man ju av alla konsumenter som stöttar verksamheten genom att köpa sig en billig genväg. Ja, det är ju min åsikt såklart.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.